Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Olej na vzduchove filtre skusenosti

#21 17.09.2015 12:11:02

Re: Olej na vzduchove filtre skusenosti

Stejná zkušenost jako chalka a Strejda GC - Denicol olej i čistič. Další výborná zkušenost je s GRO. To že je Denicol modrý beru jako plus, protože vidím kde všude je filtr promazaný. Sprej je na houhy, jen se to pofrfní na povrchu a to je málo.

#22 17.09.2015 12:35:42

Weeman
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: Beta 250RR 2016
1 0

Robinsson napsal(a):

Já přidám pozitivní zkušenost s olejem od firmy Maxima. Na filtru spolehlivě drží a odpuzuje vodu při mytí moto... Na čištění doporučuji přípravek buď také Maxima nebo mám odzkoušený i Putoline cleaner. Opravdu se to vyplatí zkoušel jsem taky experimentovat michat vodu s jarem benzinem, ale není to ono a filtr jsem nikdy tak dokonale nevyčistil. Ten čistič si naleju do vaničky. Používám ty potravinové umělohmotné nádoby s víkem. Filtr ponořím do čističe a vyždímu zpět do vaničky. Olej je z fitru pryč a spotřeba čističe minimální. Pak filtr dále vyperu v teplé vodě s jarem, nechám uschnout a impregnuji. Pro ty co nechtějí dávat peníze za čistič opravdu doporučuji, taky jsen nevěřil a pak se mlátil do hlavy.

http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … -946ml.jpg http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … sy355_.jpg

Já mám též dobré zkušenosti s olejem na filtry MAXIMA.Vyzkoušel jsem i olej od Twin air, ale MAXIMA mi přišla lepší, lépe drží na filtru a odpzuzuje vodu. Čistič používám od firmy Twin air. Stejný postup jako Robinsson: nejdříve vyperu v čističi, vyžďímu a poté vymeju filtr v teplé jarové vodě.

http://www.twinair.com/worldwide/images/stories/products/general/Orig_DirtRemover_4L.jpg

Editoval Weeman (17.09.2015 12:36:16)

#23 17.09.2015 13:03:15

chalka
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: WR450F
Web
7 0

Joo a jeste k impregnaci pouzivam stetec. Cely filtr rovnomerne potru a pak promnu v rukavicich a filtr je krasne rovnomerne namazanej. Zadny zdimani a maceni v pytliku.

#24 17.09.2015 13:30:19

já jsem taky máčel v pytlíku. ale ted jsem přešel na takový ťupkování. Filtr přiložím k lahvi s olejem a lahev s filtrem přiloženým k hrdlu otočím. Zůstane "ťupka"  big_smile  kolečko namočený v oleji takto to udělám kousek po kousku pak filtr zmačknu a ono se to rozprostře po celém filtru.

#25 17.09.2015 13:49:10

MildaXL
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: Honda XL500R, KTM EXC 250
Věk: 26
0 0

Používám čistič Denicol a poté ještě 2x v jarové vodě, a na mazání od Putoline v plechovce  ano . Zkoušel jsem čistič od Motulu a nějak to oproti Denicolu moc nešlo  hmm 

#26 17.09.2015 14:01:30

S4ne
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300, HBG FE 350
Věk: 28
0 0

Chcem sa opytat...vzdy som mazal filter tak ako to bolo pisane v manuali (aj pri starej DR 350 aj teraz DRZ 400) a to obyc. olejom 10w40...pral som to v benzine/jarovej vode... za filtrom mam vzdy cisto tak neviem ci sa mi oplati prechadzat na tieto specialne oleje a cistice?

#27 17.09.2015 16:07:20

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: WR400F, exTT600R
Věk: 5X
3 1

S4ne:

u toho praní v benzínu (dlouhodobého) bych si asi kladl otázku, jestli to nezmění strukturu molitanu...

jinak peru (dopírám v Jaru) i mažu Putoline

http://www.offmoto.com/uploads/865_putoline.jpg

modrá je dobrá ;-)

#28 17.09.2015 16:20:57

xoblih
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Prostějovsko
Tel: Mám
2 0

Používám tento http://www.motocross-shop.cz/resize/e/800/800/files/loziska-oleje/1-max.jpg 
kupuju na motoline, zdá se být ok, při namočení tekutý, jakmile se odpaří, tak je lepkavý. Nebo máte někdo opačnou zkušenost?

#29 17.09.2015 17:06:02

Klasika
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Popůvky
Motorka: KTM EXC 250 F, Beta 400 RR, BMW R 1100 R, A1/1
Věk: 40
5 1

Dotaz - výrobci čističů (např. Denicol) udávají "napustit kapalinou a vyprat ve vodě". Nikoli v jarové vodě.
Důvod k praní v jaru?

Editoval Klasika (17.09.2015 17:06:59)

....jsem líná jezdit rychle....

#30 17.09.2015 17:24:28

zetkarider
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Prešov- Slovensko
Motorka: Ktm sx 250
Věk: 27
1 0

čiri olej je prave ten castrol, ja perem filter len v benzinepotom ho necham na plote vyschnuť nečistoty ktore tam potom ešte ostanu vyfukam s kompresorom a naolejujem filter.
Ako dlho vam filter vydrži? myslim tym od vymeny do vymeny ja mam momentalne na ňom 54 MTH po umyti vyzera dobre čiro ako novy a zmes mam zatiaľ tiež dobru takže asi je stale OK.
Samozrejme je ine keď menim bratovi filter po prvom rozjazde na preteku a potom ho vyperem tak už ostane taky hnedy od prachu, ale je pravda že to tak je po mazani čirim olejom.
Pametam si že keď som mazal z Putoline s plechovke modry tak my filter ostal zafarbeny aj po umyti v benzine, kdežto pri Motule ktory je tiež modry filter po vyprati ostal čisty molitan jak novy.
A mymochodom tak ako tu už niekto spominal tak ten motul v spreji je po aplikacii na filter taky studeny že tan filter normalne až stvrdne ako keby zmrzol.

BORSUK enduro team

#31 17.09.2015 20:18:01

duso
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XR600 97
Věk: 29
2 0

castrol myslim si ze OK ale netreba to prehnat s tym impregnovanim ja lent ak z lahka cely filter jednou vrstvou

#32 17.09.2015 21:30:09

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Já mažu Motorex (v plechovce, ne sprej) a peru v čističi od Motorexu, jarová voda je prostě slabá nevymyje to. Zkoušel jsem i Everstar čistič a tím to nešlo vůbec, což mě překvapilo, protože jinak to pobere kdejakej šmír a špínu. Tech. benzín jsem nezkoušel z obav o molitan filtru. http://www.motorex.com/image/webtooldb/produkt/gross/airfilteroil206.jpg
Filtr peru a mažu v chir. rukavicích, neboť olej je modrej, lepivej a drží se všeho jak hovno košule smile Mažu stylem odliju si půl deci, nacamrám na filtr, šup do sáčku a promačkám, vymačkám, vyndám, nechám zaschnout. Před instalací namažu lem filtru co dosedá v airboxu a namontuju.
Jinou značku sem nevyzkoušel, tak nemám srovnání.

Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

#33 18.09.2015 08:11:29

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Na mytí používam od výrobce colorlak benzínový čistič označení P7005 neměl by být agresivní k molitanu dle paní v drogerii. Jednou jsem koupil nějaky obyčejny benzinový čistič a ve srovnání s tím co použivám mi ty igelitove rukavice od´benzinky zmizeli z rukou takže asi v tom rozdíly jsou. 4L 350kč potom jarova voda zahradní hadice pistolí a vyplavuji zbytet nečistot směrem ven.

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#34 18.09.2015 09:26:32

Honza:

Taky používám Motorex přesně jako ty včetně čističe Motorex a a funguje to perfekt, myslím, že to je ideální to brát od jedný značky - čistič funguje na jejich olej..

Tom

#35 18.09.2015 10:40:30

Rischwon
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC300TPI
1 0

Já čistím taky tím motorexem,..ze začátku mi to přišlo jak předražená jarová voda,..ale pravdou je že v jaru to tak dobře nepouští,....jinak tedka mám olej od valvoline a v pohodě,...

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/4597__vyr_130572503.jpg

#36 26.10.2015 15:35:30

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberecký kraj
Motorka: XRV 750 Africa Twin
Věk: 22
Tel: 723-735-777
11 0

..zítra si jedu pro Motul, bohužel jinou značku nemaj, tak jsem zvědavý.

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)

#37 26.10.2015 17:25:23

zetkarider
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Prešov- Slovensko
Motorka: Ktm sx 250
Věk: 27
1 0

wáca: aj ja mam momentalne motul lepkavy až až naťahuje sa jak žuvačka povedal by som že je OK povedal by som taky priemerny vcelku dobry až na cenu cca 15e-L

BORSUK enduro team

#38 26.10.2015 17:53:02

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberecký kraj
Motorka: XRV 750 Africa Twin
Věk: 22
Tel: 723-735-777
11 0

já to mám teda na RC auto, kde potřebuju aby to zachytilo opravdu i ty nejmenší částečky prachu, takže to je dobře že lepí ;-) ...u nás to mají za nějakých 280,-kč +-

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)

#39 26.10.2015 18:27:30

dřív jsem používal čistič i olej Motorex, ten byl funkční i se dobře filtry praly. Pak Motorex zdražil, tak jsem přešel na Putoline, tam je čistič o poznání agresivnější, rozpouští gumové rukavice na řídkou hmotu, která se při nepozornosti dostane na filtr a je pak třeba čistit jej pro změnu od rukavic. Olej od nich bude asi fungovat, ale ten čistič, to je nějaká žíravina z půlnočního thrilleru

#40 15.04.2016 07:41:07

sykator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
Věk: 28
2 0

xoblih napsal(a):

Používám tento http://www.motocross-shop.cz/resize/e/8 … /1-max.jpg 
kupuju na motoline, zdá se být ok, při namočení tekutý, jakmile se odpaří, tak je lepkavý. Nebo máte někdo opačnou zkušenost?

Napojim na příspěvek xobliha:

Teď jsem otevřel tento https://eshop.motoline.cz/ostatni-produ … -olej.html olej který jsem dostal k sadě na mytí filtrů a zdá se mi hrozně řídký. Nejprve sem si myslel že je to další čistič, ale když sem ho nanesl na filtr tak vypadá OK... je tu ještě někdo kdo ho používá a může potvrdit že hustota tohoto oleje je velmi nízká....??

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů