INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
REGIMENT 13 2014
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
Re: REGIMENT 13 2014
Tristan:
Tak tohle by určitě byla pěkná freeride...možná i v A kategorii
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
RSWR napsal(a):Rozdíl v tratích je podstatný, je to stejný systém jak na RedBullRomaniacsu. Trasa je z 70% stejná (přejezdy), ale trasa A má navíc přidané By-passy, kde jsou extrémní výjezdy-kaňony-sjezdy, které jsou velmi náročné na techniku a fyzičku. V kategorii HOBBY je to většinou o rychlosti a těžkých pasáží je tam minimum. Pokud nezaprší, tak je to jen o držení full gasu a riskování po hřebenech a do zatáček.
No nevim čeče. Tys tam byl, nebo jsi to někde vyčetl? Seděli jsme tam skoro všichni češi každej večer, kecali a kalili. Nikdo si nestěžoval na extrémní nesjízdnost úseků, ale ta obtížnost byla dána spíš tím, že si člověk neměl možnost nikde vydechnout. Ono pak se silami na dně člověk bojuje i s věcmi, které běžně dává. V tom je právě rozdíl mezi třeba Cypriánama a ostatníma, pač Cyprošové najezdí ročně přes 300mth pořád v takovýhle palbě, takže jim to už ani nepřijde namáhavé. Ani v kategorii B jsi si neměl moc kde vydechnout. Přejezdy po pláních byly jen tak v 1/20 trati a ty byly taky pěkně hrbolatý, takže letět tam rychle bylo dost o hubu. Klidnejch a rovnejch pasáží tam bylo minimum. To se mi právě líbilo, že se člověk skoro vůbec nenudil a furt něco řešil. Kdyby tam zapršelo, tak by to byl drsnej masakr.
Tristan:
Ten s tím Freeride byl nějakej hodně mladej klučina a jel s otcem jako doprovodem (vzadu na fotce). Ten tatík jezdil moc hezky a docela trialově. Klučík se toho taky nebál, ale přecejen neměl moc sil. Táta ho na dost místech vytáhnul a jeli dál. Oba dva dny mě tam dostkrát brzdili, protože tatík ho kryl a nechtěl mě pustit abych je předjel. Když se mi to povedlo, tak se mi tam vždycky někde nějak záhadně zase nacpali. Nakonec dojeli přede mnou, ani nevim jak se jim to povedlo. Já skončil těsně za nima. S tim pochroumanym prstem jsem ale neměl moc sil na to se s někym honit, takže jsem to neřešil a jel spíš na pohodu, abych se nedorakvil ještě víc.
Dej koním pít...
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Na mě nekoukejte, já nejsem žádnej profík  Navíc jsem teď poslední dva měsíce skoro nejezdil a ještě tam jel s novou motorku, takže jsem nad těžší variantou neuvažoval ani náhodou. Dobře jsem udělal, protože zvykání na nový stroj bylo pro mě docela těžké. Byli jsme tam od čtvrtka, takže jsme dva ty dny trochu trénovali a já se učil. Ze začátku jsem nebyl schopen dát skoro žádný těžší výjezd, který jsem na starém 250 4t dával s prstem v nose. Ta EXC 200 je tak odlišná, že jsem čuměl, ale o tom pak napíšu do toho tématu co jsem o ní založil 
Roman chtěl jet A, ale nebyl tam skoro nikdo z našich s kym by pozávodil a navíc neměl vůbec tušení jaká je opravdu reálná obtížnost tohodle závodu. Potom toho docela litoval, protože jemu seděj právě ty těžký věci a mohl z toho vytěžit mnohem víc. No tak holt příště.
Dej koním pít...
- Syphoon
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 250 EXC
- Věk: 30 pryč
0 0
Dneska jsem potkal Michala v obchodě a jen letmo sa ptal, co a jak? Má pár stehů a stalo sa to tak, že ho pleskla větev po přilbě ve výjezdu takovým stylem, že mu vystýlka v přilbě tlakem praskla líco a bylo to na šití. Jak ho potkám na dýl, napíšu jeho pocity ze závodu.
z FB Romana Korbera
Vzpomínka na závod 29-31.8. O víkendu jsem byl asi jako jeden z posledních soutěžáků zasvěcen do krásy ježdění po rumunských horách a zároveň jsem pokřtil novou třístovku od Gase 300 EC Racing model 2015. Závod, který se nazývá Regiment 13 je otevřené mistrovství Rumunska v extrémním enduru a byl to po všech stránkách fakt skvělý zážitek. Dobrá organizace, možnost samostatných vyjížděk do hor ještě před závodem, dobrá parta českých soutěžáků (cca 40), neskutečně nádherná trať vedoucí po horských cestách a také se na tom podepsal nový Gas, který odvedl dobrou službu až na to, že se mně ve třetím dnu povolila páčka spojky, čímž jsem nějakou tu minutu ztratil. Ale to, že se na nové motorce něco povolí, to se prostě stává. Oproti předchozímu modelu, motorka prodělala spoustu drobných změn, ale největším přínosem je možnost jednoduchého nastavení výfukové přívěry. Je to změna, kterou jsem na takovémto extrémním závodě fakt ocenil, protože motor ve většině času pracuje v nízkých otáčkách před otevřením přívěry a i přes to má poměrně velkou sílu. Závod nebyl terénem až tak extrémně obtížný, jako např. Erzberg rodeo, ale za to se závodilo dva dny na 90 a 80 kilometrovém nádherném terénu v horách, ve kterých se stoupá až do výšky 1800 m.n.m. Závod začal v pátek 20 km prologem a podle zajetého času se řadilo druhý den na start a startovalo po 15 vteřinách. I přes velké bolesti, brnění, mravenčení v rukou vedoucí až ke křečím jsem skončil ze 179 jezdců na 6.místě, což byl dobrý předpoklad, aby trať v dalším dnu nebyla po startu v těžkých pasážích zašpuntovaná. Těšil jsem se na start druhého dne s tím, že mě ruce už tolik bolet nebudou, ale bohužel. Tím jak se pořád na trati v horách stoupá a po té klesá, tak je to velká zátěž na ruce se kterýma jsem se hodně trápil a bolesti trvaly dlouhých cca 40 minut:-( Prostě hold platí, že fyzičku a sílu z pravidelného tréninku technikou nenahradíš:-). Druhý den jsem tedy skončil na 5. místě. Třetí den mě moc štěstí nepřálo a ztratil jsem pár minut dotahováním spojkové páčky, čekáním, než přes cestu přejde stádo krav, zastavením u českého závodníka s prasklým řetězem a o rukou ani nemluvě. Nakonec ze součtu všech tří časů vyšlo celkové 5.místo, což při první účasti na takovémto závodě, od kterého nevíte jakou obtížnost čekat, není tak špatný a už teď se těším na příští účast.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Já jsem přesvědčen o tom, že špička jedoucí v hobby třídě jela dost podobně špičce v profíkách. Celkem jasně o tom vypovídá i to, že všichni vímě jak jede Zdeněk Cyprián ve srovnání se svym synkem Davidem a oba byli na bedně.
Dej koním pít...
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
RSWR:
Teď jsem uplně nepochopil co jsi tím chtěl říct.
Nicméně řekl bych to tak, že kdyby jel Zdeněk v A, tak by celkem určitě dojel hravě v první 10, možná i 5. On není zas tak starej, ale i přes to že je jako že veterán, tak najezdí ročně opravdu hafo mth v těch nejtěžších závodech a s těmi nejlepšími lidmi kolem sebe. Ten samzřejmě v takovémto závodě pojede třeba i Romana celkem vždy, protože Roman toho holt najezdí za rok asi tak 6x míň a to je znát ikdyby se na hlavu stavěl.
To samé ale opačně platí i o posledních 10 v kategorii A, kteří by myslím ani v hobíkách nezajeli nic extra. Jestli tam příští rok pojedu, tak se klidně přihlásím do Ačka. Nemám obavy že bych to neprojel, jen holt budu vydechlej ještě o něco víc 
Dej koním pít...
má tady někdo zájem o zprávy z letošního REGIMENTU 13 ?????
mimochodem David Cyprián:
Včera jsem spadl z dvou metrového srazu do Rumunské řeky na kámen. Bylo to hodně bolestivé v oblasti žeber tak jsme s tátou vyjeli domů. V Ostravské nemocnici mi řekli, že jsem prijel za pět minut dvanáct a že mi musi odstranit natrženou slezinu. Tak tu ležim jsem stabilizovány a mám cévku.
Strejda-GC:
Per to sem
- offroaderTE
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: GG EC 250 TPi
- Věk: střední
6 0
Strejda-GC:
Kua to je drsnej závod mají nějaké stránky nebo profil na FB ?
Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Strejda-GC:
Jakub Glac v Bečku kluk co vyhral hobíky v Luk. takže kluk na naší urovni MY jeli samo profi class tak jsme byli s časam před ním jen pro srovnaní naročnosti. Ten co jsme mu řikal u předávání čipu Tak velký kluk a jede Hobík že se nestydí
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
Tristan:
tím chceš říct, že příští rok chceš jet Regiment taky?
po prvním velkém OFF dnu Volňas ve vedení class A

|