INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
BMW G450X
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Kawasaki kdx 250, Gas-Gas ec 300, KTM exc 450 2012
- Věk: 39
0 2
BMW G450X
Chci se zeptat na tuto motorku. Zajímalo by mě jak je to se servisem, spolehlivost, údržbou atd. Napadla mě myšlenka zbavit se GASE a zkusit 4T. Slyšel jsem že u této moto je problém vyměnit sekundární kolečko. Je uloženo na hřídeli kyvky a musí být prý nějaký trn který se tam při výměně vloží aby se nerozsypala převodovka do motoru. Všeobecně se toho o těchto motorkách moc neví.
http://www.motoinzerce.cz/motorky/bmw/8 … 450-x.html
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
Re: BMW G450X
Janek: díky Janku. Nenapadlo mě se po tom podívat. Takže ohlasy nic moc, ale většina z toho jsou doslechy. Zajímal by mě názor někoho kdo měl tuto moto delší dobu, srovnání cen náhradních dílů, dodací lhůty a třeba dosažitelnost kamenné prodejny. Je to fakt hybrid, ale známy má několik těch 650 a je spokojeny. Samozřejmě mají jinou konstrukci motoru.
žádnej trn nepotřebuješ, vysuneš hřídelku kyvky jako u každý jiný motorky. Kolečko je na tisícíhranu volně jako třeba u XR takže ho vysuneš do boku a směrem k zadnímu kolu. Hřídel kyvky nevyndaváš celou ale jen kousek za kolečko. Při zpětným nasunutí si pomůžeš montpákou aby jsi nadzvednul motor, spadne o cca 1mm. Problém je potom tam nastrkat zajišťovací kroužky aby ti kolečko nedřelo o rám. Jinak to maká jako hodinky, je to stříkačka takže to můžeš válet z kopce a dole to chytne na první otočení. vadí mi že to nemá kick a že koleno vejfuku žere kalhoty. To co je nejvíc napiču je víčko pod sedačkou, sundáš ten gumovej deklík a bláto ti napadá dovnitř na víčko nádrže. Jinak co se týče toho řetězovýho kolečka má to výhodu v tom že máš řetěz pořád napnutej jak na stojanu tak i při plným propružení. Ale nevim nevim jestli to není ve finále úplně jedno. Ceny spotřebáku jsou stejný jako u čehokoli jinýho, je na to všechno v druhovýrobě. Trochu mi přijde že motorka je taková členitá, motor není chráněnej rámem a nabízí se že je tam co utrhnout nebo urazit na rozdíl od jinech motrek. Neodjezdil jsem s ní moc moc takže nevím kolik vydrží motor ale troufnu si odhadnout že je to plně srovnatelný Hus atp.
quix:
No tou výhodou jsem měl na mysli ne tak častý hlídání došponování. Jinak ten řetěz ani tak nesmí být napnutej na krev. A že se řetěz přetrhne tím že mezi rozetu a řetěz vlítne kámen tak to se mi stalo i na WR takže to je spíš o náhodě,.
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
No našel jsem i nějaké recenze na netu, ale moc jich není. Všeobecně poukazují na ty samé problémy co už byli řečeny v tom prvním vláknu tady. Většinou ale lidi píší o nových motorkách, max najetých pár motohodin. Mě by zajímalo jak by to bylo se spolehlivosti motoru potažmo rok 08. Doufám že by tady Mikiberg napsal něco jak se na tom jede atd.
Tak když už tak napíšu ... ... celek tak jak to měl klučina co s náma jel nastavený ... nastaveno měl na rychlou jízdu ... korespondovala reakce motoru , rám motor celek Ok tuhý , čitelný žádná zákeřnost ... jako celek za mě za 2 ... dojem na to první ochutnání v podstatě za 1- ... jel jem pár vypalovaček po šotolině a tvrdým kamenitým podkladě, motorce se líbilo jet pod tlakem a nebyl zásadní problém ... trochu nervozní zadní kolo ... nemůžu posoudit větší jebačky a složitý technický pasáže ale myslím, že to taky zásadně nevybočí
na BMW jsem svýho času dost koukal ... stavba jednoduchá , přístupná ... kolečko je věc vkusu ... stejně se to musí do terénu dost povolit, tak ta výhoda je k ničemu a zůstává z toho jen složitost ... nekrytý motor... to jde řešit stejně jako ostatní drobnosti ... nejsou bazarový ND ... z dnešního pohledu mrtvý motorky v podstatě za pár korun lze dobře koupit kousek co se dá sezonu jet , moc toho nerozbít a prodat dál ... tak to dělal i týpek v RO a byl spokojený ... případ inz. nahoře ...90hod je přání majitele a má mnohem víc
... kdo jezdí s hlavou , rozumě, výlety a podobně ... není problém ... pokud se něco sypalo tak jen když to jelo v racig režimu... na to ta motorka asi není .....ale ani 80% hobiků se k racing jen na chvíli sotva přiblíží
... obecně si BMW nechá za díly zaplatit, druhovýroba je pasé, a na nějaký otloukání a devastaci alá Janek bych radši nemyslel
.. za 50-70k co se to dnes pohybuje v slušným stavu je to OK a po sezoně -20 si to nakonec nějaký sběratel vezme .... = relativně už malá ztráta financí za sezonu .. když klekne mechanicky motor je to v pytli  .. rámovina a periferie jako konkurence ... je to exot s malou historií a žádnou budoucností ... ale hezkej, odvážnej, charakter 
- MaxTTR
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM EXC 450 Racing
- Věk: 35
2 1
carbous napsal(a):Chci se zeptat na tuto motorku. Zajímalo by mě jak je to se servisem, spolehlivost, údržbou atd. Napadla mě myšlenka zbavit se GASE a zkusit 4T. Slyšel jsem že u této moto je problém vyměnit sekundární kolečko. Je uloženo na hřídeli kyvky a musí být prý nějaký trn který se tam při výměně vloží aby se nerozsypala převodovka do motoru. Všeobecně se toho o těchto motorkách moc neví.
Koukam na ni uz taky nejaky cas ... zacinal myslim na 75000,- je to lakavy ... ale jak pise MikiberG, nedej boze, ze neco je nebo bude KO
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
MaxTTR napsal(a):carbous napsal(a):Chci se zeptat na tuto motorku. Zajímalo by mě jak je to se servisem, spolehlivost, údržbou atd. Napadla mě myšlenka zbavit se GASE a zkusit 4T. Slyšel jsem že u této moto je problém vyměnit sekundární kolečko. Je uloženo na hřídeli kyvky a musí být prý nějaký trn který se tam při výměně vloží aby se nerozsypala převodovka do motoru. Všeobecně se toho o těchto motorkách moc neví.
Koukam na ni uz taky nejaky cas ... zacinal myslim na 75000,- je to lakavy ... ale jak pise MikiberG, nedej boze, ze neco je nebo bude KO
No myslím že tak nějak za ní chtěl. Visí tam už dlouho. Mě to víceméně zaujalo z tohoto důvodu. Moc dílů jsem v druhovýrobě nenašel a když něco tak to bylo dražší oproti konkurenci. Servisovat to v domácích podmínkách (go motoru) asi nepůjde a mám dojem že to má seřizování ventilů motoru jako má WR. Prodejné to očividně moc není. Myslel jsem si že motor je konstrukcí bmw a mohl to být bezúdržbový držák jako její ostatní motorky, ale tento čínský motor asi moc nenatočí pokud už má něco naběháno. Podle mě je to od BMW šlápanec vedle. Bude lepší sáhnout po klasice EXC450, WR 450 nebo něco takového.
carbous napsal(a):MaxTTR napsal(a):carbous napsal(a):Chci se zeptat na tuto motorku. Zajímalo by mě jak je to se servisem, spolehlivost, údržbou atd. Napadla mě myšlenka zbavit se GASE a zkusit 4T. Slyšel jsem že u této moto je problém vyměnit sekundární kolečko. Je uloženo na hřídeli kyvky a musí být prý nějaký trn který se tam při výměně vloží aby se nerozsypala převodovka do motoru. Všeobecně se toho o těchto motorkách moc neví.
No myslím že tak nějak za ní chtěl. Visí tam už dlouho. Mě to víceméně zaujalo z tohoto důvodu. Moc dílů jsem v druhovýrobě nenašel a když něco tak to bylo dražší oproti konkurenci. Servisovat to v domácích podmínkách (go motoru) asi nepůjde a mám dojem že to má seřizování ventilů motoru jako má WR. Prodejné to očividně moc není. Myslel jsem si že motor je konstrukcí bmw a mohl to být bezúdržbový držák jako její ostatní motorky, ale tento čínský motor asi moc nenatočí pokud už má něco naběháno. Podle mě je to od BMW šlápanec vedle. Bude lepší sáhnout po klasice EXC450, WR 450 nebo něco takového.
byl Jsem na to podivat,a verdikt:nema papiry,dotyčny ktery mu to prodal neposlal žadny TP,volal jsem predchozimu majiteli,zvedla ženska a blekotala hovna,pritel,tadynebydli,odjel z konma atd!moto tam sem škrabanec,prasklina plastu,na enduro muj nazor k hovnu,motor vypičeny žadna ochrana,chlaič jeden strčeny do sylenbloku neco jak na sv.nebo cestaku,jeden hnusnejši pad a ko,takže do kramu pro rohliky,motor hibrid,steny jak hq 2011,nikdo neujezdil tak težko posoudit:-)
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
Alf666 napsal(a):carbous napsal(a):MaxTTR napsal(a): Koukam na ni uz taky nejaky cas ... zacinal myslim na 75000,- je to lakavy ... ale jak pise MikiberG, nedej boze, ze neco je nebo bude KO
byl Jsem na to podivat,a verdikt:nema papiry,dotyčny ktery mu to prodal neposlal žadny TP,volal jsem predchozimu majiteli,zvedla ženska a blekotala hovna,pritel,tadynebydli,odjel z konma atd!moto tam sem škrabanec,prasklina plastu,na enduro muj nazor k hovnu,motor vypičeny žadna ochrana,chlaič jeden strčeny do sylenbloku neco jak na sv.nebo cestaku,jeden hnusnejši pad a ko,takže do kramu pro rohliky,motor hibrid,steny jak hq 2011,nikdo neujezdil tak težko posoudit:-)
tak bez tp už to vůbec nemá cenu, je to neprodejné. Jedině to po destrukci rozprodat na díly, ale to je na dlouho.
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
Strejda-GC: Tak Gase mám, jen teda 2T a tento mě neláká, navíc je hodně mimo mé finanční možnosti. Hraju si jen s myšlenkou přejít na 4T, ale nejsem rozhodnut. Padla v úvahu výměna třeba za wr nebo exc rok 05-07 to jsou motorky zhruba v hodnotě mého EC 300. Myslel jsem že měli jen 250 motory YAMAHA, 450 pokud vím byli převzaty z DR-Z, ale to byli ty starší.
carbous: jsme mimo vlákno, tak to nechci nijak rozmazávat, ale GAS nikdy neměl motory z DRZ. Jestli z toho koncepčně vycházely u 450 je víc než spekulativní, navíc dělali i 512? Novodobě Gas montuje jen motory Yamaha 250, kit 300 a 450.
- carbous
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 2
Ataman: Jo tak, no já napsal jen co jsem se někde dočetl, že byli na základu DR-Z
RSWR napsal(a):Co to má společného s Betou??? A tento "TOP" podvozek bych nikomu nepřál.
beru že motor Yamaha a s Betou to má společný rám a podvozek a co je špatného na Marzocchi + Ohlins ?
MikiberG napsal(a):Tak když už tak napíšu ... ... celek tak jak to měl klučina co s náma jel nastavený ... nastaveno měl na rychlou jízdu ... korespondovala reakce motoru , rám motor celek Ok tuhý , čitelný žádná zákeřnost ... jako celek za mě za 2 ... dojem na to první ochutnání v podstatě za 1- ... jel jem pár vypalovaček po šotolině a tvrdým kamenitým podkladě, motorce se líbilo jet pod tlakem a nebyl zásadní problém ... trochu nervozní zadní kolo ... nemůžu posoudit větší jebačky a složitý technický pasáže ale myslím, že to taky zásadně nevybočí
na BMW jsem svýho času dost koukal ... stavba jednoduchá , přístupná ... kolečko je věc vkusu ... stejně se to musí do terénu dost povolit, tak ta výhoda je k ničemu a zůstává z toho jen složitost ... nekrytý motor... to jde řešit stejně jako ostatní drobnosti ... nejsou bazarový ND ... z dnešního pohledu mrtvý motorky v podstatě za pár korun lze dobře koupit kousek co se dá sezonu jet , moc toho nerozbít a prodat dál ... tak to dělal i týpek v RO a byl spokojený ... případ inz. nahoře ...90hod je přání majitele a má mnohem víc
... kdo jezdí s hlavou , rozumě, výlety a podobně ... není problém ... pokud se něco sypalo tak jen když to jelo v racig režimu... na to ta motorka asi není .....ale ani 80% hobiků se k racing jen na chvíli sotva přiblíží
... obecně si BMW nechá za díly zaplatit, druhovýroba je pasé, a na nějaký otloukání a devastaci alá Janek bych radši nemyslel
.. za 50-70k co se to dnes pohybuje v slušným stavu je to OK a po sezoně -20 si to nakonec nějaký sběratel vezme .... = relativně už malá ztráta financí za sezonu .. když klekne mechanicky motor je to v pytli  .. rámovina a periferie jako konkurence ... je to exot s malou historií a žádnou budoucností ... ale hezkej, odvážnej, charakter 
proč povolit? ta geometrie je přece výhodná v tom, že se napnutí při propružení nemění. Narozdíl od klasiky, kde je nutnost volného řetězu jasná.
Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.
motoline.cz: stačí pak cokoli vlítne do rozety tak to řetěz přešponuje a máš o 100% větší šanci, že prdne.... ze 17moto v RO prdnul zdravej řetěz jen na BMW... jinak neprask nikomu ani jetý řet.... prdnul mu na kamenitý cestě - odražený kamínek vletěl nešikovně pod řetěz a roztrhly se oba čepy v polovině.
běžná moto má vůli na řet. (to víš) a když se dostane něco tak je víc času na deformaci předmětu , vypadnutí, část je schopná projít... v extremu je schopný to hnout i s kyvkou aby se vůle zvětšila nebo aspoň nezmenšila propružením .... uBMW je to radikální a není prostor pro náhody... dobrý řešení tak na SM nebo silnici ... do terénu je lepší ho dost povolit.
Strejda-GC: viděl si Marzochi a Ohlins na std betě nebo Gasu ? Viděl si to i vevnitř... provedení a tak ... asi ne ... jsou to low end řady daných značek ... šunt jen samolepky. WP je v sérii o míle dál ve zpracování, provedení, životnosti, fci.... Jediný dobrý jsou ty factory na gasu ... ale to je taky šupa v ceně a je jich jako šafránu.
Logicky si snad nemyslíš, že na motorce za 130.000 bude něco fajnovýho ..... že se do ceny vejdou kvalitní komponenty....
MikiberG:
tak jako standard uživatel nemám šanci poznat co je uvnitř, to máš recht, jinak to asi funguje jako placebo............jinak 130 litrů si myslel jaké moto ? možná dva roky starý model Gas ve výprodeji ? novinky stojí přes 180 litrů
|