Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Pouze pro bergaře

#1881 30.04.2013 14:55:39

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Re: Pouze pro bergaře

Robinsson:
Chce to zvednout motorku na stojan a kýváním kola nahoru a dolů poznáš, zda je vůle v PDS kloubku nebo nahoře v horním čepu tlumiče. Dobré by bylo, kdyby to bylo bez vůlí. Když to bude na stojanu, tak poznáš i vůle v ložiscích kol. Jinak motory jsou hlučnější, ať tě to nevyděsí. Lepší by bylo vzít s sebou někoho, kdo tomu rozumí. O nějakých 139 Mth si asi nech zdát, zeptej se, zda byl měněn rozvoďák jen preventivně. My máme najeto 180 Mth origo a rozvoďák je v půlce životnosti. Jinak by motor měl mít pravidelný chod, nemělo by nic výrazně vibrovat nebo být hlučné, motor by měl lehce a plynule řadit. Sám uvidíš smile 

#1882 30.04.2013 17:06:36

Díky za rychlou odpověď  ano 

#1883 30.04.2013 19:40:14

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Robinsson:

jestli s tím začínáš, tak si sebou určitě někoho vezmi, teorie z internetu ti pomůže málo  smile 

#1885 30.04.2013 21:29:35

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

xfany:

kurde, sice bez stk a z GB, ale dobrá cenovka za 07  ano 

#1886 30.04.2013 21:53:55

xfany: Ted na to taky koukám.  Sice pochybuju že to bude mít TP, ale vypadá luxusne

#1887 30.04.2013 22:13:19

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Robinsson:
Za tu cenu to nemůže mít techničák, většinou mají techničák GB, po dovozu na tom pojezdí, udělají nutný servis a zavčas prodat dál, proto i ta cena.

#1888 30.04.2013 22:13:24

Janek: Díky za cenný rady. S tím vypustákem to na něj zkusím jestli svolí. Jaké rolny máš na mysli ? Na vahadle ?

viteka 32: No ale docela to se mnou cuká. No zítra okouknu tam toho a uvidím jeste jsem na žadným bergu nejel tak nevim jak to na mě zapůsobí. Jsem teda ochotný mu za to nabídnout max pade. 55 me přijde trochu moc

Editoval Robinsson (30.04.2013 22:15:26)

#1889 30.04.2013 22:24:16

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Janek napsal(a):

Strejda-GC napsal(a):

jestli s tím začínáš, tak si sebou určitě někoho vezmi, teorie z internetu ti pomůže málo  smile 

ano  ano 
Co jsem za dost málo času mohl poznat, je to dost specifická motorka hlavně na zvukový "projevy" motoru, spojky a1 .
Magnet ve víčku není, ale někdo ho tam má, je to super vychytávka ano .
Je dole na vypoušťáku - jsou dva podobný šrouby na pravý straně, pod tím vepředu je sítko, v tom zadním je magnet, oba jsou na 13 klíč. Stačí motorku projet, zavřít kohouty na benzín, položit na bok a vyšroubovat zadní šroub. Určitě to udělej, ale pokud je to někdo znalý, tak stejně magnet před tím vyčistí. Neříkej to dopředu, že to chceš dělat, ale až třeba po zkušebce.
Dál klasická kontrola jako u každý jiný motorky, podívej se do chladiče, jestli je v něm nemrzka, na dorazy brýlí, může být ulomený nebo ohlý. Dá se samo opravit, ale cokoliv najdeš, ti třeba pomůže snížit cenu.
Připrav se na nějakou prvotní investici cca 5 - 10 tisíc, pokud neudělal s rozvoďákem i rolny, tak to je potřeba udělat a stojí to peníze, pak máš takový málo viditelný položky jako ložiska vodících kladek řetězu, páky brzdy, příložky kol, gufera, vyměnit provozní náplně, ... nedělej si žádný iluze, že to bude OK.
Přeju ti šťaštnou ruku ano  ano 

Proč by měly být hned prvotní investice? Záleží, jakou motorku a v jakém stavu koupíš. Po XR 400 jsme máme s klukem už šestého vodníka a zatím na žádném jsme v začátku nic neřešili, jen jezdili, všechny motorky dosud jezdí, dokonce i první vodník KTM 520 dosud slouží Noendovi. U toho jsem myslel, že do půl roku se rozsype, jak byl a je motor hlasitý. Neviděl bych to až tak tragicky. Samozřejmě vše chce své, pravidelný servis a trochu péče.Bohužel do motoru nevidíš a vysypat se může cokoli, jen prodávající ví, proč se toho zbavuje smile 

#1890 30.04.2013 23:55:59

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

viteka 32:

no jo Tondo, ale Janek mluvil o Husabergu a tam je to jinak  a1 

#1891 01.05.2013 08:15:50

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Strejda-GC:
Ale přece jsme v tématu o husarech, ty by snad měly vydržet nejvíc ano  smile 
U nových ostrých endur je skoro jedno, jakou značku koupíš, vždy bude záležet na předchozím majiteli a jeho přístupu k moto.Stále se ale potvrzuje, že sehnat opravdu supr motorku za dobrý peníz je nadlidský úkol. Ne že by se občas neobjevily, ale trochu za jiný peníz. Osobně motorky nestřídám každý měsíc ani rok, v začátcích je to vždy o penězích, takže se nedá nic solidního sehnat. Nyní máme s Petrem Betu 2006 a KTM 2007 už dva roky a věřím tomu, že min. ještě 2 roky je budeme mít bez větších investic, i když stačí investice do servisu nad hlavu.
Jinak Robinssonovi držím všech zbývajících 9 prstů usch ať se mu kup podaří a jen jezdí. Postupem času se motka sama přihlásí o to , co potřebuje.

#1892 01.05.2013 09:49:11

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Karlovy Vary
Motorka: Husaberg FE 450,Harley Davidson V- ROD
Věk: 27
Tel: 774576005
3 0

Je pravda to co píšete všichni. Já to u svých motorek dělám takto. Jedu se na ně podívat, poslechnu si pohádku o pravidelném a poctivém servisu od bejvalého majitele a potom co si to koupim, tak udělám opravdu ten základní servis co zvládnu já a na zbytek to vezu do servisu, aby to vše překontroloval.
Opravdu záleží na tom, jak se k tomu kdo choval, ale já bohužel nějak nemám důvěru moc a tak si to radši udělám.
Trošku stáhnu prodávajícího a za ty prachy udělám třeba ty rolny, ložiska kol atd. Pak se člověku hned líp jezdí, když si může být na 100% jistej, že je to hotové.
Jinak se nenechat odradit zvukovýma projevama. Ty jsou u berga tragický.
Když jsem kupoval berga, tak jsem dva odmítl, že jsou v prdeli a až pak jsem s sebou vzal kluka, kterej měl zkušenosti a tu třetí jsme vzali, a měla stejně hnusnej zvuk jako ty dvě předtím. 
Takže držim palce.

#1893 01.05.2013 10:14:50

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

brisano:
Tak, tak ano 
Z vlastní zkušenosti ale vím, že pro většinu začínajících je problém schrastit peníze na samotnou motku, výbava se řeší postupně a na nějaké překontrolování v servise holt nic nezbude, protože je problém sehnat peníze na benzín, gumy a pod. Takže opravdu je lepší si přibrat někoho, kdo tomu trochu rozumí a nekoupit něco před smrtí. Bohužel ostré endura nikdo nešetří, takže je to dost problém. Jinak jezdit, nesrát na servis a postupně řešit různé problémy, které neminou asi žádného u takových strojů.

#1894 01.05.2013 10:31:36

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

brisano:
 big_smile  big_smile co kecáš, zvuk je krásně mechanickej  lol

... jj u berga by se dalo říct že čím je ten zvuk jakoby drsnější tím to má míň najeto, a "nejhezčí" nejčistší zvuk má nad 500hod smile... neplést si to s pazvukama vymlácenýho ložiska  wink 

... já už dlouho neviděl slušnýho berga za rozumný peníze ale to je spíš sklatbou lidí co to prodávají. Kdo na něm chce dlouho  jezdit tak si ho drží v dobrém tech. stavu . Kdo si ho koupil že ho (tenkrát) levně koupí, dojede a (dnes) výhodně prodá, tak to pak čeká na new majitele. Bergy si kupovali lidi co chtěli ušetřit oproti ktm a tudíš ty prachy neměli a potom ty motorky vypadali. Nebo věděli co chtějí nebo spíš nechtějí smile KTM.

... u KTM je dost naleštěnejch nejetejch kusů ... přecejen si to kupuje široká masa lidí s různými zájmy.

... ono i ceny KTM z roku 05-07 šli spíš nahoru, bez ohledu na stáří a najetý hodiny. Prostě slušnejch motorek je málo a ty co držej v provozu se prodávaj mezi sebou.

Jinak ta 07 bez TP je za rozumný peníze a tak zle nevypadá, jde spíš o to kolik to má namydleno a co je zakamuflovaný.

#1895 01.05.2013 10:53:20

Ještě než vyrazím, tak se zeptám co berg a studený starty. Je mi jasný, že to asi nechytne na první převalení  startéru jako moje 4válcová Kawa, ale tak mě to zajímá jak vám to chytá.

Editoval Robinsson (01.05.2013 10:53:38)

#1896 01.05.2013 10:56:24

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Robinsson:

benzín, sytič, 1x-2x vrknout, a měla by chytit na 1-2. šlápnutí

#1897 01.05.2013 20:03:42

Tak jsem se vrátil. Nic jsem nepřivez, ale jsem plný dojmů, tak se podělím. Přijeli jsme, zběžně jsem okouknul stav moto. Vypadalo to celkem solidně brzdy rozeta tlumiče, jen kyvka byla už docela hodně vymlacená a nefungoval budík, sváděl to na ztracený magnet snímače na kole. Válec byl vlažný takže motorka byla nastartovaná než jsme přijeli. Tím chytla na startér hned, ale otáčky trochu haprovali až chcípla uplně, to zase prý špatný volnoběh. Zkusil jsem to projet a mohu říct, že husar jede opravdu parádně. Když jsem přijel a zastavil tak dostat tam neutral je nadlidský výkon i při popojíždění. Nevim zda je to normální.  Po projíždce jsem okouknul motor teklo něco z té nejmenší hadičky co je na víku vzadu nalevo (byla zpuchřelá). Tak jsem zkontroloval TP a pak jsem si řekl, že teda zkusím jestli svolí k tomu výpušťáku. Bylo nám svoleno, tak jsme dle rady tady Janka motorku naklopili a odšroubovali. No to co na mě vykouklo rozhodlo a jelo se domů. To co tu je na fotce na straně 96 jsou celkem malé šponky proti tomu co bylo na tomto. Bylo jich tam méně, ale byly celkem velké. Jo a taky přes olejoznak nebylo nic videt jak byl zevnitř zakalený. Jesli si na mě někdo vzpomenete až budete měnit olej vyfotte mi ten magnet kolik toho bordelu tam máte.
Jo ještě co mě zarazilo tak že mu z víčka na olejový filtr uprostřed trčelo asi 5cm závitovky nebo nějakého šroubu.

Jinak z berga mám dobrý pocit a asi je rozhodnuto, že do něj pujdu. Rozmýšlel jsem ještě jestli nejít třeba do 250, ale toto mi naprosto vyhovuje. Jezdil jsem ještě na KTM 520 a to už je moc velký kladivo to lítá furt jen s předkem v luftu.

Jinak bavíme se o tomto stroji: http://www.motoinzerce.cz/motorky/husab … e-450.html

Editoval Robinsson (01.05.2013 20:14:40)

#1898 01.05.2013 20:29:32

demoncz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 450 SixDays 12
Věk: 27
0 1

Robinsson:

skoda ze chces jen 450 mozna moje bejvale 550 bude na prodej loni delan komplet motor ckam jen jak se rozhodne kamarad jspis ted on je rozhodlej ale jeslti sezene na nej penize nebo ne

#1899 01.05.2013 20:39:18

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Robinson:
Měl jsi zkusit raději ten z odkazu Xfanyho. Obecně se dá řéct, že čím mladší, tím by měl být v lepším stavu, ale mnohdy opak je pravdou. Pokud nutně nepotřebuješ T.P., tak bych ho prubnul. Je vidět, že se rychle učíš a to je dobře. Pokud je v pořádku spojka, mělo by jít vyřadit normálně a při popojíždění zvlášť. Jinak 450 Berg ti sedne do ruky okamžitě, svezení na něm je  ano  ano 
Nic si z toho nedělej, žes nic nepřivezl. Raději objet víc motorek, než koupit napoprvé něco, čeho bys mohl později litovat.

Editoval viteka 32 (01.05.2013 20:43:54)

#1900 01.05.2013 21:01:47

TP nutně nevyžaduji to je pravda. Stejně počítam že SPZ pujde hned do depozitu at nemusím platit pojistku. Na toho co posílal Xfany jsem zkoušel volat, ale nikdo to nebral navíc do jižních čech to mám už celkem daleko asi začnu cestovat vlakem :-D Pořád cestuji dodávkou a stejně nikdy nic nepřivezu  a1 

demoncz: Když ta 450 mi opravdu sedla, z ty KTMky 520 sem měl pocit že je to zbytečně moc. Tu bych si dokázal představit na motardových kolech.

Každopádně kdyby jste někdo o něčem slušném věděli dejte vědět.

Editoval Robinsson (01.05.2013 21:04:49)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů