INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
TM 300 výměna pístu
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
Re: TM 300 výměna pístu
badyšot:
Já myslel používat těsnění po změření toho Squishe. Samo, že mám koupený nový, i různý tloušťky. Hlava se dá složit bez gumiček ale válec je potřeba utáhnout na těsnění a měřit.
- SojkinXR6R
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: HQFE350, HondaXR600R,KTMsxf450
- Věk: 35
- Tel: s poškrábanym displejem
5 2
sasaa napsal(a):chalka napsal(a):Sojkin86 napsal(a):chalka:
Budeš chytřejší až když necháš přeměřit ovalitu. Těch 100h je akorát na rozborku sborku, pokud to pošleš do servisu /Oulehlovi/ tak je jasný že ti řeknou že je potřeba udělat nicasil, je to obchod. Pokud to dáš někomu, kdo ti nazávisle na výdělku řekne jak to pravdu je s ovalitou, tak je klidně možný že by ses dozvěděl že dalších klidně 50-70h, aniž by odešel nikasil, klidně najedeš, a to bez problémů. U 3kila to vydrží dlouho.. Jinak těch třeba 160h na píst u 3kila je v nezávodním tempu...
jirka str.250 napsal(a):přeměřit určitě ,ale oulehlu bych vůbec nevyhledával teda aspoň pro mě je to vypočitavej h...l kterymu jde jen a jen o prachy!!!!!
Vypadá pánové, že jste měli pravdu. Válec jsem minulé pondělí odeslal Oulehlovi, ve středu telefon, že válec vylapoval a objevily se póry, tudíž musí válec přijít na nikasil. Ptal jsem se na cenu a on že se bude možná muset vyvařovat a řekl cca 5tisíc. Říkám si, tak co asi tomu rozumí, tak jsem to potvrdil. Celý den v práci mi to vrtalo hlavou, vím, že tam póry byly a normálně to jezdilo. Tak jsem zajel za mechanikem a on zavolej Oulehlovi ať pošlou válec zpět, že to budeme řešit přes pana Coufala (dělá TM). I kdyby se musel dělat nikasil. Volám tam, že válec je nachystaný na nikasil, že za 10 minut je tam PPL. Říkal jsem že budu kupovat nový ať ho pošlou zpět. Paní v telefonu že válec mi bude k ničemu, že ho můžu akorát vyhodit a jak jim to hrozně komplikuji. Vylapovaný válec poslali, kupodivu zadarmo. Poslal jsem ho panu Coufalovi a za dva dny odpověď. Válec je naprosto v pořádku s ovalitou 0,01, jestli k němu chci originální píst, tak jsem řekl že ano. Sice se musí objednat, ale těch pár dní už vydržím. Tak jsem byl v celku překvapen a hodně rád!
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/3 … 6143_n.jpg
Omg ! Póry jsou jen k dobru - lepší mazání, píst origo zbytečnost, já koupil za běžné peníze Prox se dvěma kroužky a dobré, prox navíc dělá ještě o číslo větší píst než wosner. Píst měnit po 160 mth je kravina, max 100, pak je to už znát že to nejede. Laborování s těsněním smysl moc nemá, dáš nový píst a ucítíš jak lépe jede. Jinak bych doporučil ještě když už se v tom hrabeš, zkontrolovat klapky jestli nejsou ohlé, prasklé, ulomené, a očistit cívky a magnety zapalka od marasu a rzi
Mám EN 300
Hele nemyslim si že 160mth u 3kila je úplná kravina, a to kvůli tomu, že sem osobně na Husaberg TE 125 /125!!/ najel 120mth na původní píst, a to, jak sem psal, v nezávodním tempu, ale zase taky žádný šmrdlání, poňáč jak všici víme dváca jinak než vytočená nejede... Prostě čistý enduro, 1x závod za barákem. Za celou sezonu cca 3tis km v terénu !! Tim se nechci chlubit. Jen tu řikám co sem sám zažil, a i po těch 120h sem k tomu přišel a šla na první, žádný problémy, vše absolutně šlapalo bez problému, a výkon - nezdálo se mi to nijak extrémně líný, výkon dostačující někdy stále až překvapující. Možná na to všechno měl vliv i originál nikasil, a dostatečný mazání, ale nepiš mi že je to kravina u 300 když na dvácu sem natočil 120mth 
Kdo maže - ten jede, Bláto louže kamení, to je naše znamení Made in Japan
- karol920
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: kxf270
- Věk: 52
- Tel: +421905518769
- Web
1 0
Práveže prvé , čo som si na fotkách všimol bolo , že piest je od prepážky otlačený . Dá sa aj bez toho , aby som valec videl predpokladať , že vo valci nad výfukovou prepážkou bol hnedý pásik o šírke výfukovej prepážky až po skoro vrch valca , teda potiaľ pokiaľ behá hore krúžok. A pokiaľ sa dobre pozrieš na krúžok , tak nájdeš na ňom plošku obdratú od nemazanej prepážky , a veľmi často až do takej miery , že po vložení krúžku do valca vidno proti svetlu na tomto mieste priesvit = zbohom tlaky .
Jo a pozdrav Jardu , dávno sa nestavil.
- badyšot
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberec
- Motorka: 200 neposedných Kubíků
- Věk: 45 už
7 6
chalka: no já nevim, když si to děláš sám, tak je to na tvém rozhodnutí. Já jsem třeba koupil motorku a ta měla kovový těsnění pod válcem. Ty se znovu používat můžou. Proč? Myslím, že kvůli tomu, že nemáš riziko roztržení. Nevim jak jsi šikovnej S papírovým těsněním bych to třeba já dělal tak, že bych dal jen jedno, neskládal bych víc na sebe. Když bych to zkoušel, tak bych to dělal všechno pořádně očištěný a válec bych utáhnul a pak změřil a v případě potřeby vyměnil. Až by byl ten správný rozměr těsnění, tak ho máznout z jedný strany aby se nezapeklo a předepsaně dotáhnout. Nevim jak TM, ale u KTM 200 na matky válce stejně nedáš ořech, takže normální momeňťák nepoužiješ. Běžně to každej dělá od "oka". Je to jen můj názor, nejsem profík. Co mechanik, to jinej názor/praxe . Při roztrženým/poškozeným těsnění ti hrozí větší škody na motoru než co stojí nový těsnění, to je oč tu běží.
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
badyšot:
Tak to souhlasím, při konečném skládání nemá cenu řešit stovku za 5 ks těsnění. Jinak u TM to je stejně, bohužel se tam nedá dostat ani plochým očkem. Tak jsem sehnal starší trhák a musel jsem ho obrousit. I tak se tam blbě vleze....
- roxteedy
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: ta nejlepší...
- Věk: 300
- Tel: mobilní
10 0
sasaa:
tak to nevím jak to má EN 300, ale nikdo z nás žádnej úbytek výkonu po 100 mth na tříkile nepoznal jestli ty jo tak jsi buď extrémě citlivej nebo sis koupil špatnou značku motorky
|