Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Kouše se přední brza

#21 07.10.2014 09:42:14

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Re: Kouše se přední brza

Klasika:

Možná joooo  jinak by mne to při přemejšleni o brzdě nenapadlo  usch všecko je to zamotany  a1  a1 

#22 07.10.2014 10:48:21

Pitr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valachia
Motorka: KTM 525 EXC
Věk: 36
Web
6 0

FoXR:
Tak to jsem přesně myslel. Krok na páčce. Jít tou nejjednodušší cestou a postupně řešit dál pokud se problém nevyřeší.
Nový pístek musí jít až do výchozí polohy aby bylo možné uvolnění tlaku. Pokud se nevrací tak je problém asi už ve vydřené komoře pumpy tam se pistek muže seknout. Tak ale to je už horový scénář.
Hodně zdaru

Je třeba vyzkoušet všechno

#23 07.10.2014 10:51:19

Sendy
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Běta 450 RR, Vmax, BMW GS1150
0 0

babaexc:

Zkusil jsem už všechno možné key . Dokonce hledat i ten špunt u plechové vany cool . Ale pořád je to stejné. Stále tvrdne ... a kouše se  okok 
No nic, dám si to znovu a lépe. Nápadů, postřehů a rad je dostatek  ano 
Náročný pilot = náročný servis  usch 

#24 07.10.2014 11:08:10

jestli to bylo tak horký tak bych určitě šel po tý pumpě, ten chod páčky je dobrej tip.

Ale třeba ta stará začne brzdit jak se to konečně odvzdušnilo a dala nová brzdovka  big_smile 

Jenom nechápu že se to nestávalo postupně - tohle dává chvíli dopředu najevo že to přibržďuje, pak ustřeluje kolo v zatáčkách a motorka se má tendenci furt rovnat, a nakonec to brzdí tak že zastavíš a už se nerozjedeš. Ten konec je rychlej - to je řetězová reakce  a1 čím víc se to ohřejvá, tím víc to brzdí - a čím víc to brzdí tím víc se to ohřejvá.

#25 07.10.2014 11:19:25

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Ja mam oba pistky předni i zadni o kousek utočene na soustruhu (od strany pačky) protože mi brzdy nešly napumpovat a tlakovalo to.Ta upoušteci dirka je tam naknop a stači trochu jiná  gumička nebo nečistota a je to.

#26 07.10.2014 11:45:43

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

jen jsem načet začátek vlákna a co sem pochytil nevyřešilo se ....

diagnostika je základ řešení problému ...

správný popis vady zní : brzda tlakuje a následkem provozu a zahřátí se zabrzdí
příčina je překrytý sací a odpouštěcí kanálek... v tvým případě je příčina špatná servisní sada nebo tvůj mechoš to špatně odservisoval (namontoval to správně ale servisák je vyšší model montéra - ať si chvíli hraje na servisáka  wink )...tzn segerka nebo něco způsobilo úplné nedovysunutí pístu zpět do 0 polohy.

Baba psal utočit ale může se to časem změnit - základ je mít vše 100% montážně a opravdu diagnostikovat vadu sady .

Jinak při nesprávným postupu hrozí dlouhý hluchý krok a rychlé opotřebení tlak. manžety.

Gumovost puvodní př. brzdy je způsobena pošk. př. brzd třmenu nebo pošk. kotouče, příp pošk. desek ... pumpička málokdy tuhle vadu způsobí.

#27 07.10.2014 12:25:41

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

MikiberG   Řidim se selskym rozumem a heslem hlavně si umet poradit.Proste to tam překaži tak to dam pryč jestli bude za par let dalši sada dobra nebo stejna nikdo nevi.Oni hoši od ktm nejsou bohove a spousta veci se da udelat nebo upravit lepe než dělaj ano2  ano2 

#28 07.10.2014 12:38:00

Sendy
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Běta 450 RR, Vmax, BMW GS1150
0 0

MikiberG:

zní to logicky. Problém bude někde v nepřesném chodu pístku v pumpě. Jen je divné, že se to vyskytlo naprosto náhodně. Např. teď po 15 mth bezproblémového provozu. Pomohlo upuštění nepatrného množství brzdovky na odvzdušňováku. Pístek se pohnul, kánálek odpustil co měl a znovu to bezproblémově funguje.
Nechtěl jsem tě tím zatěžovat a tahat k tobě celou kozu. Ale léčení na dálku ti docela jde. Dík.  ano  Mrknu na usazení segerovky. Tam by mohlo být problematické místo.

K té gumovosti brzdy- zmizela hned po výměně pístku pumpy. A zavdušněné to ve staré sestavě nebylo. Takhle gumově to pracovalo od doby co Lenka moto provozuje.
Nebo se to nikomu z mechošů co to měl v rukách za tu dobu nepodařilo pořádně odvzdušnit  smile 

#29 07.10.2014 13:14:40

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Sendy: např. prohlá segerka....atd... někde ti to sedí těsně u tý dirky a občas se to sekne nebo tam putuje kousek starý gumičky a ucpává to ... je tam snad 0,3-4 dirka ... prostuduj a dolaď

já třeba ty tvrdý brzdy moc nemusím ... určitá "gumovost /progrese" je na klouzavým dobrá ... pokud to nezasahuje do zpětný vazby tak mi to nevadí ... spíš jsou k vzteku ty "rychlý" brzdy ... ťukneš a letíš  smile 

#30 07.10.2014 13:16:32

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

babaexc:  ano  ano taky mám někdy tyhle pocity ... občas i oprávněný  wink 

REKLAMA

Zápatí