Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Servis/výdrž KTM 660 SMC LC4

#1 09.10.2015 15:50:09

Thomy
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM SMC 660
Věk: 21
0 0

Servis/výdrž KTM 660 SMC LC4

Ahoj  wink Chtěl jsem se zeptat na pár věcí. Na mašine mám teď najeto 26,5 tisíce, skoro 400mth a jelikož končí sezona, tak bych rád věděl váš názor na výměnu pístu, ložisek, rozvodů a takovejch věcí. Pár lidí mě strašilo s ovalitou válce a dalšíma věcma. Má cenu přes zimu řesit? Jinak kompresi to má, startuje to na první šlápnutí. Mechanik měl motor 3 tisíce zpátky rozhozenej a říkal, že je všechno ok.
Olej měnim každejch 1500km
Dík za rady

#2 09.10.2015 17:21:02

green.bear
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300 22
3 0

Re: Servis/výdrž KTM 660 SMC LC4

Jednoduché - pokud tomu nerozumíš, dej motorku do servisu na kontrolu. Takhle od kompu ti stejně nikdo nic konkrétního neřekne (respektive možná i řekne, ale budou to jen dohady) a když to necháš rozdělat a zkontrolovat, budeš vědět, na čem jsi. V rovnici je příliš mnoho proměnných, styl jízdy, použití motorky, údržba, zda jsou km skutečné..

Podle mě zbytečný dotaz, na který ti bude odpovězeno obecně a stejně se nic nedozvíš. Navíc vysrat se může kdykoliv cokoliv, jednomu ta motorka může jezdit 50 tis. km bez GO, druhýmu se rozletí po 5 tisících třeba z důvodu vady materiálu. Je mi samozřejmě jasný, že chceš ušetřit, ale ...

#3 09.10.2015 17:25:22

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

při těhle dotazech si člověk klepe na hlavu, kde se to v těch lidech bere  hmm 

#4 09.10.2015 17:48:21

Thomy
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM SMC 660
Věk: 21
0 0

Sally napsal(a):

Nevím, proč jsi vůbec založil vlákno když píšeš, že jsi měl motor u mechanika před 3 tis. a14  To ho jako vždycky po třech tisících km budeš kontrolovat nebo jak? Navíc to má LCéčkový motor a o tom se povídá, že je nesmrtelný a14  Ani u ostrých endur se neřeší pomalu po 3 tis. GO, když to přeženu natož u téhle motorky, kterou jezdíš po asfaltu a nijak zvlášť ji nemorduješ. Měj klidné spaní, zazimuj ji a čekej na jaro  heh2  poc  Osobně si myslím, že ten motor vydrží bez GO 40 000 km jak nic gp 

Díky, přesně takhle jsem si odpověď představoval.. Motor se před 3k pouze přetěsňoval, ale například ta ovalita se neměřila. Ušetřit fakt nechci, chtěl jsem se jen zeptat, jestli nemá někdo bližší zkušenosti s výdrží tohodle motoru.

Takže Strejdo, u tvojí odpovědi si zase klepu na čelo já, nic proti, ale jestli nemáš co říct k tématu, zdrž se prosím komentáře. Je to naprosto OT. Já na své otázce, nevidím nic špatného.

Ještě jednou zopakuji - šlo mi o VAŠE konkrétní zkušenosti s tímto motorem a jelikož si myslím, že je toto fórum na úrovni, vznesl jsem dotaz.. Opravdu nechápu lidi, jako je Strejda.

Editoval Thomy (09.10.2015 18:06:24)

#5 09.10.2015 18:40:50

Prochal11
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
Věk: 39
Tel: 774154754
5 3

Jestli ti nežere ve větší míře olej udělej běžnou udržbu možná nech změřit ventilove vůle a zazimuj.

Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)

#6 09.10.2015 21:14:10

green.bear
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300 22
3 0

Thomy:

Sorry, ale přijde mi to vtipný. Někdo ti napíše "že se o LC4 povídá, že jsou nesmrtelný, určitě dá 40 tisíc" a ty jsi spokojenej, že sis přečetl to, co jsi se chtěl dočíst. Borcovi napíšeš, že jsi chtěl konkrétní zkušenost od člověka, co tu motorku má, ale nikdo takovej ti neodpověděl.

Nevím, jak jezdíš, ale motarda téměř shodných parametrů jsem měl, je to motorka na blbnutí, vibruje a cestovat se s tím nedá, pokud nejsi sadomasochista, z čehož plyne, že se používá na kravení. Když jsem přehodil kola na enduro, ani zdaleka jsem motor nezatěžoval tolik, jako na silnici, protože po lese prostě nejde jezdit pořád kudla. Samozřejmě jí nemorduješ opticky, podvozek taky nedostane tolik zabrat, ale motor?

Pokud to jezdí, nežere olej, chytá na drb a navíc motor byl nedávno rozhozenej a ty jsi chtěl poplácat po rameni, že je všechno v poho, tak to potom jo. smile

Neber mě zle, nemyslím to nijak útočně, aby sis reakci špatně nevyložil. ano 

#7 09.10.2015 21:35:32

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

green.bear:

jo, takhle  to je, nekdo mu tady napíše: dáš 40  tisíc a pohoda lol a tím pádem je celý servis vyřešeny, zítra  mu škubne v motoru a pak tady bude  brečet, že  mu někdo "poradil"  něco  jiného  a21 
prostě,  než  to odvézt na inspekci, tak raději budu věštit z křišťálové  koule, kolik motor najede

a všichni tady  moc dobře  víme, jak je to  s motorkou po neznámém majiteli z  inzerce  a jeho  sdělením: motorka  po servisu  roll 

#8 10.10.2015 07:37:39

Slow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: East bohemia
Motorka: Z minulého století :)
Věk: 40+
Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0

Jestli chceš můžu ti poslat kontakt na kamaráda co SMC sedlá a řeší v podstatě podobné otázky a techn. problemy jako ty.
Že motor dá 40kkm bych asi netvrdil, kór když je to SMC s akcel. pumpičkou a jede to na vpodstatě pořád pod zatížením.
40-60kkm dávaly "tupé" 600stovky typu XT,DR,XR , takže tady bych to odhadoval na 20 a pak rozborka a kontrola, výměna pístu (třeba kecám, tenhle motor neznám)

BTW.
nevíte někdo jestli uživatel Flare dělá jetšě do KTM? měl fajnové stránky a o KTM ledasco věděl..

"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"

„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”

#9 10.10.2015 07:38:32

SojkinXR6R
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HQFE350, HondaXR600R,KTMsxf450
Věk: 35
Tel: s poškrábanym displejem
5 2

Včera jsem zakladateli na totožné téma odpovídal ma motorkářích, ale tak víc hlav víc ,,ví" smile tak proč to nezkusit jinde.
Na jednu stranu, zodpovědnost je na místě, kdo neví, ať se zeptá. Jasně jak píše Strejda, když to koupíš po neznámém majiteli, může ti nazpívat ódy na motor apod., ale v tomhle případě ten motor už byl rozebíranej a mechanikem /mechanika neznám/ a označenej jako OK pro další provoz.
Na druhou stranu, kdo se tak nějak v tomhle světě pohybuje, a že majitel by asi trochu měl, alespoň teoreticky ze samostudií, tak by měl vědět, že tyhle motory sou sakra předimenzovaný a spolehlivý a pokud to má těch 26tis /což neni hodně/ tak je zbytečný to po 3tis tenhle motor rozebírat !! Max. kouknout na vent. vůle.
Jasný, jak už i zaznělo, může tam bejt výrobní vada apod, ale zapátrejte v paměti, jak často se vidí na inzerci tyhle typy jako kousky na ND, víceméně nikde...
Takže za mě, jezdi dál, ten motor je připraven motat dálší km smile

Kdo maže - ten jede,
Bláto louže kamení, to je naše znamení
Made in Japan

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů