INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
VM 610 F
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rožnov:Pr
- Motorka: Gas Gas 450FSR
- Věk: 35
- Tel: 608713226
- Web
3 0
Re: VM 610 F
Vahadla jsou ve standartním provedení, které používá spousta výrobců. Jedna vačka-jeden problém, dvě vačky-dva problémy Ložiska i rolny snesou například takové věci, jako je nedostatek oleje. S každou motorkou praštíš na zem do určité pozice, motor nemaže a pokud tam máš k tomu narvaný plyn blátem, moto je ve vysokých otáčkách Tak je jasné při uložení vaček přímo v hlavě, že máš namazaný hliník a renovaci hlavy a vaček nezaplatíš V tomto systému, pokud se to podaří, vyměníš rolny nebo ložiska. A hlavní je to, ventily se štelujou šroubama - žádné podložky! Náplň oleje je jeden litr, mazání je samozřejmě tlakové s filtrem. V tomhle není rozdíl mezi endurem nebo crosem. U sníženého výkonu bude interval mnohem delší než u ostrých verzí. Ale každý si musí sáhnou do svého svědomí sám. Pokud budu motorku týrat, po cestě nebo v blátě ve výjezdech, atd., tak si olej udělám klidně po tisici, ten jeden litr s filtrem nikoho nezabije! Pokud pojedu dálkovou, třeba jak už bylo řečeno na Ukrajinu, výměnu udělám po pěti tisících. Ale s tímto motem půjde jezdit jak za barákem, tak v těžkém terénu, plus dálkové cesty Interval je hodně diskutované téma, protože jsou lidi, kteří jezdí v celku exrémy a drží se intervalu pět tisíc, olej nevymění ani jednou za rok, pak ve čtyřech tisících zadřou a začnou nadávat, jaká to byla kurva motorka nebo že ten olej je na piču Hledají všechny možné příčiny, ale své chyby neuzná nikdo.To jenom na okraj.
Editoval Faryn (14.09.2010 21:57:03)
Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
3 0
Rozbisihubusám:Pokud bude homologované enduro, nevidím důvod, proč by nebyly i motardy. Někdo musí přece bez ostychu chtít 610
Editoval Faryn (14.09.2010 21:58:17)
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Olomóca
- Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
- Věk: 33
- Tel: Redmi Note 8 PRO
OFFMOTO:
DR350 používá na vahadla rolny?
jinak OHC má vyhadla a ty maj nějakou váhu jaks psal. Proto se hodijou pro nižší otáčky, aby stihaly ventilovy pružiny vracet ventily aji s vahadlama. U DOHC neni žádnej kmitavej element navíc a proto dovoluje vyšší maximální otáčky
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
jedna vačka proto ložiska naní protože větší namahaní nevím jak by to ustalo uložení v hliníku ktereho nejsem vubec zastance ten motor se mi hodně líbí trochu v tom vidím podstivou LC4
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
OFFMOTO:
to neni o tom při kolika točkách má ten motor nejvyšší výkon, ale kam až se může točit. Taky díky menším hmotám má lepší reakci a taky muže mit měkčí pružiny. Jinak matičku šroubek a spol maj aji vahadla s rolnama Rolny sou ty ložiska na vahadlech co se odvalujou po vačce
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
jen pro info, pitbajková 125cka prý vydrží i 14 000 ot/min, pak ale praskaj ventily, a je to ovládaný vahadlama a SOHC.
Podle mě DOHC má výhodu lepšího časování a ventily a jejich kanály je možno více napřímit, tudíš lepší proudění a menší odpor ať už směsi či spalin. Daň je větší "složitost",a větší zástavbový rozměr.
Co se týče SOHC a DOHC při 4ventilové konfiguraci na válec tak víření směsy bude skoro obdobné, mínus odpor kanálů. Není problém udělat SOHC s 2V a 10k ot/min, tak ani 4V s 6k ot/min. Faktor limitující otáčky bude poměr vrtání a zdvihu a hmotnost setrvačných hmot.
U aut se třeba dělalo DOHC pro 4válcový 8mi ventil, tedy pro jeden válec dva ventily a dvě vačkové hřídele.
jj souhlasím, že VM je podobné prvním HSB (poctivá kovářská práce), ono Praga se taky inspirovala hodně HSB a podle mě to je jen jedině dobře, jen nevím jak dopadnou emise při homologaci, nechci malovat čerta na zeď, ale vidím to tak na sportovní průkaz
Editoval Slow (15.09.2010 06:32:06)
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
OFFMOTO:
nedělám. To ocs napsal vypadalo jak kdybys myslel že rolny nejsou když je šroubek s kontramatkou, tak sem to jenom vysvětlil
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Semis:
jj, ten Gas má SV a je to celkem dobry řešení. Šetřijou místo a váhu. Myslim že aji nějak vyřešili to, že se SV celkem blbě seřizuje. Prodává se to už vubec? Sem už pěkně dlouho nic neslyšel
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
3 0
Chlapi, nechci nikoho urazit, ale jak koukám, nejsou tady žádní závodnící, SV rozvod je dobrý tak maximálně do sekačky a šlapačky! Tohle vlákno bylo založeno na jeden povedený motocykl, kterému se veme část koní a tím se zvedne neskutečně jeho životnost pro normální využití! Ale probírat zde problematiku, jaký rozvod je nejlepší (dohc,ohc) je pěkná blbost.Při použití těchto všech věcí, jako je DOHC které je z výrobního hlediska drahé!Výrobce použíl osvědčené věci,a já bych se v tom dál nepitval. Neni problém použít to nejlepší na světě, to by jenom zvýšilo cenu a nebavili bychom se o povedeném českém motocyklu. V tomhle případě cena přebila, o nejdražším ale tahle motorka je pro všechny. Já vím, že při těžkém závodním využití do motorky nebudu celou sezonu na nic šahat.Budu měnit olej, filtry, svíčky, kontrolovat ventilové vůle, ale tohle se musí dělat u všech značek. A pokud bude problém, tak náhradních dílů jsou plné sklady A to je ze všeho to nejdůležitější,v sezóně se nemůže čekat tyden nebo měsíc na díly. Pokud se párkrát aktivně zúčastníte závodu, budete se na to dívat uplně jiným způsobem. Není to jenom o vašich pakničkách, které proháníte lesem , atd.
Editoval Faryn (16.09.2010 22:41:39)
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
3 0
Honzan:
Neboj, já to řeším v klidu, já se snažil naznačit, že pokud moto jede celou sezonu při závodech bez problémů, tak na normální použití je vcelku na věky Převodovka je šesti rychlostní, do crosu se šestka nedává. Nechtěl jsem, aby to vyznělo špatně,prostě jsem to tak napsal. A závody mám strašně rád Možná jsem si naivně myslel, že někteří z vás budou chtít závody vyzkoušet
Editoval Faryn (16.09.2010 22:45:10)
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Navrc.TT-R:
To SV je sice prostorově nejlepší, ale taky pochybuju o tom že by se to dalo použít v nějakym jinym než pomaloběžnym motoru. Mimoto to má zvuk jak šicí stroj. Ten Gas je zatim furt jen ve fázi prototypu pokud vim.
Faryn:
Mě když se sejde zrovna chuť a čas ve stejnym termínu se závodama, tak se rád na nějakých závodech svezu. Letos ale doknčuju zásadní finální práce na baráku, takže mi to nevychází. Navíc jsem hned na úvod sezony hodil kobru a pochroumal si žebra, takže jsem kvůli tomu 2 měsíce nejezdil.
Dej koním pít...
|