INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
BRÝLE na dioptrické BRÝLE???
- calleb
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Fulnek
- Motorka: ktm 300exc
- Věk: 29
0 1
Re: BRÝLE na dioptrické BRÝLE???
Já osobně jsem byl na operaci loni v březnu, jelikož jsem se bál jak islamak vepřového, tak jsem šel na úplně poslední termín kdy měly v Gemini akci 10let výročí/ 10t sleva.Na poprvé se nepovedlo oddělit lamelu v celku, tak zahojit a za měsíc pokračovat. Díky tomuto nedopatření jsem dostal další slevu 8t přímo od doktora co mi to dělal. Takže celkově místo 48 za obě jsem platil za tuto nejdražší metodu 30t + celoživotní záruka. Ironie pro mě je že loni jsem taky řešil brýle na dio. brýle na motorku a dnes si nemůžu vynachválit operaci, hodně mi to zkvalitnilo žití.
Foto z letošní Panoramy Nezkoušel jste někdo jezdit v takových brýlích? MX mi prostě vadí, ale bez brýlí je to nebezpečný. Tyhle by se mi líbily, dají se sehnat i dioptrický plastový pracovní s větším krytím než na foto ... Díky za případný info
Janek:
Největší dilema a hendikep kterej mi vadí při enduro ježdění Tohle ale nevypada zas tak zle, s klasickymi brýlemi v te helmě člověk vypadá jak pitomec, aspoň mě to tak příjde:) Taky bych byl rád za info.
Editoval Kubajz (18.05.2017 11:42:31)
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Janek:
Ted kdyz jsme byli v ro tak na penzionu s nama byla banda z Litvy,jak se oteplilo tak jeli vsichni podobne nryle. Vypadaly jak pracaky myslim od 3M..
Já nosím enduro helmu http://www.ls2.cz/endurove-helmy-ls2/MX … er-Trigger . Přijde mi úplně stejná jako mx, ale má plexi, které si v prachu člověk může zaklopit a nic se mu dovnitř nedostane. Navíc se to plexi dá oddělat a mohou se tam případně dát klasické mx brýle. Možná to pak vypadá divně, jezdit s plexi, ale je pro mě je to jednoduší, než řešit, jak si na brýle dát brýle.
Já nepadám, já stylově zastavuji!
PETARDAK:
Jo, má mx brýle, ale evidentně jel i bez nich, protože tyhle má od bláta Oči mám odoperovaný a dioprie až tak neřeším. Hodilo by se mi max do +1 dioptrie. V Bauhausu jsem viděl pěkný dioptrický plasťáky s větším krytím okolo očí, ale mají až asi od +2 a to je pro mě moc, jsou "bifokální" - v kousku dolní části jsou dioptrie na čtení V mx brýlích mi vadí - možná i díky kombinaci jinmých očních vad, který mám - lom světla a to hlavně za slunečních dnů. Nasadím brýle a nevidím kloudně kořeny ... Brýle chci jen jako ochranu proti větvím. To je věc, co může stát i celý oko . o nic jinýho mi nejde, nevadí mi prach, bláto .... jen větve a mlžení Hold to asi zkusím. Díky za info a klidně pokračujte
Bakemono, ptám se konkrétně na brýle, jestli nečteš. Podobnou helmu jsem měl od HJC a do lesa je to peklo opět kvůli lomu světla - zkresluje to realitu a bez pootevření se stejně mlží jako brýle. plexi není žádná výhoda.
- eliška
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: pštros
- Věk: 43
1 0
Cyklistické brýle Uvex nosim na kolo a sem tam na motorku a nikdy žadnej problem krom prachu.V parnu krasně větraj a kvalitni neprostřeliš ani vzduchovkou takže šutr a větev to pobere s přehledem.
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Janek: já s nedostatky svých očí, bojuju strašně ...a celkem nerad jsem musel přiznat, že je obrovský rozdíl v optické kvalitě MX-brýlí za 1t nebo za 3t... A další, fakt hodně pomáhá lehké zabarvení "skel"... nejsou to jen reklamní kecy výrobců a prodejců... do lesa, na světlo-stín-světlo hodně pomáhá lehce žluté... a např. na lyže, mi scotťak vnutil lehce červené a po pár lyžovačkách, musím uznat že pecka ... ale to si spíš každý musí vyzkoušet, co mu sedí...
Editoval PETARDAK (18.05.2017 12:57:44)
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- haus1
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: kousek od MB
- Motorka: 690EnduroR ; EXC 450 Six Days ; XRV 750 RD07 ; CRF 1000A
0 0
Janek napsal(a):Foto z letošní Panoramy Nezkoušel jste někdo jezdit v takových brýlích? MX mi prostě vadí, ale bez brýlí je to nebezpečný. Tyhle by se mi líbily, dají se sehnat i dioptrický plastový pracovní s větším krytím než na foto ... Díky za případný info
http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … 5167_a.png
Já něco podobného zkoušel, neměli ale molitan po obvodu. Záleží na tom jak moc se zrovna práší, jestli jedeš vzadu ve skupince atd... Ja jsem na prach v očích citlivej, nejen kvuli cockam ktere na moto pouzivam, takze jsem se po par vyjizdkach vratil k MX brylim.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Bakemono:
Buď mas brutalni fyzicku a nepotis se mebo nevim. I s MX prilby prakticky pot muzu vylivat,v zavrenem plexi bych chcipnul. I mx bryle mi cjvilema brzdi prisun vzduchu...
- Faryn
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rožnov:Pr
- Motorka: Gas Gas 450FSR
- Věk: 35
- Tel: 608713226
- Web
3 0
Jarynn napsal(a):Bakemono:
Buď mas brutalni fyzicku a nepotis se mebo nevim. I s MX prilby prakticky pot muzu vylivat,v zavrenem plexi bych chcipnul. I mx bryle mi cjvilema brzdi prisun vzduchu...
Tvl ty neviš že holky mají jen jednu potici žlázu jak kačeny
Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.
- AJP FANS CZ
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: AJP PR5 2015, AJP PR5 2016, Gas Gas TXT 280
- Věk: mladý
- Web
3 4
Ja už dioptrické brýle do helmy vzdal a do helmy jen čočky. Jednodenní čočky Dailies Total 1 super - člověk je vůbec necítí a nandá je i největší kopyto (i já se to naucil). Dioptrický se mi vlétě špinily od potu z kůže a prachu, takže v půlce vyjížďky jsem už pořádně neviděl. Fakt se čoček nebojte, jednodenních obzvlášť, je to 100x lepsi, než s brejlema.
AJP FANS CZ: Neptám se na dioptrie, ale na použití "pracovních" brýlí x MX, líp řečeno, jestli má někdo zkušenost s použitím pracáků viz foto. Možnost dioptrií u pracáků je jen jako bonus Chápeš?
AJP FANS CZ:
Taky to mám v plánu ty jednodenní Co prach, vítr apod. všechno v poho? Někde jsem četl že čočky jsou dobrý i právě na ochranu před větrem.
- AJP FANS CZ
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: AJP PR5 2015, AJP PR5 2016, Gas Gas TXT 280
- Věk: mladý
- Web
3 4
Kubajz: Pokud jedeš za někým, kdo práší a jedeš bez MX brýlí, při mrknutí to ucítíš trochu, ale 3x mrkneš a dobrý a nevíš o tom. Ty jednodenní jspu v tomhle dobrý, u měsíčních je to myslím malinko horší. Vítr nevadí, akorát nesmíš zapomínat mrkat, jinak ti povrh čočky oschne a mrkneš na sušší povrh. Zase žádný trágo, 2x, 3x mrkneš a je to ok. S tím prachem a větrem to uděláš jednou a pak už se ti to nestane. A ještě dobrý je si nemnout oči 😄😄 jsem si talhle jednou vyndal cocku a 2x jsem si ji prilepil na vnitrni stranu vicka 😄😄 Ale to se stane jen, kdyz je clovek kokot
- offroaderTE
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: GG EC 250 TPi
- Věk: střední
6 0
Kačerman jezdí ty pracovní brejličky v lehce oranžové, MX brýle neměl vůbec co js viděl, prý mu nevyhovují
Janek napsal(a):AJP FANS CZ: Neptám se na dioptrie, ale na použití "pracovních" brýlí x MX, líp řečeno, jestli má někdo zkušenost s použitím pracáků viz foto. Možnost dioptrií u pracáků je jen jako bonus Chápeš?
Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)
Janek napsal(a):PETARDAK:
Jo, má mx brýle, ale evidentně jel i bez nich, protože tyhle má od bláta Oči mám odoperovaný a dioprie až tak neřeším. Hodilo by se mi max do +1 dioptrie. V Bauhausu jsem viděl pěkný dioptrický plasťáky s větším krytím okolo očí, ale mají až asi od +2 a to je pro mě moc, jsou "bifokální" - v kousku dolní části jsou dioptrie na čtení V mx brýlích mi vadí - možná i díky kombinaci jinmých očních vad, který mám - lom světla a to hlavně za slunečních dnů. Nasadím brýle a nevidím kloudně kořeny ... Brýle chci jen jako ochranu proti větvím. To je věc, co může stát i celý oko . o nic jinýho mi nejde, nevadí mi prach, bláto .... jen větve a mlžení Hold to asi zkusím. Díky za info a klidně pokračujte
Bakemono, ptám se konkrétně na brýle, jestli nečteš. Podobnou helmu jsem měl od HJC a do lesa je to peklo opět kvůli lomu světla - zkresluje to realitu a bez pootevření se stejně mlží jako brýle. plexi není žádná výhoda.
Ja pracaky jedno leto jezdil, krasne vetraji, mam je doma, čirý i žlutý, jestli chces na zkousku a jezdi je Meyer
- TomášKTM
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Severně od Prahy
- Motorka: KTM 990 Adventure
- Věk: 30
1 0
Jsem taky obrýlenec, čočky v oku nesnesu, pálej mě oči z toho. Helma Acerbis X-Racer, brýle teď Scott Split OTG a je to perfekt. Zkoušel jsem Progrip 3450, které mají psáno použití s dioptr. brýlemi, ale ty jsou jak na dítě. Jsou ouzké a sotva do nich nacpu svoje tenké brýle. Do těch scottů dám i svoje druhý brýle, který maj velký skla úplně bez problému.
Asfaltomrdal, co se snaží o off 
|