INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
zničená baterka Suzuki DR 400
- lrmaty
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Sockolov tedy Sokolov
- Motorka: Husaberg 550 FE
- Věk: 28
- Tel: 776247539
0 0
zničená baterka Suzuki DR 400
Ahojte všichni. Koupil jsem si DR mám jí půl roku a již druhá baterka od firmy Moto Start odešla do věčných lovišť. Vždy tak po měsíci ježdění. Jinak moto nabíjí jak při nízkých otáčkách tak při vysokých kolem 12,6-13. To jen abychom neřešili regulační relé. Reklamace mi byla uznaná a prý byl zničený jeden článek, (přerušen), Jinak není tam baterie originál ale dokonce o něco větší. Mám jí natlačenou do toho malého kastlíku. Má někdo zkušenosti s tímto problémem? děkuji LRMATY
- Frantis
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lesy okolo Týna nad Vltavou
- Motorka: TT600R
- Věk: 25
0 0
Re: zničená baterka Suzuki DR 400
lrmaty napsal(a):Ahojte všichni. Koupil jsem si DR mám jí půl roku a již druhá baterka od firmy Moto Start odešla do věčných lovišť. Vždy tak po měsíci ježdění. Jinak moto nabíjí jak při nízkých otáčkách tak při vysokých kolem 12,6-13. To jen abychom neřešili regulační relé. Reklamace mi byla uznaná a prý byl zničený jeden článek, (přerušen), Jinak není tam baterie originál ale dokonce o něco větší. Mám jí natlačenou do toho malého kastlíku. Má někdo zkušenosti s tímto problémem? děkuji LRMATY
kup si TT a nebudeš muset řešit problém jako je baterka 
zbytečně drahé, na tte mam kyselinovou, ale zazátkovanou takzvaně bezúdržbovou a nevadí jí to
- Honza
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
- Motorka: DRZ 400S (07')
- Věk: 35
14 0
baterky jedině VARTA....nedělám reklamu, ale je to tak.... raděj si trošku připlať a máš klid...
Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison
Honza napsal(a):baterky jedině VARTA....nedělám reklamu, ale je to tak.... raděj si trošku připlať a máš klid...
no nevim jestli u varty platí trochu si připlatit, v hradci jsou dost levný, levnější než yuasi
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
No zrovna Varta je v motobateriích vyhlášenej shit :-) DR-Z má baterii YT7B-4(YT7B-BS) což je gelovka. Tyhle baterky jsou sice při menšim rozměru výkonější, ale jsou náchylný na skladování ve vybitym stavu. Měsíc je ale dost krátká doba na to aby ti odešla. To musel bejt opravdu vadnej kus. Ikdyž pokud jí necháš tak 14dní uplně do nuly vybitou tak se s ní rozluč taky. Já baterku na svojem DR-Z nabííjm v zimě každý dva měsíce. Kámoš nechal 3 měsíce svoje DR-Z stát bez nabíjení a baterka šla do věčných lovišť. Už jí nerozdejchal. Nejodolnější ale taky nejdražší jsou Yuasy. My děláme Nitro, což je levnější a problémy s tim nejsou.
Dej koním pít...
- Martin.V11
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husqvarna WR250,Motoguzzi V11
- Věk: Ve vývinu
0 0
Jáárda napsal(a):Semis napsal(a):No zrovna Varta je v motobateriích vyhlášenej shit :-) DR-Z má baterii YT7B-4(YT7B-BS) což je gelovka. Tyhle baterky jsou sice při menšim rozměru výkonější, ale jsou náchylný na skladování ve vybitym stavu. Měsíc je ale dost krátká doba na to aby ti odešla. To musel bejt opravdu vadnej kus. Ikdyž pokud jí necháš tak 14dní uplně do nuly vybitou tak se s ní rozluč taky. Já baterku na svojem DR-Z nabííjm v zimě každý dva měsíce. Kámoš nechal 3 měsíce svoje DR-Z stát bez nabíjení a baterka šla do věčných lovišť. Už jí nerozdejchal. Nejodolnější ale taky nejdražší jsou Yuasy. My děláme Nitro, což je levnější a problémy s tim nejsou.
nebo si koupit udržovačku baterií . Může to být celo zimu připojené a nemusíš se o nic starat . Dělám to tak léta a mám klid
Svatá pravda,mohu doporučit.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Já mám tuhle nabíječku i s udržovacim režimem, ale přijde mi zbytečný aby to bylo zapojený furt v kuse. Stačí se na to nevykašlat a jednou za 1-2 měsíce to nabít. Nabitý to je za 2 hoďky a je klid.
Dej koním pít...
- Martin.V11
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husqvarna WR250,Motoguzzi V11
- Věk: Ve vývinu
0 0
Jáárda napsal(a):Semis napsal(a):Já mám tuhle nabíječku i s udržovacim režimem, ale přijde mi zbytečný aby to bylo zapojený furt v kuse. Stačí se na to nevykašlat a jednou za 1-2 měsíce to nabít. Nabitý to je za 2 hoďky a je klid.
udržovačka to udržuje minimálním proudem a právě se na to vykašlat můžeš . V případě silnice jsem to na podzim našťouchl, celo zimu jsem se o to nestaral a na jaře odpojil nastartoval a odjel (kor když moje Guzza má baterky dvě ) ještě podotknu není to nabíječka ale pouze udržovačka o velikosti nabíječky na telefon
Hlavně ta udržovačka tu baterku pořád trošku vybíjí a pak zase nabíjí,což je pro baterku nejlepší. 
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Já vím přesně co dělá, pač je prodávám. Nemluvím ale o tý udržovačce velikosti adaptéru, pač mám o jejich propracovanosti docela pochybnosti. Pokud totiž nemá procesor, kterej by byl schopen režim nabíjení kontrolovat a podle toho upravovat, tak pochybuju, že by zabránila přebíjení baterky, což má rovna u gelovky zásadní vliv na její životnost. Mimochodem tenhle typ nabíječky taky tu baterku nenabíjí a nevybíjí intenzivně v kuse, ale jen když dojde k poklesu napětí. Kdyby to dělala furt, tak by to baterce taky moc neprospělo, pač intenzivní zatěžování baterku taky opotřebvává. Když ta motorka baterii vysloveně nežere, tak za měsíc dojde k poklesu kapacity cca o 10-20% což se nabije do 2 hodin. A nemusim v garáži zakopávat o kábly.
Dej koním pít...
lrmaty napsal(a):Díky dnes sem se vrátil z dovolené v horách a jdu si pro Vartu vyjde na 1300 bez DPH a je to gelovka.... Otřesy řešit nebudu to bych pak nesměl jezdit po Krušných horách ale na motodromu Most Mějte se čus.....
Zklamu tě, GELOVKA TO NENÍ!!! a nikdo z vás o Varty nebo Yuasy do motorky gelovku nekoupí ani nesežene jednoduše proto protože se nedělají a pokud je nedělají světoví výrobci, težko je bude vyrábět někdo jiný.
To čemu tady každej říká gelovka je obyčejný BEZÚDRŽBOVÝ AGM akumulátor.
A pokud ti motorka-dobíjení dává 12,6-13V tak to je sakra málo správně by to mělo dávat kolem 13,8-14,5V
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
Dingo napsal(a):lrmaty napsal(a):Díky dnes sem se vrátil z dovolené v horách a jdu si pro Vartu vyjde na 1300 bez DPH a je to gelovka.... Otřesy řešit nebudu to bych pak nesměl jezdit po Krušných horách ale na motodromu Most Mějte se čus.....
Zklamu tě, GELOVKA TO NENÍ!!! a nikdo z vás o Varty nebo Yuasy do motorky gelovku nekoupí ani nesežene jednoduše proto protože se nedělají a pokud je nedělají světoví výrobci, težko je bude vyrábět někdo jiný.
To čemu tady každej říká gelovka je obyčejný BEZÚDRŽBOVÝ AGM akumulátor.
A pokud ti motorka-dobíjení dává 12,6-13V tak to je sakra málo správně by to mělo dávat kolem 13,8-14,5V
jj, Gelovku sem vybrakoval z UPS, a její "startovací" proud je dost žalostný, jak píše Dingo, v motorkách je prachobyčejná bezúdržbovka a jestli se nepletu, tak životnost baterky je počítaná na cca 300 nabíjecích cyklů.
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
Slow:
Ani všechny UPS nemají gelovky, málokterá UPS je osazená pravou gelovkou takže asi tak. Téměř všechno je "AGM".
- pigr
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: suzuki dr-z 400 s
- Věk: stale mlad
0 0
Dingo:
jj 12,6 az 13 je malo. sam mam DR aresil sem problemy s dobijenim a vopravdu to mam bejt okolo 14 spis prez
- pigr
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Jáárda:
no problem to byl velice jednoduchej shorenej dratek vlastne mezi regulatorem a baterkou. elektrikar rikal ze ty draty sou trosku poddimenzovany
Editoval pigr (01.12.2009 11:37:06)
- pigr
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Jáárda: 2002. projevilo se to tak ze to nedobijelo. myslel jsem ze odesel regulator ale byl to prave ten prehorelej dratek. z regulatoru(dobijeci rele) vedou dratky do takovyho konektoru a byl to dratek az za tim konektorem.
|