Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

VM 610 F

#241 25.08.2013 21:35:41

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
Věk: 24
Tel: Nokia
6 0

Re: VM 610 F

chalka:

aha tak že jsi se nejel ani svést.Škoda třeba by jsi je sklepal :-),ale tak pokud by se teda koupilo zápalko druhé a cena by se stáhla u majitele tak si myslím že by to za to pořád stálo.A s tím karbecem to už by pro mně byla maličkost, s tím bych se na motorové brzdě ve škole už nějak popral.

Ride to live and live to ride!:-)
(Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)

#242 26.08.2013 06:43:13

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

S tím sušením zapalování se to říkalo aji u Husqvarny a starších Husabergů. Protože to nemá zapalko v oleju, ale na suchu a když jezdíš někde ve vlhku, tak to chce sundat víko zapalování a nechat proschnout, aby se tam nekondenzovala voda...

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#243 26.08.2013 23:29:24

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Navrc.WR-F:

tak to není zase takový problém,vystříkat nějakým tým spešl sprejem a je klid a nebo si tam nahnat spirály z vyhřívaných rukojetí od BMW protože ty opravdu fungují, které tam budou topit aby to schlo při jízdě  big_smile 

#244 27.08.2013 14:58:53

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Janek:

víš ono někdo se drží rady: to prostě nejde, kdyby jsi viděl co nám jezdí na praxi za stroje a mi se s tím jebem celý den abychomu mu seštelovali karbec apod a vždy jsme to zvládli.Jinak se zasměješ ale já ani nevím jak to napsat protože to bych ti o tom musel povykládat u piva je toho strašně moc.Řeknu to asi tak můj obor není ledajaký mi tam neopravujeme stroje které jsou na vyjebanou kontrolu oleje a desek to si umí servisi udělat samy.K nám tahají motorky ze servisu že už jsou z toho v prdeli že nad motorkou strávili týdny že neví co s tím je a že jsou zvědavý jak to naúčtují apod bavím se všeobecně o všech značkách.No přijde náš mistr který dělá do dragstrů podívá se na tu motorku a řekne já se na to podívám.Za třicet minut jim volá zpět že si proto můžou dojed že už to má.Prostě to jsou inženýří apod oni nehledí na detaili třeba tak jak mi obyčejní opraváři.Mi řeknem to nevydrží to je na hovno oni že je to cajk.Pak přijde na lámání chleba a máme pravdu mi.víš co oni mají za starosti prostě jim to myslí jinak uplně s přehledem přehlédnou volovinu v tom kvantu.Jinak je mi jasné že se to zahřívá i samo o sobě,ale tak přece jen tak to z ničeho nevlhne to je to samé jako u rozdělovače u auta,taky je tam teplo a dokáže se to krásně orosit a pak auto cuká jak blbé.Ale můžu se opravdu mílit a je to konstrukční chyba u těch VM610 to ti nepopírám,ale nic není jen tak a vše se dá vyřešit.Mi v brně při opravách motorek neznáme neřešitelné věci wink  wink .

#245 27.08.2013 16:51:29

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Janek:
Janku tudy cesta nevede... na to nemáš školy a rozhled  blee1  a3 (já taky ne)
....a na to vlhnutí ti řeknu jednu věc ... to mi říkal letitej elektroopravář - nejlepší těsnění je díra  wink a je to pravda... u těch novejch 04 - a výš už tam tu díru když pohledáš najdeš.

V překladu není nutný vodě bránit dovnitř ale je potřeba ji pustit ven... po jízdě se každej motor sám vysuší.

Teď co tu dělám tu "ludru žlutou" wink  pro Twina už to pořeším a dostane instrukce  ano 
edit:
Tam je totiž to samý zapalko.

Editoval MikiberG (27.08.2013 17:45:03)

#246 27.08.2013 17:02:42

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

Janek:

Opravdu si myslíš, že by to s karbecem byla maličkost? Myslíš, že se tomu dostatečně nevěnovali? Kdyby to bylo tak jednoduchý, borci v konstrukci s x letýma zkušenostma by si s tím určitě poradili.
To delorto bys musel asi vyměnit třeba za nějaký FCR 40 a ladit a ladit a testovat a testovat a to nejen na brzdě, ale i ve skutečný zátěži, kterou ti brzda nenasimuluje, myslím tím třeba pády, ulití, různý nadmořský výšky, možná řešit airbox, ....

vím z vlastní zkušenosti, že školy, kde se učí diagnostika, mají obvykle takové vybavení, o jakém se většině  servisů a mechaniků může jenom zdát, nehledě na odbornost učitelů či mistrů.
takže nemám problém věřit tomu, že by to Bitrin s jeho mistrem nezvládli za pár dní poladit:)

#247 27.08.2013 18:21:32

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Janek:

no taky jsem říkal že se můžu mílit,protože i mistř tesař se musí jedno utnout:-),ale jak psal myslím Hugila, někdy je třeba na to věk a znalosti a ty já zase až takové nemám oproti mistrům to ani náhodou,proto když můžu sbírám od nich pořád info a ptím se i na to co by jiný jenom koukal a říkal aha.Jinak se neptej a piš,uvidím zda ti dokáži odpovědět  a1 .
Nemíš podceňovat tolik zlalost opravdových mistrů kteří se hrabou v různých motorkách 12h denně opravdu.A nejsou jak bych to řekl stereotipní, pořád něco přijede a je se co učit  smile a ani divu, když nám tam posílají motorky ze servisu všech značek.Protože mi na to máme čas, oni ne.Ke konci roku jsme ladili 8h jakýsího čopra od suzuki myslím že to byl intruder ale byl to jednoválec a introuš je myslím dvou.Byl to nějaký malí obsah.A člověk by si řekl co tam chceš ladit 8h ale rozdělat složit trysky zkoušet měnit pak zkouška na brzdě no hrůza.Nakonec se vše povedlo a mistr byl tak šťastný že jsme nemuseli v pátek do školy a není divu protože jsme si 3h nahradili protože bylo tolik práce.

#248 27.08.2013 23:05:28

ZdeninoTE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Sulimov
Motorka: KTM 950 Adventure S; VOR V-star 530; Husqvarna TE610
Věk: 28
Tel: 604389901
5 1

taky mám na TEčku vyvrtanou dírku a suché zápalko a s vlhkostí nemám problém... (klepu na to co neshoří big_smile ) Netuší někdo jaký má to VMko 610 zdvih?

Enduro je pro ty, kdo nemají nasrané v rukách, v hlavě ani v gatích

#249 27.08.2013 23:34:41

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

ZdeninoTE:

někde to tam bylo myslím psané,mělo to právě myslím něco mezi tudíš asi čtvercový motor,kladli přece na výdrž se psalo.

#250 28.08.2013 00:00:09

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

ZdeninoTE:
jj to sou ty SEM Sweden... to se jim nepovedlo dořešit ... dirkou smile

#251 03.07.2014 14:55:19

chalka
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: WR450F
Web
7 0

Pořád mi ta motorka jaksi vrtá palicí, škoda, že o sobě nedávají vědět. Ani na email jsem nedostal odpověď. Kdyby byla vychytaná hned bych po ní skočil. Mohla by mít i celkem výdrž díky obsahu...

#252 03.07.2014 15:33:03

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

podle mě došly peníze...

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#253 15.09.2014 10:41:24

Jsem vlastníkem 610f, zatím se mi po pádu kdy se motorka šoupala pár metrů po řadící páce posral řadící segment (opraveno doma nabodováním CO) ale bohužel se při pádu skurvilo i jedno kolečko v převodovce a upadlý zub následně způsobil i prasknutí jedné hřídele v převodovce. Na díly jsem čekal cca půl roku :-( . Cena (jedno kolečko + hřídel + píst + těsnění na celý motor) 12 000. Rozvoďák jsem pořídil cca za 200 kč. Motor je opravdu robusní, jednoduchý, u zapalování už mám díru na kterou je připojena dlouhá hadice aby zapalko nepřisávalo bordel a vodu. Nakopnout motorku je opravdu umění, výkon je kontrolovatelný velmi dobře ale při skoku je to skutečně znát, klika je totiž pěkně masivní a hlavně urbrání plynu okamžitě přetáčí motocykl na předek. Motorka má delší rozvor takže do zatáčky se jí tolik nechce a je také cítit poněkud větší váha na předek. Průběh motoru je nezáludný a nástup pozvolný takže když si člověk nechtěně přidá tak se s tím dá ještě něco udělat. Teď řeším jestli zainvestovat a koupit silnější pružiny do podvozku nebo motorku prodat. Motor zatím s novým pístem stojí na stole. Přikoupil jsem CRF 450 tak na VM nespěchám.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4503_vm.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4503_motor.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4503_2.jpg

#254 15.09.2014 12:17:47

PETR TTRE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha 600TTRE
Věk: 32
Tel: 777219077
0 0

..já bych taky do toho šel pokud by byla enduro verze s spzmhledal jsem na netu a vse staré články..
..a čekat půl roku na díly,tak to je mazec,to snad vyráběli na koleně pilníkem...a cenu to musí posoudit někdo jiný jestli je to za ty díly moc nebo málo..

#255 15.09.2014 12:42:41

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

rhonzik:

Odkud jsi?

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#256 15.09.2014 15:40:40

Raduz TT600r: Příkosice (okres Rokycany) Kdyžtak chodím spíš na motorkari.cz (Newton) a nebo FB (Léčitel Obecný) nebo mail rhonzik@seznam.cz

#257 15.09.2014 16:11:16

chalka
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: WR450F
Web
7 0

ta motorka mě hrozně lákala. Nakonec jsem rád, že jsem ji nekoupil, když vidím, jaký je problém s ND a to jsou díly v ČR

#258 15.09.2014 17:45:40

abych to uvedl na pravou miru...Dodani dilu brzdila ta hridel protoze je nemel skladem a musel je nechat vyrobit. Jinak osud 610 je velka neznama, myslim si ze Vacha se ted venuje 450 protoze 610 nikdy nemuze splnit emisni limity. Dily na 610 uz nemaji tak velkou prioritu a jestli jeste stavi cele motorky taky nevim. Je to skoda.. Tohle bylo alespon levny na udrzbu a prijemny pro hobiky...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů