Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

prosím o radu KTM / Husqvarna

#581 30.01.2014 21:18:43

Re: prosím o radu KTM / Husqvarna

Kluci, neznám osobně nikoho ze zúčastněných tohoto nekončícího, a zcela jiným směrem se sunoucího vlákna, mimo Noenda, který se oprávněně a ve vší slušnosti dotazoval na podstatnou věc hned zkraje.  Ale už ty výměny myslím došly dost daleko. Někteří dostali o co si řekli a člověk by měl vždy hledět dopředu, nematlat se klackem v ho..., to jen smrdí a nic se neřeší. Zkuste se nad tím všichni povznést a případně poradit, nebo to vydejchat a neodpovídat. I to může být posun vpřed. Vytvořením týmů na červené a modré se dá sice hezky pohrát, ale je to jen hra a nikoho dál neposune. A teď i do mě heh2 Je celkem škoda, že se to řeší takhle po netu. To má každej pořád chuť pokračovat a přikládat polínka. Kdyby to bylo v hospodě, téma vás už dávno přestalo bavit, nebo by se to vyřešilo za deset minut venku, ale takhle? a22 Světu mír heh2  oko1 

#582 30.01.2014 22:11:15

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: už sherco
Věk: 3*
1 3

Richichichi napsal(a):

C.J. napsal(a):

K věci - jak pokračuje oprava?  smile 

Co ještě potřebujete?

Valec z nikasilu se vraci koncem pristiho tydne
Hlava bude hotova v pondeli
Vrsek dostane komplet nova tesneni a jeste rozvodak.

Rám pojede z kraje tydne na barvu, dostane nova loziska rizeni a kyvky. O zbytek veci se stara Ditrow, ja ve volnem case cistim a opravuji poskozene dily (zavity, svary atd.)

Skladat se zacne cca dalsi vikend. Vetsina dilu je uz doma nebo jsou na ceste (Diky Martinovi za jeho super ceny.) Ceka nas jeste objednat par specialitek z univoku.

na to se nikdo neptal ...ja sám se ptam proc se to potkalo potvem zasahu do motoru(a proc to ma platit ditrow) a popate co bylo pricinou potkani???

asi si me odpověděl ale ne uplne...psal si něco o vytahanym rozvodaku takže to proste znamena co????

at se toho ostatní vyvaruji te chyby cos udelal

#583 30.01.2014 22:50:19

Fishmen
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
1 1

ne 

#584 30.01.2014 22:57:12

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

1flip1 napsal(a):

asi si me odpověděl ale ne uplne...psal si něco o vytahanym rozvodaku takže to proste znamena co????

tak je jasné, že to přeskočilo na rozvodech o zub a bylo vymalováno, tam více není co řešit, co by si chtěl za jiné informace

#585 30.01.2014 23:00:10

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

mě to nepřeskočilo a stejně jsem musel ventily měnit  usch 

http://nd05.jxs.cz/591/670/7ab3214c42_80211327_v2.jpg

#586 30.01.2014 23:09:44

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

C.J.:

tak jasný, ale tobě se neudělal obtisk ventilu na pístu a nebo neztratilo to kompresi smile tobě se prostě zaklepaly sedla ventilů do "žiletek" a to je lepší vyměnit

#587 30.01.2014 23:26:48

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

to se nedá číst... jo, rád jsem se zasmál nad pár hlodama, ale všeho moc škodí   roll 
Co takhle jít do sedel, do dílny k motorce.... určitě máte ve svým diařku napsanou potřebnější věc na práci, než vysedávat na offmotu (obě dvě strany). Kluci to posrali, všichni o tom víme i když třeba oni ne, ale proč kopat do mrtvoly. Motorka se dá do kupy, ale vztahy nemusí. Ne každý je naladěný na stejný druh humoru ( ale fakt jsem se tu docela dobře pobavil  usch ) a může to brát jako útok na svoji osobu (bohužel). Nechte kluky ať se předvedou a ukážou co v nich je... pokud to jsou "umělci" (pozor, neplést s umělákem  wink  ) tak se ta motorka bude sypat stejně dál, ale nebude to vaše motorka, ani vaše vina. Jo, někomu asi párkrát zkazej vyjížďku, ale jsou myslím na mě dost daleko na to, aby to byla ta ve které budu i já. Pokud jsou schopný, tak to dají do kupy a tohle téma upadne v zapomnění... motorka stejně už asi navěky zůstane Ditrowovy, protože pokud bude jezdit dobře, tak se ji po investicích nebude chtít zbavit a až se jí bude chtít zbavit, tak bude neprodejná, nebo prodejná na náhradní díly. Protože kdo by si kupoval "šrot" z roku 2001 (nevím přesně rok výroby), byť mu byla udělaná komplet GO motoru.

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#588 30.01.2014 23:55:02

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Strejda-GC napsal(a):

tak jasný, ale tobě se neudělal obtisk ventilu na pístu a nebo neztratilo to kompresi smile tobě se prostě zaklepaly sedla ventilů do "žiletek" a to je lepší vyměnit

No jenže podle mě jeho ventily na tom budou stejně nebo spíše i hůře  heh2 Takže možná je i dobře, že se ventil pozdravil s pístem hned teď, určitě lepší než aby ventil upadl v plné rychlosti  heh2 

#589 31.01.2014 17:36:12

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

allanktm:
njn, opět Jankův rozbor ano . Ale provázek, to je věda...

Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

#590 31.01.2014 17:44:36

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: OSTRAVA!!!
Motorka: KTM 520exc
Věk: 30
Tel: nakousnutý
4 3

Janek napsal(a):

Nejhorší je, že moralizování tu odnáší lidi, co ví o co jde, mají zkušenosti na základě kterých tu nikdo nemůže nikoho tahat za nos (kdyby sem nenapsali, tak věřím tomu, že 99% oveček věří té "pohádce"), mají nadhled, smysl pro humor a nadsázku, mají vysoký práh tolerance, jsou ochotní se podělit, .... a ten, co tu od začátku jenom lže, je za chudinku ublíženou, ..... a nakonec ještě bude za největšího borce, až ten vehikl pojede. 
No nic, takový "zajímavý" téma to bylo ano , .... provázek vstoupí do dějin offmota a1 a každý, kdo to četl a bude dělat rozvody, si dá sakra majzla ano2 .

nadruhou stranu ti nejvic zkuseni tady maji nejvic blbych kecu a nejvic blbych narazek ze

#591 01.02.2014 09:58:00

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

allanktm napsal(a):

Ditrow napsal(a):

nadruhou stranu ti nejvic zkuseni tady maji nejvic blbych kecu a nejvic blbych narazek ze

pro tatary česky, protože z lidí co ti chtěli pomoct se snažite dělat kreteny tak proto vyk! nejseš chytrej jenom ty vyk! 

a on mi tady nekdo nekdy s necim pomohl?? buee  buee  buee  buee  buee  buee  a31  a31  a31  a31  a31 
mozna tak viteka 32 a par lidi neco malo .... ale ostatni tady chodi jen blbe kecat  ne 

Editoval Ditrow (01.02.2014 10:03:52)

#592 01.02.2014 10:24:45

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

allanktm napsal(a):

Strejda-GC napsal(a):

1flip1 napsal(a):

tak je jasné, že to přeskočilo na rozvodech o zub a bylo vymalováno, tam více není co řešit, co by si chtěl za jiné informace

tak rozvodák přeci kontroluješ jako jednu z prvních věcí zrovna při koupi nebo hned doma po ní a hned víš na čem seš. přeci jen blázen by jezdil na totálně vytahaným,takže kde je ta chyba vyk! 

Bohužel chyba je jen v novém majiteli. Bylo tu x krát probíráno, na co si dát pozor při koupi 4T a jedna z prvních věcí byl rozvoďák, Pokud bývalý majitel dovolí, tak nejlépe při koupi vyhodit napínák, otázka 2 šroubků a 5 minut aj s dloubáním v nose.
Moto se koupilo a i Richichichi řekl, nekup to za tu cenu. Když je tak zkušený, proč neřekl hned na rovinu, nejezdi na tom, ten rozvoďák koleduje akorát o průser.
Vše se tu hází na rozvoďák, ale jsou to jen dohady všech tady okolo. Nikdo z nás neviděl, na jakém zubu byl napínák, i kdyby byl na předposledním nebo posledním, tak rozhodně přeskočení o zub nezaviní potkání ventilu s pístem. Dělali jsme 2 motory, kde to bylo posunuté o zub, dalo se to nastartovat, s problémy to jelo, ale ani náznak nějakého klepání. To by muselo být o několik zubů. Motor do konce jel, týden před prodejem dával výjezdy.
Někdo se ale v tom hrabal a jen ten musí znát pravou příčinu ohnutí ventilu. Přiznat chybu možná není nejjednodušší, ale bylo by to fér vůči všem tady, ne stále něco okecávat domněnkami, že připouští, že se to potkat mohlo. Pokud se to opravdu poptkalo, tak to muselo mít nějakou příčinu a rozhodně jen údajně totálně vytahaným rozvoďákem to nebylo.
Takhle si ani nikdo z toho nemůže vzít žádné ponaučení, když bude sám dělat rozvody, protože se nikdo nic nedozvěděl a  asi nedozví ne 
Potom se nelze divit jednotlivým reakcím mnohých a je otázkou, kdo z koho dělá blbce.

#593 01.02.2014 10:43:53

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

napinak byl uplne nakonci pokud je to to heblo zboku motoru na kterem jsou zoukby, strasne rad bych vam to objasnil jak k tomuto mohlo dojit ale proste tomu nerozumim!!! pochopite to uz nekdo?? nic mi nerika preskoceni o zub dva nebo tri ja byl pouze jako pikr (p..a k ruce) ja navrhuju tistene spoje delam ridici elektroniky tepelnych cerpadel pc site kamerove systemy a rozvody elektroinstalaci pochopite to uz nekdy nekdo?? a byl jsem u toho jenom z duvodu ze jsem chtel videt jak vubec vypada rozdelany motor motorky ted uz aspon vim jak to vypada vse vevnitr a neznam to jen z obrazku!!

kdyby jste se me zeptali proc vam shorel ten a ten tranzistor v koncovem zesilovaci tak jsem schopny pricinu rict. proto jsem tady protoze jsem si myslel ze tady budou odbornici kteri radi poradi tak jako na forech radim ja ohledne elektroniky jenze se tady dostava tak maximalne vysmechu urcitych lidi!
urcitou dobu jsem jezdil silnici a servis sem nikdy neresil ani sem na to nesahl vzdy se to dalo do servisu za tyden hotovo jezdim dal wink a az tahle ktm bude opet jezdit tak to budu delat uz taky tak nebudu tady muset mit zadne otazky usetrim si kupu ostudy a usetrim si hlavne nervy

mozna jsem se tady predvedl jak totalni cur.k ale nesudte lidi podle toho co pisou!!

Editoval Ditrow (01.02.2014 10:46:56)

#594 01.02.2014 10:57:18

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 3

Ditrow napsal(a):

napinak byl uplne nakonci pokud je to to heblo zboku motoru na kterem jsou zoukby, strasne rad bych vam to objasnil jak k tomuto mohlo dojit ale proste tomu nerozumim!!! pochopite to uz nekdo?? nic mi nerika preskoceni o zub dva nebo tri ja byl pouze jako pikr (p..a k ruce) ja navrhuju tistene spoje delam ridici elektroniky tepelnych cerpadel pc site kamerove systemy a rozvody elektroinstalaci pochopite to uz nekdy nekdo?? a byl jsem u toho jenom z duvodu ze jsem chtel videt jak vubec vypada rozdelany motor motorky ted uz aspon vim jak to vypada vse vevnitr a neznam to jen z obrazku!!

kdyby jste se me zeptali proc vam shorel ten a ten tranzistor v koncovem zesilovaci tak jsem schopny pricinu rict. proto jsem tady protoze jsem si myslel ze tady budou odbornici kteri radi poradi tak jako na forech radim ja ohledne elektroniky jenze se tady dostava tak maximalne vysmechu urcitych lidi!
urcitou dobu jsem jezdil silnici a servis sem nikdy neresil ani sem na to nesahl vzdy se to dalo do servisu za tyden hotovo jezdim dal wink a az tahle ktm bude opet jezdit tak to budu delat uz taky tak nebudu tady muset mit zadne otazky usetrim si kupu ostudy a usetrim si hlavne nervy

mozna jsem se tady predvedl jak totalni cur.k ale nesudte lidi podle toho co pisou!!

za 1 když tomu nerozumíš tak donut svého servisáka at ti a nám tady taky řekne příčinu potkání.....většina to tu ví a uz to tu i napsala ale ten co s tím měl nejvic spolecnýho nenapsal k tomu ni a za 2. ty kseftujes s autam a nevís základní věci jako například jak fungují rozvody????takže kupuješ jen dle vzhledu....ne nemyslím si že si takovej jouda....myslím že víš jak rozvody fungují a co provede přeskocení a nebo spatné nastavení ozubených kol na rozvodech

#595 01.02.2014 11:01:44

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 3

zase pokus o udelani blbce z lidí a vlastne ditrow a servisMAN za nic nemůžou...a pokud by to tak fakt bylo a ditrow by dal motorku odkontrolování servisákovi s tím že potřebuje poradit a nerozumi tomu tak servisman by mel kapnout božskou a ještě další věc

já dát motorku (psal to tak nejak ditrow a myslim i servisMAN - ) ac blbe jezdici do srvisu prijit druhý den a moto bez komprese....tak at si to servis vyresí jak chce ale dal sem funkcní(nejak) motorku tak at ji tak aspoň vratí

#596 01.02.2014 11:03:22

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 3

uz sem nechtel psaá ale prece tu nenechame ukamenovat jen alanaktm a viteku32

edit-

mělo tam byt psat

Editoval 1flip1 (01.02.2014 11:04:42)

#597 01.02.2014 11:41:47

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 3

allanktm napsal(a):

1flip1:

taky sem nechtěl psát,je to ztráta času,ale serou mě tydle vychcánci kteři dělaj z lidi blbce ano2 nejdřiv ničemu nerozuměj a pak vědí všechno

ano 

no ja sem ted dotankoval ...jdu se oblect a jdu poradne testnout svůj novej stroj

#598 01.02.2014 12:13:52

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: 2T
Věk: 37
3 2

Ditrow napsal(a):

nic mi nerika preskoceni o zub dva nebo tri...

Rozvody - kliková hřídel, na níž je umístěná ojnice s pístem má na konci ozubené kolo. Vačková hřídel, která pomocí zdvihátek tlačí na ventily a tím je otevírá, má na konci taktéž ozubené kolo. Ozubené kolo klikové hřídele a vačkové hřídele je spojeno rozvodovým řemenem, či řetězem.
Při otáčení klikové hřídele dochází k pohybu pístu nahoru a dolů. Tento motor je tzv 4 dobý. Dochází zde k sání, stlačení, výbuchu, výfuku.

1. Sání – Během této doby se píst pohybuje k dolní úvrati a přes otevřený sací ventil nasává směs paliva a vzduchu. Výfukový ventil je zavřený.

2. Stlačení nebo-li komprese – Píst se pohybuje směrem do horní úvrati. Oba ventily jsou zavřené. Objem nasávané směsi se zmenšuje, roste teplota a tlak. U zážehových motorů je směs těsně před horní úvratí zapálena jiskrou. Směs u vznětového motoru se zapálí působením teploty a tlaku (pokud není použito pomocné zapálení).

3. Výbuch – Oba ventily jsou stále zavřené. Zapálená směs hoří a vlivem toho se v pracovním prostoru prudce zvýší teplota a tlak. Píst je tlačen ke spodní úvrati a koná práci.

4. Výfuk – Píst se pohybuje do horní úvratě. Spaliny jsou z pracovního prostoru vytlačovány skrz otevřený výfukový ventil do výfukového potrubí. Sací ventil je zavřený.

To, aby nedošlo k otevření sacího či výfukového ventilu v horní úvrati pístu, má za úkol časování. Tohoto časování je docíleno přesným nastavením polohy klikové hřídele a vačkové hřídele.  Při výměně rozvodového řetězu se řídíme ryskou na ozubeném kole klikové hřídele, a ryskou na ozubeném kole vačkové hřídele. Mezi těmito ryskami by měl být přesný počet zubů na  rozvodovém řemenu.

Samozřejmostí je síla která na rozvodový řemen působí, proto časem dochází k jeho vytahování. K tomu aby nebyl volný, a nedošlo k přeskočení ozubeného řemene, slouží napínací kladka. Tou seřizujeme vůli na tomto řemenu.

Vše musí být pečlivě načasované, aby ve správnou dobu došlo k otevření ventilů, a nedošlo ke kolizi mezi pístem a ventily Pokud máme volný řemen, může dojít k přeskočení o jeden a více zubů, a tím dochází ke změně časování ventilů, a případné kolizi. Pokud přeskočí řemen o jeden zub, zpravidla ke kolizi nedojde. Pokud o dva, stále motor může fungovat, ale již s problémy. Špatné startování či nesprávný chod motoru. To je způsobeno tím, že ve spalovacím prostoru dochází ke špatnému nasávání a vyplachování směsi. Směs je zapálena při špatné poloze pístu, a dochází ke ztrátě výkonu. Pokud řemen přeskočí ještě víc, dochází k tomu, že je ventil otevřený v horní úvrati pístu, což má za následek kolizi pístu a ventilu.

Snad jsem Ti to popsal srozumitelně.

Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.

#599 01.02.2014 12:52:06

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

1flip1 napsal(a):

zase pokus o udelani blbce z lidí a vlastne ditrow a servisMAN za nic nemůžou...a pokud by to tak fakt bylo a ditrow by dal motorku odkontrolování servisákovi s tím že potřebuje poradit a nerozumi tomu tak servisman by mel kapnout božskou a ještě další věc

já dát motorku (psal to tak nejak ditrow a myslim i servisMAN - ) ac blbe jezdici do srvisu prijit druhý den a moto bez komprese....tak at si to servis vyresí jak chce ale dal sem funkcní(nejak) motorku tak at ji tak aspoň vratí

Trochu to přetáčíš. Ditriow z nokoho blbce nechce dělat. On je jen normální maník, co si chtěl koupit moto na ježdění A jako mnoho dalších podobných o něm skoro nic neví. Je odborník v jiných věcech. Snaží se vysvětlit různé věci, ale díky neznalosti se jen zamotává do větších problémů.
Jak píšeš, dal moto mechanikovi a pokud moto kleklo, mělo by být v zájmu dobrého jména mechanika vše urovnat a dát do pořádku. Zatím se tak dělá, ale holt to bude stát víc, než se předpokládalo.
Jiná věc je přístup Richichichiho k objasnění věci. Pokud on nevysvětlí, proč se potkal píst s ventilem, tak to tu bude komedie stále dokola.

#600 01.02.2014 13:27:55

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

viteka 32 napsal(a):

1flip1 napsal(a):

Trochu to přetáčíš. Ditriow z nokoho blbce nechce dělat. On je jen normální maník, co si chtěl koupit moto na ježdění A jako mnoho dalších podobných o něm skoro nic neví. Je odborník v jiných věcech. Snaží se vysvětlit různé věci, ale díky neznalosti se jen zamotává do větších problémů.
Jak píšeš, dal moto mechanikovi a pokud moto kleklo, mělo by být v zájmu dobrého jména mechanika vše urovnat a dát do pořádku. Zatím se tak dělá, ale holt to bude stát víc, než se předpokládalo.
Jiná věc je přístup Richichichiho k objasnění věci. Pokud on nevysvětlí, proč se potkal píst s ventilem, tak to tu bude komedie stále dokola.

konecne me nekdo pochopil!!!! DIKYBOHU!!

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů