INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Husaberg fe 450 2008
Re: Husaberg fe 450 2008
RSWR: ... to je to samý, v zadní části je vidět tmavá stará prasklina, možná i převařená/přelepená ..... zkurvit jde všechno a pohádky jsou hned na světě.
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: DR 650 SE
- Věk: 33
0 0
Něco na tom bude....vodník je chladnější než vzducháč...a to mnohem! A ani u vzducháčů, které potrápíš pod vodou delším hlubším brodem, jsem tohle ani nic podobného neviděl. Spíš si myslím, že tyhle motory jsou prostě hodně "ostré", sice velmi dobré a výkonné a taky lehké, ale tím pádem i unavené a přetažené...hlavně u starších kusů. _VLK_ se nehezky vyjadřuje o TTR to je třeba mu zatrhnout. Takové věci se u TTR, DR, XR a pod, nestávají...kdežto u wr, HSB,KTM je věčně nějakej froflem vážnějšího charakteru....prostě proto, že jsou to už většinou soutěžáky a hlavně ani v nejmenším né postivé endura. Přetažené a vylítané. Ty motorky jsou konstruované na polovinu km co TTR, DR, XR a pod. Možná ani to ne. A to ještě s věčnou výměnou ojek, pístů, ventilů a pod. Skvělé motorky to jsou, to ano, ale né poctivé endura. S tou váhou to taky není zase taková pecka. Ostré jsou okolo 120kg a xr, ttr tak cca.140. Je to poznat, ne že ne, ale na výsledek to nemá zásadní vliv. Ten je v rukách. Dokonce na enduro vyjížďkách máme x krát ověřeno, že největší úspěšnost ve výjezdech a nebo i rychlosti má spíše těžší XR, než kde lehká 2T nebo 4T. Ale je fakt, že ji kočíruje pan jezdec.
Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole..... - holt to nezapomeneš - ForeverOFF -
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
Zvěřáki: Někdy si to zkus...tuhle cestu už jsem šel. A na poctivé enduro -dle tvé specifikace- bych už se nerad vracel. Ne proto, že je nemám rád, staré XT 350 bude pro mě stále ikona. Ale jízda, výkon -a výdrž, vzhledem k zátěži, mluví jasně pro tu "unavenou, přetaženou" ostrou. A k vyjížďkám -ty starší mají své limity. Za nimi se začínají lámat -a ničit. To tajemství jejich životnosti je právě v jejich relativně malém zatížení.
Editoval tank (03.06.2014 22:15:44)
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
tank napsal(a):Zvěřáki: Někdy si to zkus...tuhle cestu už jsem šel. A na poctivé enduro -dle tvé specifikace- bych už se nerad vracel. Ne proto, že je nemám rád, staré XT 350 bude pro mě stále ikona. Ale jízda, výkon -a výdrž, vzhledem k zátěži, mluví jasně pro tu "unavenou, přetaženou" ostrou. A k vyjížďkám -ty starší mají své limity. Za nimi se začínají lámat -a ničit. To tajemství jejich životnosti je právě v jejich relativně malém zatížení.
Jo, o několikrát zlomeným a ohnutým rámu na starým poctivým šestikilu bych mohl vyprávět. Dále pak tlumiče věčně na dorazech a motor, ten se prostě v některých situacích nedokázal chladit. Vždy rozpálenej do běla a následně chlazenej třeba po nádrž v řece fungoval spíš jako průtokový ohřívač oleje. Pač těsněním to moc nesvědčilo
- - - - - - - - - - - - - - -
Zvěřaki: Není jezdit jako jezdit. Tupé a ostré stroje jsou konstruovány pro rozdílné použití. Jakmile po tupém a poctivém šestikilu začneš chtít to, na co je stavěná ostrá, zničíš ho. A navíc se u toho mnohem mnohem mnohem víc nadřeš Určitě nebudou tvé náklady nižší než kdyby jsi používal motorku na to dělanou.
Podle toho co píšeš je jasné o jakém použití mluvíš a na to je tupé šestikilo opravdu dobré. Napsat to ale takhle obecně, to vážně vypadá jako anekdota. A zjevně ani netušíš, jak moc daleko jsi od pravdy.
Editoval NoEnd (04.06.2014 00:23:38)
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
NoEnd napsal(a):tank napsal(a):Zvěřáki: Někdy si to zkus...tuhle cestu už jsem šel. A na poctivé enduro -dle tvé specifikace- bych už se nerad vracel. Ne proto, že je nemám rád, staré XT 350 bude pro mě stále ikona. Ale jízda, výkon -a výdrž, vzhledem k zátěži, mluví jasně pro tu "unavenou, přetaženou" ostrou. A k vyjížďkám -ty starší mají své limity. Za nimi se začínají lámat -a ničit. To tajemství jejich životnosti je právě v jejich relativně malém zatížení.
Jo, o několikrát zlomeným a ohnutým rámu na starým poctivým šestikilu bych mohl vyprávět. Dále pak tlumiče věčně na dorazech a motor, ten se prostě v některých situacích nedokázal chladit. Vždy rozpálenej do běla a následně chlazenej třeba po nádrž v řece fungoval spíš jako průtokový ohřívač oleje. Pač těsněním to moc nesvědčilo
- - - - - - - - - - - - - - -
Zvěřaki: Není jezdit jako jezdit. Tupé a ostré stroje jsou konstruovány pro rozdílné použití. Jakmile po tupém a poctivém šestikilu začneš chtít to, na co je stavěná ostrá, zničíš ho. A navíc se u toho mnohem mnohem mnohem víc nadřeš Určitě nebudou tvé náklady nižší než kdyby jsi používal motorku na to dělanou.
Podle toho co píšeš je jasné o jakém použití mluvíš a na to je tupé šestikilo opravdu dobré. Napsat to ale takhle obecně, to vážně vypadá jako anekdota. A zjevně ani netušíš, jak moc daleko jsi od pravdy.
Podívej, v naší zemi je tenhle přístup prostě normální. Tady každý musí mít to nejlehčí taky často zcela nesmyslně nejsilnější. Často se motorky mění kvůli pěti kilům váhy apod. I když znovu opakuji, při hobby ježdění, ač v horším či těžším terénu, co tady provozuje 90% lidí, to ve výsledku není poznat. Řekl jsem, že jsou to rozhodně dobré motorky a svou konstrukcí jsou předurčené do těžkého terénu a nemám proti nim nic. Sám jsem jich pár jezdil. Ale právě proto, že už mi není dvacet pět, a začínal jsem na motokrosu s dvoutaktníma 125ccm, si mohu prostě říci, že pro hobby ježdění je ostrá (hlavně starší) docela slušná pokladna. A nedej bože když se fakt vysere něco jako tohle, nebo upadne ventil na WR apod. Správná oprava často převyšuje cenu motocyklu. Motorky o kterých mluvím já, opravdu nejsou stavěné do extrémních terénů a na skákání lavic, jako tady popisuje NoEnd ohnuté rámy. Kdo tohle provozuje je ko..t a dobře mu tak. Je to s nima obtížnější a pokud nejde o výjimečné akce, bude opotřebení motorky vyšší. Na to je opravdu ostré enduro nebo crossová mašina! Tam ale prostě počítej s tím, že tě sezona bude prostě trošičku víc koštovat. Nic víc Někteří tady machrují , jak jezdí po nádrž v řece a skáčí tak že ohnou rámy . No dobře. Nechme jim to. Tak já loni viděl jedinou motorku co projela takový "dlouhý a hluboký brod" doslova po světlo bez újmy, a byla to africa model od 93(zvýšený airbox) V tu samou chvíli tam utopil husku te 250. A šla rovnou na dílnu. A pojedu li na hsb, bmw a pod, dopadne to stejně. A to samé na XR, nebo DR. Takže tady "ostrost" asi nerozhodne Ale to byla jen vsuvka. Většina zde zúčastněných mají motorky, u nichž ani většinou neznají původ a často jde o stroje, které první 3 roky závodily. Tak to prostě je protože jen málo kdo si koupí jako hobík novou za čtvrt míče a jde s ní s klukama drandit do lesa výjezdy, rokle a brody. Ti co mají větší štěstí mění spotřebák, písty, ojky...ale znám spoustu těch, co to pověsili na hřebík, neboť to neutáhli. A nebo si koupili slušněj starší kus, co je sice těžší, o destet let starší ale za dalších deset tu na něm ještě budou spokojeně, jako hobíci, zažívat krásné chvíle. Za deset let tyhle modely hsb, hsq a pod. už ani nepotkáte, protože budou mrtvé a nebudou opravitelené. Bude to to samé jako hsq 410, 610, které když se dnes vysypou, jdu max. na díly. Oni už jsou totiž s tímto záměrem vyrobené. Takže je to v pořádku. Já to chápu a pochopíš to i Ty. Kdežto spoustu z těch starých stále ještě bude jezdit, i když už jsou dnes pomalu o generaci starší než ty dnes preferované. A někteří se stále budou divit, proč těžká "mrdka" jako TTR, DR, XR nestojí alespoň v trochu slušném stavu pod 50 tis. a cena už neklesá Někteří to pochopí, jiní ne. Ale s trhem to stejně nehne. 96 DR bude pořád za 50-70 tis a 2006 ostrá huska, a ostatní za to samé i když to některým bude vrtat hlavou, jak je to možné.
Osobně si taky ostrou zase časem koupím, jako další kus! Nemám proti nim nic a ani v původním příspěvku jsem neměl  Jen tu někdo měl pocit, že potřebuji osvětu a uvědomit si, že jak to zkusím, už se vracet nebudu, neboť je to kokotina.... Není a celkově to o tomhle vůbec není!
Totiž, hlavně jsem se vyjadřoval k teplotě motoru u vodníka a vzducháče a hrozbě takové destrukce motoru o které tohle vlákno je. Můj názor je takový, že jde o únavu, nebo nějaké zanedbání něčeho. Ne o schlazení, neboť vzducháč by pak musel lupnout vždy.
Všem dalším poučujícím vzkaz.... beru vás! Vše O.K. a hodně skvělých KM. Jen už se k tomuto nebudu dále vracet a přispívat.
Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole..... - holt to nezapomeneš - ForeverOFF -
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Osobně jsem se ničím nechlubil a nikomu nic nenutil. A tak nemám důvod ani cokoli dokazovat. Přesto jsme přesvědčený, že znám kluka, co Vás všechny pojede na XR600. Tohle už tu totiž loni bylo.... HSQ410 -nový typ, 250EXC, 125 Kawa, i TTR ---nedali to co on. Kdybych to neviděl, tak bych to mu možná taky nevěřil. Je to hlavně v rukách né v motorce. On svou XR vodí několik let a je na ní každý druhý den. Neznám druhého takového. Takže je to hlavně o zkušenostech. Neříká si lesní mrdal, ale jezdit umí a všichni co toho byli svědkem, řekli nakonec, O.K. Jsi dobrej. Ale nech si svůj názor, já ti svůj taky nenutím. Jezdi, ať si lepší! Já jezdím, ať se bavím...
Zvěřáki: souhlasim s tebou. Podle me kdyby mel letos na Erzu Jarvis nejaky poctivy sestikilo DR, XR a pod. misto ty jeho Husebrktmqvarny, tak si dal Walkera s prstem v nose 
Zvěřáki: tak jo no ... zase máš bod
neblbni píšeš jako by ti bylo 17 a jezdil si teprve druhej rok ... už ty voloviny přestaň obhajovat, zamysli se trochu.
Nečtou to tady jen kluci co jezděj bomby po lesních cestách ale i opravdoví OFF jezdci. Většina si koupila novou a nebo zánovní a za 3 měsíce z ní klidně udělala "lesní speciál", víme co to stojí ale taky víme co to vydrží. Jezdíme i "mastodonty" nový i starší, dokážu jet palici i na 200kg potvoře ale všechno má svý hranice a to o čem tu teď píšeme je už za hranicí všech "babiček" a "otylek".
Možná i vím o kom na tom 600kile mluvíš, jede hezky ale .... jsou stezky a místa kde můžeš být i ten Jarvis a takováhle moto tě sundá klidně o 3 kategorie dolů a právě i naopak. Na vás mu to 600kilo asi bohatě stačí a zbytečně by na lepší moto klesal na osobním výkonu ... jinde by schořel jako papír... to je vše.
Přiznávám, že je zábavné jak se debata o zkurveném karteru/válci strhla na stará vs. nová Hugila tady kdysi po 3 stránkách diskuze dával takový moc pěkný obrázek ke kterému nebyla jinak ani tečka nebo slůvko a to tak i sedí Tedy přikládám http://stream1.gifsoup.com/view5/283751 … corn-o.gif
Zatížení, nezatížení, tlumiče na dorazech a jiné výpichy z diskuze..To je jednoduché...Tomu se říká stáří. Osaďtě staré XR do nového rámu s novým tlumením a pružením a zase to bude trochu jiná motorka.
Lidi tady jezdí na 30k Freeridech a to jim nevadí, že to "nejede"...ale do šestikila budou mrdat a diskutovat o tom, jak je to zdechlé Každá motorka má svoje a chtě nechtě je nutné uznat, že pokud mám vysoký měrný litrový výkon (třeba zrovna Husí brk), kde mám třeba 45kw z pětikila (příklad), no tak to potřebuje péči ne asi ? S formulí taky nepojedete na dovolenou...
Mám XR, ale to neznamená, že nevidím, že vývoj ušel kus cesty a že to je jinde. Vzduchem se dnes už chladí maximálně jen jezdec, ne motor. Tlumiče už jsou snad i tisícikomorové, rám z oceli dnes nemá snad už ani retro kolo atd...
No a ? Já se z toho přece neposeru Hlídám olej, dávám kvalitní, nejezdím jak prase a ona ta Honda vydrží a mě to vyhovuje, že nehlídám MTH a nenakukuju přes svody do motoru, jak vypadá píst každou chvíli, když někde zastavím 
Ale vím bezpečně, že to je daň za to, že je ta motorka něco jako kovadlina na kolečkách. Kam se to namíří, tam to jede, ale změnu směru už neprovedete Proboha vždyť ať si každý jezdí na tom, co ho baví no ne Já chci jednou ostrou taky zkusit, proč by ne...Musí to být fajn pocit jet s tím, že mám ještě větší volnost a ještě větší možnosti pohybu přes překážky, mám v záloze hodně výkonu a motorka pode mnou krásně funguje. Já vím, že z toho musí být fakt radost z jízdy, ale zatím to prostě nechci, protože chceš-li míti opici, tak bez banánů to nepůjde a to krásné svezení něco stojí.
Každá ta kategorie má něco do sebe. Na Husarovi či KTM bych si nedokázal představit přejezd někam 70km..Na Xeru bych to zvládl...Ale zase nevyjedu to, co jiné na těch KTM a Husím brku, brody e-e apod...
Staré šestikilo obecně je prostě dualsport...ne nástroj na ničení sebe a motorky v lese a tak je třeba to brát. Do lesa jsou zkrátka jiné stroje, jejichž prostupnost terénem a ostatní kvality tam vyniknou...
A vůbec...běžte jezdit 
Editoval jirka87 (04.06.2014 09:28:19)
konecne vlakno kde se zase něco deje....nestiham v praci a tak proctu romány vecer a pridam vyplody me fantazie....at se to tu zacne mlýt.....aspoň se zvedne návstevnost
Janek : Jo KLX 650C se do terénu fakt nehodí Vyzkoušeno. Naopak "R" vypadala ve srovnání s C jako takový nadržený hospodský rváč a bastard, který ti dá za pozdrav pěstí do rypáku. Jiná motka...
Já to spíš chápu tak, že Zvěřák zkrátka jen ví a váží si toho, že na tom mDR odjede jak s baťohem na zádech na výlet, tak se nějak prokouše lesem. Já si téhle multifunkčnosti taky vážím a taková motorka se snadno stane parťákem pro každý den, bez větších nároků na údržbu.
Ale lesní rekultivátor z toho prostě nikdy nebude. A z XR asi taky ne...A fakt je, že u ostrých produkce chrlí ročně nový model a díly se shání na starší kusy hůř a to je samo záměr. Ale to je právě ono. Tomu se říká progrese a pokrok, cesta vpřed. Ale nebýt toho, že mám v mozku poslední 2 buňky rozumu, koupil jsem FE 501 z roku 2001 v top stavu na CZ TP za 37K...Krásná cena, krásný stav, dnes již na poměry ostrých přežitý a zastaralý model. No a ? 
Staré DR..XR atd..to je jako pes, kterého máte již léta...Štěně už to není, má své jizvy (možná i vidí jen na jedno oko) ale pokaždé ho rádi vidíte a ten vztah tam je a nechcete si představit, že ty společné chvilky jednou skončí a budete ho muset zakopat na zahradě
Editoval jirka87 (04.06.2014 09:53:33)
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Pokud se jezdí v terénu tak jsou náklady +- stejné a lehký nebo těžší nehraje roli, dokonce bych se nebál tvrdit že od určitýho jezdcova levelu jsou náklady na těžší moto vyšší.
Na lehkým enduru se dá bez problémů najet v terénu od 25-40.000km do go jen s "malými nevynucenými" náklady - většina nákladů jsou ze zničení balastu kolem motoru.
Přejezdy nad 70km v poho ... jezdím ralye přesuny na "drážku" každou vyjížďku 35tam a 35 zpět (les, polňačky, stezky, asfalt, prakticky po rovině) . Jen je to škoda spotřebáku (u vybavený motorky do terénu) hlavně gum na takovýhle ježdění - o mth nejde - zátěž je minimální na všechno.
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Zvěřáki: neboj jsem v klidu a často víc mluvím než jezdím .. to asi proto že se potřebuju vyventilovat, jako každý ale snažím se to minimalizovat
Klidně se mezi nás nacpi, klidně si dovoluj , z toho fakt depku nemívám naopak .... , problém s tím nemám , rád potkám někoho kdo mě naučí něco navíc co já neznám, neumím,... .
Extra třída díky ... nebo z tebe mluví ješitnost?? ... nenech se vyviklat z jistot o sobě ... vůbec nejsme tak dobří jak si o sobě myslíme, dokonce si moc nemyslíme ale zase se nepodceňujeme.... jen se tak endurem bavíme a baví nás to ... nic víc nic míň.
Píšem o tom samým jen s tím, že ty si nedovedeš to svoje představit, že jde jet na lehký... kdežto já mám vyzkoušeno oboje ze všech stran a na docela různých motorkách ... prostě už vím - jde to ale dře to
Edit: a ještě se mi zdáš poměrně mladej na takovýhle řeči a názory který tě poměrně usazujou ??
Editoval MikiberG (04.06.2014 10:49:34)
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
NoEnd napsal(a):Zvěřáki napsal(a):Motorky o kterých mluvím já, opravdu nejsou stavěné do extrémních terénů a na skákání lavic, jako tady popisuje NoEnd ohnuté rámy. Kdo tohle provozuje je ko..t a dobře mu tak.
O žádných lavicích tu řeč nebyla Rám se ohnul při nepovedeném výjezdu a zlomenej byl dvakrát u uložení kyvky. Jezdi jsem prostě to co mě bavilo, na novou motorku nebyly peníze.
A o tom to je. O ničem jiným se tu nemluvilo. Ani nikdo necpal Jarvisovi XR 600... ...................ale přitom jsem se to tady dočetl..
To XR muselo být děsně "unavený". Jak říkám, jedno s náma jezdí a já nejednou nejel tam, kam on jo...prostě to nešlo. Taky párkrát letělo na tlamu a loni jsem u jedný hnusný tlamy byl osobně. bylo tam i zranění. Ale motorce nic nebylo. Tak nevím no....asi má lepší kus A nebo vy jste trojnásobně dobří.....
aááá nééébo, to byla zdechlina vyježděná...
Zrovna nedávno jsem četl o XR článek... Doslova tam stálo, že XR-ka u nás sehnat v OK stavu, je dost těžký. Drtivá většina jsou motorky ze zahraničí, s nimiž bylo v devadesátých letech zacházeno závodně tak, pro co byly vyrobeny.... A proto je drtivá většina poznamenána opravami, rovnáním a těžkým opotřebením, které bylo při dovozu často upraveno, maskováno--- Ale i tak jsou to neskutečný stroje.
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Janek napsal(a):Nebudeš první ani poslední, kdo tu za nějakou dobu bude psát nebo si to vnitřně přizná, "omlouvám se .... no ...... měls pravdu" ... ale to až provedeš emperickou zkušenost
... týýý bláááho, to jsou věci... to jako že bych se měl za něco omlouvat? ajajaj.... to je mi tady elita....
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
MikiberG napsal(a):Zvěřáki: neboj jsem v klidu a často víc mluvím než jezdím .. to asi proto že se potřebuju vyventilovat, jako každý ale snažím se to minimalizovat
Klidně se mezi nás nacpi, klidně si dovoluj , z toho fakt depku nemívám naopak .... , problém s tím nemám , rád potkám někoho kdo mě naučí něco navíc co já neznám, neumím,... .
Extra třída díky ... nebo z tebe mluví ješitnost?? ... nenech se vyviklat z jistot o sobě ... vůbec nejsme tak dobří jak si o sobě myslíme, dokonce si moc nemyslíme ale zase se nepodceňujeme.... jen se tak endurem bavíme a baví nás to ... nic víc nic míň.
Píšem o tom samým jen s tím, že ty si nedovedeš to svoje představit, že jde jet na lehký... kdežto já mám vyzkoušeno oboje ze všech stran a na docela různých motork ách ... prostě už vím - jde to ale dře to
Edit: a ještě se mi zdáš poměrně mladej na takovýhle řeči a názory který tě poměrně usazujou ??
Čti důkladně příspěvky... pomůže to v komunikaci
|