Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

spojkové lamely

#1 09.01.2014 20:31:21

panther
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Světlá nad Sázavou
0 0

spojkové lamely

Prosím o info, dnes jsem kontroloval lamely a nedokážu posoudit zda jsou ještě použitelné. Neklouzaly, ale při studenym oleji mi přišlo, že naopak málo kloužou. zarazilo mě, že jsou třecí plochy rozpraskaný a na lamelách jsou všude šponky a olejový drážky celkem zanesený. Přitom výška třecích ploch mi nepřijde malá.
Mám je raději vyměnit? bojim se že se za chvíli rozsypou úplně a že šupinky budou lítat všude, a co může být příčinou že takhle rozpraskají? jezdim pouze silnici a ročně měnim olej. 10w40 4T

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2778_dsc_0675.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2778_dsc_0679.jpg

#2 09.01.2014 21:42:23

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
Věk: 24
Tel: Nokia
6 0

Re: spojkové lamely

panther:

Ahoj, těžko posoudit popraskání, protože foťák může zkreslovat jako že zaostří hodně a přitom je to třeba normálka. Ale limit podle manuálu je 2.6mm styčné plochy a 2.8 jsou pro ty dvě s tím užším průměrem které se dávají na začátek a na konec poskládání. I v tom může být zrada. Plechové lamely by neměli být spálené to poznáš podle namodralé barvy a neměli by být ani zkrouceny limit je 0.2mm zkouší se to spárovými měrkami na nějaké ideálně rovné ploše třeba skleněná tabule.

Ride to live and live to ride!:-)
(Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)

#3 09.01.2014 22:59:00

panther
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Bitrin:

Diky za info. Ty rozmery zkusim promerit a zkusim zitra udelat lepsi fotky. Ale v podstate tak jak tam jsou na fotkach ty praskliny tak to odpovida i skutenosti. Na ty jedny fotce je i videt u plosky s vyrazenym cislem tvorici se dirka - jako kdyz se treci plochy zacinaji drolit. A kdyz sem vyndal vsechny lamely tak na vsech byly vydroleny maly kousky z tech trecich ploch. Na barvu tech plisku se podivam. Ty praskliny vypadaji jako kdyz rozbijes sklo a ten udela pavouky.

#4 09.01.2014 23:11:15

dejvV
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Všetaty
Motorka: JAWA PICO ! Praga ED250, Gilera RC600R, AfricaTwin XRV750 RD07
Věk: +30
Tel: na požádání
Web
0 1

prasklyny vypadají že jsou zpusobený přehřátím spojky (obložení ztvrdlo totalně, tzn. vyhřálo se). ikdyž máš správný olej (viskozita) i dostatek oleje, ale někdo, třebatřeba před tebou nebo ty, ji prostě dal kouř...

na XT stojí prd, bych je vyměnil. Z fotky se "zdá" obložení že je stejně už u konce životnosti.

Život  se dá prožít, proflákat, nebo enduro !

#5 09.01.2014 23:30:11

panther
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

dejvV:
Ze jsou spaleny si myslim taky. Proc by jinak mohly popraskat? Kazdopadne se dost zanesly kanalky pro olej a myslim si ze to bude asi hlavni duvod proc hur vypina.  Ale naopak zas mi prislo ze neklouze. No kazdopadne mam ji sice 2 roky ale clovek se ma stale co ucit. Asi je tedy vymenim a necham jako nahradni kdyby bylo nejhur.

#6 09.01.2014 23:37:19

dejvV
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Všetaty
Motorka: JAWA PICO ! Praga ED250, Gilera RC600R, AfricaTwin XRV750 RD07
Věk: +30
Tel: na požádání
Web
0 1

panther:

stáří není velké, 2 roky vubec nic není. ale opravdu vypadájí že jsou spálené. bohužel vyměnit.

jen je zarazejici ty ocelové vlasy natavené v obložení, jestli to dobře vidím na té mizerné fotce.

Život  se dá prožít, proflákat, nebo enduro !

#7 09.01.2014 23:53:02

panther
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

dejvV:

Moto je z roku 97. Ja jii mam teprv 2 roky. davam ji postupne dokupy. Predtim to bylo asi poctive jezdeny enduro se vsim vsudy :-D neboj ty chlupy jsou z hadru.  Nejsou kovovy. (kdyby si chtel nekdo rejpnout tak kdybych je daval zpet tak samozrejme chlupy z hadru odstranim :-D ) kazdopadne asi udelam dalsi kseft na motoline

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů