Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Kauza foťák

#41 21.08.2014 10:02:52

pospa5
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: YZ 125, TTR 600
1 0

Re: Kauza foťák

Tak ještě jeden dotaz: kdybyste si teda měli vybrat mezi levnou obyč zrcadlovkou (Nikon 3100, Canon 1000D apod.) a třeba tím zmiňovaným Olympusem nebo Sony, co byste vybrali bez ohledu na to, jestli se s tím chci nebo nechci učit fotit a bez ohledu na to, jestli se to do kapsy vejde nebo ne? Focení mě baví a rád zkouším různý nastavení a experimentuju, ale zatím mám jen obyč Panasonic TZ7 a vzhledem k tomu, že nemá ani plnej manuál, tak mi trochu přestává stačit. Díky

#42 21.08.2014 10:09:31

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

3100 neni spatny, ale porad je to entry level.

1000D je totalni vrak. 1100D taky.Nova  1200D uz lepsi (ma 18Mpx cip ze 7D). Tu jsem mel na test minuly tyden s velkym zpozdenim. Porad je to ale na pomery vykonu zbytecne velke a moc toho stejne neumi. Ovsem pokud jsi fotograf orientovany na vystup bez ohledu na "baleni", muze to byt zajimava moznost.

Na hrani je dobry NEX. na ebay se daji koupit micro cctv objektivy za 300Kc. Odbornik na tyto hratky je jeden muj kamos. Co je na nem skvele je VELKY cip APS-C a tim co ? Tim VELKY bajonet = nasadis na to strasnou spoustu veci pres cenove velmi dostupne redukce. U PENu to tak jednoduche neni.

Fotak ale nemuzes vybirat stylem " co byste vybrali bez ohledu na to, jestli se s tím chci nebo nechci učit fotit a bez ohledu na to, jestli se to do kapsy vejde nebo ne?"

Takhle to nefunguje. Svuj k svemu = uroven znalosti, financni moznosti a primarni zamereni CO chci fotit.

Kazdopadne s Nexem (3 nebo 5 - ale radsi 5) neslapnes vedle a kdyztak prodas s absolutne mizivou nebo zadnou ztratou. NEX7 je porad velmi drahy.

Editoval jirka87 (21.08.2014 10:10:47)

#43 21.08.2014 10:26:49

JirkaF007
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: RM-Z 450
Věk: 35
Web
0 0

jirka87:

Nemůžu říct, že 1000D je totální vrak, ber to trochu z pohledu amatera. Mě 10 Megapixel příjde až zbytečný, protože přiblížím optikou a nepotřebuju pak nic v PC ořezávat a podobně. Obecně od foťáku chci cvaknout, stáhnout do PC a hotovo. V žádným případě se nechci ve fotkách hrabat a nějak je "vylepšovat" to mě nebaví a ta 1000D mě na tohle bohatě stačila dokonce to mnohonásobně převyšovala.

#44 21.08.2014 10:33:50

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Fotit se na to kloudně nedá ani na ISO 400. To je tak vše, co bych na to řekl.

Z pohledu amatéra je na tom lépe Canon 450D za stejné peníze = do 5000Kč

#45 21.08.2014 10:44:28

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

JirkaF007: ja bych asi volil z hlediska univerzalnosti nex, pokud chces fotit primo do komprimovanyho formatu (tzn jpeg) obrazky z toho budou pravdepodobne lepsi nez ze zakladnich zrcadlovek....
Nebude tak velky vyber sklel, ale bude dostatecny...

#46 21.08.2014 10:51:57

jirka87:
Muzes sem prosim dat odkaz na nejake bezzrcadlovky ktere maji hledacek. Je jedno jestli klasicky pruhledovy pres objektiv nebo elektronicky. Proste hledacek ktery prilozim k oku, zkomponuji zaber, vyberu si kterym bodem a kam zaostrim, a zmacknu spoust.
Delat tohle na LCD s polonatazenyma rukama pred sebou, kdyz mam lehce optickou vadu oci a pritom bryle nenosim, a jeste mi sviti slunce na LCD. To musi byt parada. Kvuli tomu jsem tyhle stroje zavrhl a prestal se o ne zajimat. Ted co to tady ctu vidim ze jsem ztratil prehled o tom jak technika pokrocila. Momentalne uvazuju o prechodu z APS-C na bazarovy FullFrame tak by mi to pomohlo abych se pripadne nerozhodl spatne.

#47 21.08.2014 11:04:14

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Téměř ke každému jde dokoupit, pokud jej nemá.

Nechápu jak jako průhledový ? Co to je ? Jako OVF ? Jako u zrcadlovky. Tak to je nějakej omyl ne. Jak můžeš mít prosímtě u bezzrcadlovky průhledovej hledáček tak asi, když to světlo nemá kudy do hledáčku jít ?

Tím jsi se teď dobře zasekal ty znalče ne Poučuješ mě tady a děláš ze mě vola a taková naprosto zásadní věc ti utekla...

Všechny mirrorlesy jsou závislé na vlastním, nebo připojitelném hledáčku typu EVF. OVF u mirrorless neexistuje.

Kup si OMD EM5. Už jsem na něj odkazoval milionkrát. Ten má velmi slušnej hledáček, byť se v šeru trochu trhá, ale to jistě víš. Dioptrickou korekci samozřejmě má. (ale ty zase napíšeš, že jsi chtěl něco levného - najdeš si vždy něco)

Teď zase plantáš EVF 4/3 a na konci příspěvku nákup nového OVF FF foťáku.

kick-start napsal(a):

jirka87: Muzes sem prosim dat odkaz na nejake bezzrcadlovky ktere maji hledacek. . . Momentalne uvazuju o prechodu z APS-C na bazarovy FullFrame tak by mi to pomohlo abych se pripadne nerozhodl spatne.

Co teda chceš ? 5D2 blbě ostří že ? 6D je drahý a ovládání nic moc, že ? D700..krásný ale překonaný. D600 ? olej na snímači.... D610 ? - máš ještě důvěru ? Blbé že ? Kup si 5D1...

Ale ty nic neshnáníš, ani nezvažuješ a ani se neptáš. Rád bys na mě nenechal nit suchou a po těch blábolech cos tady napsal bys chtěl zadostiučenní v tom, že alespoň v něčem máš pravdu a dostaneš mě na nějaký argument jako nějaký Rakouský policajt na pojízdné technické, ale to máš smůlu, nějak ti to nejde.

Proč do mě pořád reješ ? Kašlu na to. Vím svoje a tobě to dokazovat nepotřebuju. Kdo se se mnou baví slušně, tomu rád a slušně odpovím, ale tyhlety tvoje výpady a snaha mě tady utopit, když nemáš ani základní znalosti je přinejmenším vtipná.

Některé tvoje výšplechty :

kick-start napsal(a):

jirka87: tak mi jako profesional rekni kolik toho na bazaru na bezzrcadlovky sezene? nebo kdyz mu neco z vybaveni nesedne jakou sanci ma neco odprodat?  ODPOVED JSEM TI DAL u #32, DELAS ZE NEVIDIS

Nakrasne mu ta bezzrcadkovka muze podavat sebelepsi vykony, ale jednou muze prijit doba kdy se bude chtit posunou dal (kdyz ho to chytne), nebo to cele zahodit a co pak s tim....... PRODAT TO JAKO NEJDE ?  lol

Takze ted nejaky ten konkretni pocin co by mel udelat pri vyberu fotoaparatu a nejake doporuceni na konkretni kus..  POSKYTNUL JSEM 3x

Editoval jirka87 (21.08.2014 11:15:27)

#48 21.08.2014 11:20:32

pospa5
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: YZ 125, TTR 600
1 0

jirka87:

Chtěl jsem tím spíš říct, že mi nevadí, když bude větší nebo bude vyžadovat trochu víc snahy, aby se s ním člověk naučil trochu fotit. Finance jsou právě poměrně omezené, takže právě pokukuju po nějakej bazarovce kolem těch cca 5000, možná o něco víc, když bych uznal, že se to vyplatí. Každopádně dík za radu, i když o tom 1000D jsem si to teda nemyslel, ale aspoň jsem vyveden z omylu smile 

#49 21.08.2014 11:40:28

jirka87:
Nevim proc se porad certis, jasne jsem napsal ze se v bezzrcadlovkach nevyznam. Pred asi rokem jsem uvazoval ze APS-C prodam a poridim si neco skladnejsiho co ma vymenne objektivy a manual rezim. Protoze jsem spokojeny vlastnik Nikona D90 koukal jsem po V2 a V3. Kdyz jsem ale zjistil ze tyhle bezzrcadovky nemaji hledacek (pro neznale to male okynko vzadu na tele pristroje co se dava k oku kdyz fotite) tak jsem se o tyhle fotaky prestal zajimat.
Ted kdyz tady ctu co vsechno se vyrabi a jaky to ma hi-tech pajsl za slusne ceny tak jsem se proste a jednoduse zeptal jestli uz je na svete nejaka bezzrcadlovaka s hledackem (tak jak to maji vsechny zrcadlovky).
Proste nevim - zeptam se. Nehazu sem zadne zkratky ktere neznam a jejichz vyznam bych si musel hledat, popisu to co nejsrozumitelneji i pro laika.
Otazka znela jasme. Maji uz bezzrcadlovky hledacek, ano nebo ne. Pokud ano jsou to tyhle: (odkaz) Nic vic v tom nehledej. Nechtel jsem na jednoduchou otazku elaborat.
Je to jako kdyz se nekdo zepta ktere jednovalcove 600 maji starter. Napisu Yamaha TTRE a XT, KTM LC4, .....

Editoval kick-start (21.08.2014 11:41:47)

#50 21.08.2014 11:46:16

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Internet evidentne mas a Google snad znas.

www.megapixel.cz ti pro orientaci pomuze, ten znas jiste velmi dobre. http://www.megapixel.cz/kompakty-s-vymennym-objektivem

Editoval jirka87 (21.08.2014 12:00:39)

#51 21.08.2014 12:16:25

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

pospa5 napsal(a):

Tak ještě jeden dotaz: kdybyste si teda měli vybrat mezi levnou obyč zrcadlovkou (Nikon 3100, Canon 1000D apod.) a třeba tím zmiňovaným Olympusem nebo Sony, co byste vybrali bez ohledu na to, jestli se s tím chci nebo nechci učit fotit a bez ohledu na to, jestli se to do kapsy vejde nebo ne? Focení mě baví a rád zkouším různý nastavení a experimentuju, ale zatím mám jen obyč Panasonic TZ7 a vzhledem k tomu, že nemá ani plnej manuál, tak mi trochu přestává stačit. Díky

aspoň D5100.. S 18-105

#52 21.08.2014 13:18:23

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Zkusim se prizivit s podobnym dotazem, asi predevsim na jirku87 - jde sehnat opravdu levny, i bazarovy kousek kompaktu s manualem a rozumne svetelnym objektivem? treba kolem 3-4 tis apod.? jako doplnek na cvaky kdyz se nechce tahat zrcadlo... ? G canon stoji i ojetej hromadu zlata...

edit tak to neni tak zly 6 tis. ale porad je to dost... zvazil bych i alternativy napr. olympus xz-1 apod.
Jde o co nejvic muziky za opravdu malo penez...

nebo by jsi volil radeji nex - nevim zda maji v zakladu manualni ovladani... - rad si hraju?

Editoval Honzan (21.08.2014 13:34:14)

#53 21.08.2014 13:35:23

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Jako kapesní záznamník se dá použít leccos, ale vzhledem k tomu, že peníze do tohoto vložené se bez potíží vrací, tak bych spíše šel cestou vyšší momentální vstupní investice a pořídil nexe s tím, že si k tomu koupím třeba 50/1,7 od Minolty. Výsledné ohnisko bude sice 85mm díky cropu, ale super sklo za 2000Kč.

Nebo si kup Nexe 3ku smile Pokud chceš vyloženě něco velmi levného, tak to bude na úkor kvality snímků i horší budoucí prodejnosti.Ale znám člověka, co by ti mohl pomoci a je v tom hodně zkušenej. Měl doma snad všechno od GH, přes NEX 3-7 atd...Kdyžtak SZ

#54 21.08.2014 13:40:49

jirka87:
Tak jsem to v rychlosti zkouknul. 4/3 snimace jsem vyloucil protoze crop 2x se mi zda uz moc na alespon nejakou praci s hloubkou ostrosit.
Z APS-C me zaujala SONY NEX-7 a SONY NEX-6. V rychlosti jsem je proskakal a maji celkem slusne parametry. Jeste jsem se teda nedival co by k nim slo sehnat za objektivy.   
NEX-7 je 24Mpx, NEX-6 je 16Mpx s vysokorychlostni synch. blesku. Obe maji stejny max. expozicni cas 1/4000.
Zajima me ale ISO NEX-7 uvadi 16000, NEX-6 25600. To jsou zrejme maximalni prepocitane hodnoty. Me by ale zajimaly ty zakladni. (D90 ma zakladni rozsah ISO 200-3200, ale uvadi se samozrejme ty maximalni dosazene pri nejakem softwarovem prepocitani 100-6400) Tady ty uvadene hodnoty na tom budou asi stejne.
NEX-6 je zrejme novejs i kdyz ma nizsi cislo v oznaceni. Nevim jak SONY cisluje svoji radu. (Nikon to ma jasny, cim vyssi cislo tim novejsi model.) Je mezi nimy nejaky zasadni rozdil nez to ISO a vysokorychlostni synch. blesku? Umi nektery z nich rizeni externiho blesku pomoci CLS zablesku? (CLS se to jmenuje u Nikonu, u Sony se to mozna jmenuje jinak)

Je nejaka jina zajimavejsi alternativa s APS-C snimacem nez tyhle dva modely od SONY. Treba neco se stavovym dislplayem.

Ted se zeptam na elektronicky hledacek, ktere oba zminene modely maji.
1. Jsou v nem videt zaostrovaci body a je mozny jejich vyber tak jako tomu je v oprickem hledacku u klasicke zrcadlovky?
2. Jsou v tom hledacku take videt expozicni hodnoty (zaostreni, cas, clona, stupnice -+, ISO)

#55 21.08.2014 13:42:38

andy02
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Uh.Brod
Motorka: Suzuki DR350, BETA RR400, Honda Hornet 600, Honda XL600R
Věk: 28
Web
0 0

a co třeba Canon PowerShot ?? http://www.megapixel.cz/canon-powershot … wwoduAYAIA
koupil jsem si ho na jaře a zatím veliká spokojenost za ty prachy, hlavně má manuální režim a režimy s prioritou času nebo clony  ano 

#56 21.08.2014 13:44:27

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

"Je nejaka jina zajimavejsi alternativa s APS-C snimacem nez tyhle dva modely od SONY. Treba neco se stavovym dislplayem."  lol To je fakt zabijarna. Microfotak se stavovym displejem. Kam by se tam asi tak vesel ? smile

Ted se zeptam na elektronicky hledacek, ktere oba zminene modely maji.
1. Jsou v nem videt zaostrovaci body a je mozny jejich vyber tak jako tomu je v oprickem hledacku u klasicke zrcadlovky? Samozrejme. Jak jinak bych fotil ?

2. Jsou v tom hledacku take videt expozicni hodnoty (zaostreni, cas, clona, stupnice -+, ISO) V el. hledacku jde videt zpravidla dle vyrobce naprosto vse na co je clovek zvykly z OVF a jeste mnohem vic. Casto se dava i vodovaha (volitelne) - ikdyz tu mely i obycejne zrcadlovky. A da se zapnout napriklad i nahled fotky do EVF

Pozor na jednu vec ! - u strasich EVF je velmi, ale velmi komplikovane foceni v šeru-jde tam toho totiz videt mene a stare (prvni generace EVF) se projevuji trhavymi pohyby. A nebo se systemovymi blesky...to je taky potiz. Novejsi fotaky to maji uz dobre vyresene a treba zminena Sony A7 nebo OMD system uz to ma celkem v poho.

Editoval jirka87 (21.08.2014 13:47:46)

#57 21.08.2014 14:02:30

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

jirka87: ok, prostuduju a az mi z toho neco vypadne zkonzultuju pres sz... diky

#58 21.08.2014 14:27:07

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Já osobně mít ty prachy, mít na to zkušenosti a dostatečné fotografické oko s pořádným citem pro světlo a scénu, což nemám ani náhodou, tak bych chtěl jednou toto :

http://www.megapixel.cz/leica-s2-typ-006

Viděl jsem full res fotky co z toho leze a je to asi takové jako kdyby Vám někdo řekl, že můžete mít enduro motorku od Rolls Royce nebo Ferrari, co vyjede všechno a cokoliv jiného zmačká a zahodí. Je to zhruba takový nepoměr k jiným strojům (bez digitální stěny) jako přirovnávat 20let starou Cagivu k nové KTM.

Ale ty prachy co za ni chcou jsou už spíš k smíchu, než k pláči big_smile

#59 21.08.2014 15:06:32

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

jirka87: silenost, neumim si predstavit pri schopnostech dnesnich fotaku,  kdo by to tak dokazal vyuzit....

#60 21.08.2014 15:27:26

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
20 16

Jeden blázen to tahal do Afriky a fotil s tím domorodé kmeny. Co objektiv to cca 150 000Kč a s jedním přirozeně jen těžko vystačíš. On měl ale Leica S2 (starší model).

Full Res například zde.... : http://www.pdngallery.com/video/LeicaS2/LeicaS2_1.jpg  (zaostřeno na levé oko)

Tohle prostě nenahradíš. Ikdyž Nikon D800 tomu šlape na paty díky rozlišení, ale kvalita Leica skel je pořád proti Nikkoru příliš vysoká. A taky sadomasochisticky naceněná big_smile

Nutno dodat, že tento středoformát používá opravdu jen málo lidí. U Fine Art profi fotografie jsou populárnější zadní digi stěny Phase One apod.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů