INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Kroska do lesa?
Re: Kroska do lesa?
Tak koukám na inzerci a:
SX350 2015-16, průměr cca 120.000,-
EXC350 2015-16 cca 160.000,-
Takže MX je v plusu o cca 40.000,-.
Když už budu dělat úpravy na MX (řeším prachy) tak ne na jednu sezonu, takže dejme tomu na 3 sezony - 250mth.
Po třech letech prodám
SX za cca 85.000,- max 90.000,- (provařím 30-35)
EXC za cca 125.000,- (provařím 35)
Takže to dejme tomu vyjde na stejno.
Pořád mám tedy MX 40.000,- ušetřeno, ale nemám hotový žádný úpravy.
- kolo 18' kompletní - 8-10000,- - udělat tlumiče od někoho ne samo domo - 5-7000,- - ventilátor baterku - 3000,- - nějaký výfuk jestli to pomůže-?? - minimálně 1x píst který u endura Já(hobby) dělat nebudu - 4500,- + těsnění - rozety + kolečky na převodování - 1500,-
Zbylé náklady budou o hobby možná podobný to už nelze spočítat do detailu, ale i tady MX myslím si vyjde něco navíc, kort při používání na enduro.
Celkem tedy cca 25.000,- do MX( a myslím že jsem byl spíše při zemi). Takže jsem v plusu 15.000,-/3roky u MX a musím dělat kompromis, prcat se s tím a nikdy mi to nebude fungovat na 100%...
Na začátku sice musím dát víc, ale ve výsledku je to lepší do MX to nastrkáš a ještě ty nervy
Pro mě se to rozhodně nevyplatí.
Tom
Editoval TomR1 (08.11.2017 12:29:27)
peTTR:
Ok takže pořád se pohybujeme v těch 40-50 do plusu pro MX...
Ještě je fakt, že to kolo 18' pak můžeš zase prodat třebas za 5000,-.
Zbytek viz. předchozí příspěvek - nikomu to necpu, jen to takhle vidím.
Tom
Editoval TomR1 (08.11.2017 12:27:27)
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
TomR1:
Jasně, chápu... Nikomu svůj názor taky necpu, jen jediná úprava kterou jsi napsal a já bych ji dělal je max. převody a to zadní kolo které se dá zase zpeněžit zpět a to jen kvůli výšce pneu (dá se víc podhustit)
Každopádně z toho vychází do plusu +- těch 40tis.
Editoval peTTR (08.11.2017 12:33:59)
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Jak už jsem psal, já tento postup nehájím (a mé moto to i potvrzují) ale jednak mám v dílně denně, normální kluky, kteří prostě tu větší částku na nákup(třeba těch +40t) "neslepí"... a hlavně do těch kalkulací nemáte zahrnutou (to už jsem taky psal) nabídku na trhu ojetin, pokud chci třeba, zánovní SX-F350 tak si můžu vybírat, ale EXC je zoufale málo...
Editoval PETARDAK (08.11.2017 12:55:44)
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
PETARDAK:
Je to tak
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
peTTR napsal(a):TomR1:
Na tom nárůstu mth asi něco bude
Nové KXF450 180tis.
Teď koukám na ty ktm a jsou fakt o hafo dražší
Edit. MX motorku si dokážu novou sehnat okolo 140tis. Enduro cca 190tis.
Když teď koukám na tenhle příspěvek, tak pro Tebe je nejlepší koupit nové EXC za 190 a za rok ji za 190 prodat.....
A jezdíš zadarmo celou sezonu na nový motorce...
Tom
- hansr
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východ
- Motorka: 300
- Věk: 10,7 let
- Web
0 2
Taky nezapomen na spotřebu, mx žere znatelně víc při nájezdu 250mth to udělá i dost tisíc , a ještě máš malou nádrž takže tahas petky
- kokonhead
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: činu
- Motorka: pomeranč
0 1
TomR1:
Jen maly doplnek, do ojeteho endura je predpoklad, ze taky neco nasypes... Ale jsem taky pro cestu endura...
Prave, 2-3 roky jazdene enduro moze byt v porovnani s 2-3 r. jazdenou krosskou celkom katastrofa.. Na E sa toho celkom dost porozbija.. Su to obcas blbosti, ale 100e sem, 100e tam. ..
Za mě takhle: Motorku mám fungl novou, jediné upravy co zatím chci dělat jsou ufouknout (změkčit) tlumiče a později třeba menší kolo. Větrák neřeším protože se uplně nevyžívám v rozrývání bažin a huntování motorky na místě. Jinak SX má pokud se nepletu větší chladiče. Když si vezmu za kolik jsem ji koupil tak mi je uplně jedno že se v lese víc nadřu a na dráze se vlastně nadřu o to mín. Určitě časem napíšu jak se mi s motorkou žije a pokud to pujde tak rozepíšu i finance. Je ale jasné že každý má jiný pohled a preferuje něco jiného.
- zetkarider
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Prešov- Slovensko
- Motorka: Ktm sx 250
- Věk: 27
1 0
Ja som zháňal motorku začiatkom tejto sezony februar-marec strop bol 2500e ta tieto peniaze boli v ponuke endurove ktm s rokom vyroby do 2004 a za 2400e som kupil yzf250 ročník 2009 5 rokov je myslim celkom slušný rozdiel
BORSUK enduro team
Kamarád taky koupil novou krosku za cca 150tis Suzuki RMZ 450 2016 jezdil s tím asi 2 roky převážně enduro po lesích a sem tam MX trať pak se svezl v lese na enduru a kroska už jde do světa a bude kupovat EXC...
supermoto:
Jasný příklad a kdo nikoho takovýho nezná nebo si tím neprošel sám, tak to bude pořád zkoušet... a za tu dobu co to bude zkoušet, tak na tom provaří prachy, nervy a čas a potom si stejně uvědomí, že ty roky byli k hovnu a kdyby měl enduro, tak už by uměl slušně jezdit, než když se trápil 3 roky na krosce... Pro někoho kdo má jen maličké ambice se učit a slušně jezdit je to celkem zabiják psychický teda, že promrdal 3 roky z uřvanou a uhrabanou kurvou, která neumí jet ladně krokem, traverzovat atd. přitom vždycky smrděla spojka a kroska vařila, když s námi jezdil jeden, kterou už nejezdí taky s tím mám zkušenosti
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Eee kde je Raduz?
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Tam, kde vždycky... Já nikomu nic cpát nebudu. Ale na krosce jsem jezdil a jezdit budu. Vyhovuje mi to a nemám v dohledné době v úmyslu měnit.
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
|