Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Koupě TT-R 600

#21 30.09.2015 09:14:25

Wenca24
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jeseník
Motorka: Transalp, Konopnice
0 0

Re: Koupě TT-R 600

kick-start: On má ale RSE což je ještě ten starší typ s polokapotou...

#22 30.09.2015 12:08:57

kick-start:

Presne. Neni to SE ale RSE!! To je velky rozdil. RSE ma 192 kg.

#23 02.10.2015 02:44:41

Slow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: East bohemia
Motorka: Z minulého století :)
Věk: 40+
Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0

Spíše bych se obrátil na zdejší ex-majitele TTR, ať zhodnotí jejich přechod na kupříkladu WR450, kTM apod.

Už jsem to tu psal, mrkni na DR650SE (vidím to jako nejlepší variaci na téma XT/TT), ano TT-RE existuje, ale finančně a v málo kusech jinde a necnosti XT/TT jsou u něho stále)

Dále by mě zajímalo porovnání např TTS a TTE vs TTR.
Co se týče cen ND, tak koupit špatně= solidní prodělek (jen věci okolo karbce (příruby, membrána atd) a jste tam za několik tisíc) a to ještě nejste ani v motoru.. a21 

"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"

„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”

#24 02.10.2015 05:59:37

Lukaj:

RSE nebo SE, porad si prechodem na TTR nijak extra nepomuzes. Nahradis jen autobus mensim autobusem. Temer vsichni co chodi tlachat sem na offmoto TTR vlastnily, (tento web se kdysi zakladal prave jako pokec majitelu TTR) a vsichni uz se ji kvuli vaze zbavily.
Rozhodnotu se musim sam. TTR neni vubec spatna motorka, jen te chci upozornit ze lehka bohuzel neni.

#25 02.10.2015 08:22:19

Slow napsal(a):

Dále by mě zajímalo porovnání např TTS a TTE vs TTR.

Základ je víceméně stejný a pak je tam pár rozdílů:

TTS má štelovací USD vidle, zadní tlumič OHLINS, nakopávačka.
TTE má štelovací USD vidle, zadní tlumič SACHS (nerepasovatelný, ale dá se) + má baterku a startér.
TTR asi všichni znají, klasické vidle, OHLINS vzadu, vyšší zdvihy jak u TTE a TTS a nakopávačka bez startéru.

Poslední rok a půl jezdím současně Berga 450 a TTE. Mám TTčko místo skůtra  lol s tím, že v terénu se v rámci možností slušně svezu... Ale rozdíl je tam fakt obrovský. TTčko má docela velkou nadváhu, podvozek samozřejmě nestíhá jako na lehké 450 atd atd.

#26 02.10.2015 09:52:15

Slow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: East bohemia
Motorka: Z minulého století :)
Věk: 40+
Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0

RadoTP:

jj technické parametry jsou mi známe, jde mi o co z technických specifikací nezjistím - a to o pocit z moto a pocitové rozdíly od majitelů, jestli víš co tím chci říct. (fun factor)

kick-start:
mě třeba stačilo se projet na huse 450 a vím, že bych to minimálně motorově neměnil za XT.
Hmotnost ano, je znát, ale jen když to zvedám proti kopci, či na ledu a neřeším skoky (bereme "soft" důra)
XT jelo na sněhu, v blátě rovně, husa plavala (krosové gumy na obou)
podle mě 6kilové důra vymřely předčasně a než 4T450 tak radši 2T250-300 (chrakter obdobný, dole nic moc)

"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"

„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”

#27 02.10.2015 11:07:19

Boro9
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HONDA XL 700V Transalp
0 0

No, já se taky přidám  k poptávajícím    Yamahu  TTR ku , popřípadě bych nepohrdnul ani   Hondou  XR 600, kdyby někdo o něčem věděl, tak sem s tím.. ideálně někde na Moravě, ..
Díky
 ee2 

#28 02.10.2015 11:49:36

Slow napsal(a):

RadoTP:

jj technické parametry jsou mi známe, jde mi o co z technických specifikací nezjistím - a to o pocit z moto a pocitové rozdíly od majitelů, jestli víš co tím chci říct. (fun factor)

Vím, co myslíš, ale nemáš moc šanci to zjistit. Stačí např. vedle sebe postavit 2 stejné TTE a stejně ti každá přijde úplně jiná (jiná řidítka, jinak nastavený podvozek + 70kg pilot vs. 90kg, rozdílné pneu a rozdílné tlaky, jiný řetězový převod, může být i jiná nádrž a rozdílné množství benzínu)... To vše dohromady pěkně zamává s pocitem z jízdy.

Mám kamaráda se stejným TTčkem a pocitově je ta motorka dost jiná. Pak jezdím s Vlkem z offmota, oba máme stejný model Berga a zase... je to jako jiná motorka.

Pak je taky rozdíl, když jeden týden jedu na TTčku a až po týdnu sednu na 450. Ten rozdíl mi nepřipadá až tak velký a TT je najednou docela lehká a obratná motorka. Zatímco když jsem v Rumunsku jezdil 4 dny na 450 a pátý den jsem sednul na TT, byl to rozdíl jako prase.

Pokud bych se s TTE potkal na trati s TTS a TTR a vyměnili bychom si stroje, vyšlo by to podle mě na stejno, jako kdyby sis hodil kostkou ...

Editoval RadoTP (02.10.2015 11:50:07)

#29 02.10.2015 12:10:16

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

Přešel jsem z TTR na Berga 06 ... a na TTR vzpomínám strašně rád, i když mě někdy strašně srala (hlavně když byl špinavý filtr a ulila se při pádu)... byl to pořádnej kus motorky, kdybych věděl tehdy co vím teď, asi bych ji nepustil :-D ... z berga se mi stala trochu tak kasička  usch 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů