INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Přetryskování Zima/léto
- Bitrin
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
- Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
- Věk: 24
- Tel: Nokia
6 0
Re: Přetryskování Zima/léto
sykator:
podle mně je lepší to nechat origo a nehrabat se v tom, poslal bych ti tady fotku, ale nemohu to nějak stáhnout z mobilu, šteloval jsem KLR 650 a hrůza domácí bastl výfuky jakési home stereo domácí výroba ale moc utlumené na karburátoru košíček a přes něj fusekle. Motorka má mít myslím kolem 32-34kw bohužel na brzdě jsme naměřili poprvé 28 koní a ta křivka byla křivá jak klika od blázince, pak až po upravě plováků se křivka krásně srovnala ale víc jak 31 koní jsme z toho nedostali.
Ride to live and live to ride!:-) (Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
Bitrin:
Co takové poladění stojí a kde se to dá udělat? Pokud je to teda i veřejnosti přístupné.... Klidně SZ
Edit.: Chtěl bych hlavně vidět fakta na papíře
Editoval peTTR (01.03.2014 11:59:55)
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
- Věk: 28
2 0
Bitrin:
Já ji právě mám nastavenou ze servisu (nastavíno na teploty kolem 20 °C) a v poho, lae vzhledem k tomu že je venku tak hezky (u nás krásných 6 °C ) tak mě už svrbí ruce a du to testnou....většinou dycky zimu přečkám a jezdim až když je min těch 10° a taky v poho...
No uvidíme jak to půjde ale hrabat se v tom nechci:D
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
Takhle se tryskuje Gas v závislosti na teplotě a nadmořský výšce...
Oranžáda to má v manuálu taky
Editoval slugger (01.03.2014 12:41:41)
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
a mohl bys mi napsat jaké mám standartní nastavení karburátoru? 2009 dík
(psal jsi, že to v manuálu je, já to nenašel)
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- Honza XT
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: EXC 250
4 1
U 4T to tak nutny neni, ale u 2T to povazuju skoro za nutnost. KTM ma v manualu takovou tabulku, kde mas teplotu, nadmorskou vysku a k tomu vzdycky odpovidajici nastaveni karburatoru. Rozdily ve vykonu a prubehu vykonu a spotrebe jsou dost vyrazny pri dobrym a spatnym natryskovani
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
5 1
Fishmen:
Je tam nastavení pro 250 Šoupě 7, trysky 40 a 180, a teď nevim jaká jehla, má bejt na středu... To kouknu. Ale já mám jinou a je to napikaču... Kde bych koupil nějakou sadu ?
to je prostě na hovno manuál.
Nevím proč se vůbec otravují s tou tabulkou teploty a nadmořské výšky a co s tím dělat, když nenapíšou z jakých hodnot se má vycházet. Nastavení tlumičů to samý v bledě modrém.
Já mám teďkom 170/35 jehlu N1EG úplně dole a vzdušník na 1 a 1/2 otáčky, ale asi to nebude ještě úplně ono. Budu muset ještě laborovat.
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
Fishmen:
Základní nastavení je Śoupě 7 Volnoběžná 40 Hlavní 180 Jehla N1EF na střední drážku Správně nastavení vzdušníku je po 1/2 otáčce v rozsahu od 1 do 2,5 otáčky. Když je rozsah mimo, změnit trysku... To zhruba říká manuál přez překladač... Z toho plyne, že máme oba špatnou jehlu ... Já mám jehlu myslim N1EG, nebo H... Měl jsem 180/40 a jehlu dole... To nebylo ono... Když jsem to nastavil dle manuálu, tak to bylo moc. Teď jsem dal na radu a mam 165/35, jehlu uprostřed a je to ouplně na piču... Takže dám 180/40 a koupim tu jehlu co má bejt a věřim tomu, že to bude to, co by mělo bejt Co je psáno, to je dáno
Editoval slugger (01.03.2014 23:59:23)
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
No ono by bylo dobré taky napsat,že na zimu se zvyšuje b!ohatost u 2T kvůli mazání,a né výkonu. Tak jen aby někdo kdo netryskuje ,nebo to má chudší jak si to předchozí majitel který vedel co delá nachystal a jezdí i v mrazech nebyl pak smutný..
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
Jarynn:
tak je o spravne smesi to je to hlavni :ano:spravna smes-dobry mazani, v zime to je vic chudy a hrozi propaleni pistu,zadreni atd.preci ten 2T toci vic
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- jacob
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 200 EXC 2016, Sherco Trial 2.9
- Věk: 36
0 0
Taky sem patral a ptal se, ale vubec bych nepemizoval o tom, ze 2T se tryskovat musi, to je snad kazdemu kdo aspon neco malinko vi jasne. Spis me zajimalo kvuli lenosti, jak moc vadi, kdyz je natryskovano na cca 20C a jezdim v 5ti...
Kazdopadne, bohatost smesi u 2T je zasadni faktor, ktery ma primy vliv na mazani, lokalni prehrev....a teda taky je to znat na chodu motoru v nizke teplote.
Moc me bavi, jak tu odpovidaji 4Taktari....
Já jsem četl, že stačí měnit hlavní trysku, protože volnoběžná by se musela měnit třeba jen o číslo což skoro nepoznáš a postačí když jí pošteluješ vzdušníkem.
Podle té tabulky co tady dal slugger, tak když třeba jezdíš v 15° a 500m máš trysku 170, tak v 25° bys měl mít 170*0,98= 166,6 a když v 0° tak 170*1,03=175,1 a k tomu adekvátně štelovat vzdušník.
Kdežto volnoběžna třeba máš 35 v 15° 35*0,98=34,3 a 35*1,03=36,05 takže tou bych se nezabýval.
slluger: Toto co píšeš je příklad soutěžního nastavení ec250 tudíž ne našich 300 N1EF bude pravděpodobně bohatší než N1EG
Editoval Fishmen (02.03.2014 09:57:25)
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
- Věk: 28
2 0
Tak jsem po včerejší testu usoudil že stejně budu muset zainvestovat a přenastavit karbec......svíčka pěkně černá (sice z výfuku ani obláček) tak bude chtít trochu ochudit....
Pokoušel ste se někdo jenom pomocí šroubu bohatosti upravit směs tak aby byla optimální a motor pracoval v rozsahu všech otáček standardně jak by měl???
jo a nemáte někdo nějaký tip, kde se dají sehnat jehly a trysky na KTM exc krom origo dílů na KTM e shop?u? Koukal jsem na pár e-shopů a nic....
|