Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

XT 600 E nestartuje

#1 11.10.2014 19:02:51

XT 600 E nestartuje

Ahoj chlapi, mám problém se startováním x-téčka, už mi odešli 3 startovací relátka. Projevuje se to tak, že rele jenom cvaká a neroztočí se starter. Proměřením zjištěno, že rele nepropojí silový proud ke starteru. Tak jsem šel po tom, proč ty relátka odchází. Demontoval jsem starter a rozebral ho. Uhlíky mají 12 mm, kolektor pod nimi byl uplně černý a vůle ve futýrku v zadním víčku starteru. Rotor jsem očistil, futýrko dal nový složil jsem to dohromady a šel jsem do startu. Mašina stále přes měsíc. Protočim to 2 x 3 x bez sytiče a pak vytahnu systič a normálně to chytne. Ted ani neškytla, starter zezačátku točil a stále obtížněji a pozoroval jsem nějaký kovový zvuk jako by se něco třelo o sebe až do fáze že to starter neutočil a tím mi asi odešlo to poslední rele, protože od té doby jenom cvaká a nepřevádí silový proud. Mám z toho pocit, že díky velkýmu odběru starteru se opálí kontakt na silovým rele a to už nesepne, ale proč - může to dělat posraná volnoběžka. Když mám vyndanej starter a točím si těmi ozubenými koly, tak se zdá volnoběžka funkční. Ty vsazená kola mezi startérem a volnoběžkou mají vůli - je to normální?? Nevím jak dál postupovat, asi nechám starter někde proměřit a kouknu na volnoběžku, ale nemám stahovák na magneto. Díky za rady nebo zkušenosti !!!

#2 11.10.2014 19:33:58

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

Re: XT 600 E nestartuje

Baterka je 100% ok?

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#3 13.10.2014 19:23:29

jifa
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha XT600, husaberg FE 570
Věk: 40+
0 1

Ty Spínače jsou na nic kup orygo  ten snad vydrží. Zrovna řeším stejný problém. Koupil sem náhradu a vydržela asi tři starty a upeklise sylove kontakty.  sad 

Jezdím jak umím

#4 13.10.2014 22:05:20

TAK STARTOVÁNÍ VYŘEŠENO! Nakonec to vypadá že je špatná baterka. Já sem prostě prvně, když mi to jenom cvakalo připojil přes kabely baterku z auta a žádná změna, tak od té doby žiju v tom, že baterkou to není, že jsem ji takhle vyloučil. Ale neuvědomil jsem si, že v tý době už bylo silové rele v háji a tudíž nepřevádělo ke starteru nic. No člověk se pořád učí. Mimochodem to byla docela dobrá prdel, protože se mi to stalo na horách a tam v lese mašinu prostě neroztlačíš - kdo má mašinu bez nakopávačky asi ví vo čem mluvim. Propojovací kabely nepomohly tak jsem milou mašinu dotlačil na sjezdovku a pustil to dolu a blafla, celou cestu domu sem byl posranej, aby mi to nezdechlo (při tom stačilo vrazit šroubovák mezi kontakty silového rele a bylo). No abych se vrátil k dnešku, přivez sem jinou baterku (225 Ah) a přes kabely to chytlo, ale musel jsem proklemovat to rele starteru. No a jak chytla tak se nějak zmátořilo i to rele a tepla mašina chytá i na tu původní baterku dobře. No na rele spoléhat nabudu a koupim třetí - origo a novou baterku. ZÁVĚR - i slabá baterka může opálit kontakty na silovém relátku !! Ještě to potvrdím, až to vyměním. Jinak díky za odpovědi a to rele jsem měl origo (aspoň se tak tváří) - stálo mě pokaždé 1400,- krabička s origo číslem Yamaha, sice na krabici made in Indonesia, ale na relátku nálepka made in Japan - tak nevim?! Kupoval jsem to u Hamouse ve Švermově u Kladna. Tak zdar !!

Editoval sstanley (13.10.2014 22:16:13)

#5 13.10.2014 22:28:22

dejvV
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Všetaty
Motorka: JAWA PICO ! Praga ED250, Gilera RC600R, AfricaTwin XRV750 RD07
Věk: +30
Tel: na požádání
Web
0 1

dej si pozor na Hamouze. My Pragováci ho známe jaký je to občas vykuk, ne vždy ale tváří se pokaždé jak měsíček na hnoji...

Život  se dá prožít, proflákat, nebo enduro !

#6 17.10.2014 19:42:23

Zdar, tak potvrzeno - všechny ty popisované projevy dělá vadná baterka. Koupil jsem novou + nový startovací rele a startuje dobře - vyřešeno!! Jinak sem rele kupoval v Yamaze ve Vrbovce a je stejny jako vod Hamouze, takže to byl originál. Baterku jsem koupil YUASA za 915,- v Battery-importu a naprostá spokojenost. Jsou tam docela sdílní človíčci a dali jsme řeč o nabíjení a nabíječce made in Lídl. Poznatek od nich pro mě, že vadná baterka se pozná i podle toho, že ač už neotočí startérem, je poměrně rychle nabitá - přepne se do udržovacího nabíjení a svítí zeleně. Ty ji dáš zpátky a stejně nenastartuješ. Jo a eště se podělim vo jeden poznatek. Pořád řešim popraskaný plasty na nádrži a teď jsem koupil v Lídlu černou lepící pásku 3M s textilními vlákny uvnitř, zcela odlomenou část jsem podlepil z obou stran včetně rantlů, který to neuvěřitelně zpevní po přelepení a dřží to super a i to vypadá dost dobře. Lehnu, sundám pásku dam novou a jede se dál!! Tak zdar !!!

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů