Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach

#141 18.07.2014 18:02:47

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


Toto je ta o ktere sem mluvil ale myslim ze to bude utrapeny ze silnice http://www.motoinzerce.cz/motorky/ktm/8 … 0-exc.html

 offline 

 

#142 18.07.2014 19:35:12

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 809
Založená vlákna
Motorka: 2T
Věk: 37
3 2

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


No nic, já Ti trochu pomůžu, a napíšu Ti svoji zkušenost. Nemínim to po sobě číst, a opravovat tak na chyby kašli.

Pro svojí první motorku jsem vyrazil z důvodu, že za 1. na fotkách vypadala krásně a za 2. jezdila ji 19 letá holka. Chtěl jsem KTM, pro tu jsem byl rozhodnutej jednoznačně. A věčně blbý kydy o KTM, s těma ať jdou všichni tak leda do pr***. Vůbec mě to nezajímá. Kupuju si to, co se mi líbí, a ne to, co se líbí jiným. Já na tom budu jezdit. Chtěl jsem 300. Ale byla to moje první motorka, a kámoš mě to vymluvil s tím, že  jsem nikdy na ostrej nejezdil, a vůbec nevim co to dělá, a že 300 je královská třída a na naučení mě 125 stačí. Moc jsem mu nevěřil. Přeci jen 125 je 125. Ale jelikož já motorku nikdy neměl, tak jsem si nechal poradit. On sám jezdí na KLX 650 a říkal, že z 300 by měl strach.
Rozpočet byl jasně danej. 30.000.- a deset na výbavu. Helmu jsem měl doma dřív než motorku, samozřejmě v oranžovej kombinaci, a rukavice od Thora, který jsem si zkoušel u televize a představoval si jak to valim v lese do výhezdů přišli hned s helmou. Cenu raději psát nebudu.
Volba padla na rok 2008. Starší lemru jsem nechtěl. No a přišla první facka a probuzení. Za 30 táců to prostě sehnat nešlo. tak jsem zvýšil o deset. Hledal jsem hledal, nenašel. Za 40. 45, 50, bylo jich dost, ale na ta, na kterou jsem čekal.  Pak jsem našel tu svou. Ale cena 65.000.- ... seděl jsem tři dny u kompu, zíral, no a šel do banky. Ta motorka musela být prostě moje. Takže z 30 na 65 smile Tak fajn. Volal jsem majiteli, zda jsou fotky aktuální, a řekl že motorka je focená pro inzerát. Ten tam dlouho nebyl. Že holka ji prostě chtěla, ale je to na ní moc splašený.
Sehnal jsem auto, naložil kámoše, a hurá na cestu. Dali jsme spicha ve městě, a dovedl nás až ke garážím. Motorku vytlačil, já ji kolem dokola obhlédl, a měl jsem po 15 vteřinách jasno. Tuhle chci. Motorka nepoškrábaná, čistá, chytla na šlápnutí, kámoš jí projel, říkal jo všechno ok. přišla taková ta klasika. Jestli něco sleví. Řekl max. 5.000.-, protože je třeba udělat pístní sadu. Dohodnuto. Podepsal jsem papíry a hurá domů.
Druhý den jsem ji hned jel projet. Nechápal jsem, co ten malej motůrek dokáže. Vždyť je to jen 125! Ale bomba. Motorka jela jako píchlá svině. a blablabla. Plno dojmů, a mluvil jsem o ni jen v superlativech. Výjezdy..pfff, stačí vzít za plyn a tohle prostě letí nahoru. Blbej, neznalej všeho kolem endura. Taky to tak dopadalo. V teplákách a keckách...věčně dojebaný kotníky, kolena, díra v lýtku od stupačky... No nic, tak že se tedy podívám na ten píst. Sundal jsem válec, píst máznutej. Ten prý bude stát 1500.- Dobrý, sada stála kolem 2.500.-, ale což. Jenže tady se projevila moje povaha, a tady to asi vše začíná u každého jinak. U mě to bylo takhle...hmmm, ten válec stojí za prd, tak víš co, já nechám udělat nikasil....šup...další tisíce...volám pánovi...kdy byla dělaná ojnice, a nevěděl..on ji prý neměnil....hmmm, super...do tý doby jsem pročetl pár stránek na foru, a taky to, že se rády dívají ven z motoru když se na ně kašle...a jelikož motka měla 162 Mth, tak to by chtělo asi vyměnit ne ? ...šup...ale když už budu půlit motor, tak to by chtělo přeložiskovat ne ? ...a dát nový guferka což ? ...šup....víc jak desítka v pytli...no a teď už budu jezdit...no ale když už je ten motor, tak to by chtělo udělat repas tlumičů ne ? ....šup....další peníze...a co ložiska kolech ?...šup.....a co ty gumy ?....ten vzorek nebere...šup....nějaká ta tlama, rozbitý např. domeček plynu....docela ledová sprcha když jsem viděl cenu za nový...šup...další peníze v pytli....no a ty olejíčky.....přeci tam nenaleju nějakej Denicol.....co prej je nej? ...no Motul bo Motorex...takže motul 800 2T....šup ať se holka má. A 95 oktanovej benzín ? mmmm ten jí není dost dobrej...tak kupuju výhradně 100 oktanů. Líp to startuje...aby ne za ty prachy. Do motoru taktéž Motul, samozřejmě pravidelná výměna po 10 Mth, výměna brzdovky, do chladiče jedině Motokůůůůl, no a když jsme u tý kapaliny tak samozřejmě destičky, no a co ten hnusnej černej řetěz? To chce novej, a x kroužkovej od ČZ, a černej ? mmmm zlatej....hele a ty polepy...jsou odřený...a tak dáme nový což ?...ty hnusný gripy...nový...a ty chrániče co maj kluci..ty blááástry bo bástry bo co....super...to tam koupim...šup...za 3 týdny jsem je mrsknul do kouta a nechci to už na motorce ani vidět. Mmmm hele ty pěkný ucpávky do řidítek...v eloxu...oranžový...paráda....šup tam s nima.....no a ty vole....trhlej potah na sedačce....šup novej. No a najednou si člověk všimne, že z toho původního: uděláš pístní sadu za 1.500.- a pak jen jezdíš, to nějak ustřelilo na dalších víc jak 45.000.-
No a jezdíš, zkoušíš, domů chodíš v tom lepším případě dojebanej, v tom horším nejdeš dojebanej domů, ale k doktoru....no říkal jsem si napřed to chce boty, no a SG 12 jsou prej nej co můžou bejt, tak šuuuup pro ně...jako jo, nestěžuju si, ale místo kotníku to odnesli vazy v koleni....tak šup...ortézy na kolena. Dalších skoro 20.000.- v prdeli.
Dneska mám top výbavu, protože zdraví je jen jedno, a enduro Ti dřív nebo později dá najevo, že jsi jen člověk, a člověk se snadno zničí, a vymazlenou KTM. Když přijedu z vyjížďky, umožní mi to v první řadě zdraví ( což znamená, že jsem se na vyjížďce nedojebal ) a pak čas, tak motorku ihned meju vapkou. Pak osuším, a hádej co pak. Celou ji nastříkám silikonem nebo konkorem. Takže to, že Ti tu někdo napíše, že v zásadě napatlaný motorky olejem nebrat,na to se můžeš víš co....Pak obhlídnu šrámy, na motorce, na sobě, a jdu domů.
No a pak jednoho dne jedu na vyjížďku s jedním odsud, a nejen že se dojebu tak, že se zas týden plazím, 14 dní sotva lezu, a 4 týdny cítím tu stejně skurvenou bolest, jako když jsem si natrhal vazy v kolenou, ale navíc zjistím, že umim uplný hovno.
No tak jedeš do Enduro školy, aby jsi se něco naučil a abys předešel těm nešťastným situacím s následným zraněním, a tam zjistíš, že ta skvělá vymazlená motorka, o který jsi mluvil v takových superlativech, do který jsi nasypal víc jak 45 litrů aby byla ta nej, voněl ji sprejíčkama, a hýčkal nejdražšíma olejíčkama, Ti prostě chybu neodpustí, a že pokud jezdit extrem enduro, a trialový pasáže, tak je Ti ta 125 k hovnu. Protože to, co se zdálo být v počátku jako píchlá svině, tak najednou nejede. Protože dnes už víš něco víc o využití trakce, jak na to, jak ten výjezd zdolat, a že k tomu ne vždy a ba spíš ve většině případů, nebudeš moct mít full gas. A zde je největší kámen úrazu 125, protože ona ten spodek prostě nemá. Vážím 65kg, mám převod 13/50 a je to prostě v prdeli, pokud opravdu neumíš jezdit.  Když jsem v enduro škole viděl ( jak tu již zmínil Janek ) co na tý dváce Roman vyjel, a v jaký pohodě, tak ona to ta dváca zvládne...ale musíš to umět. A Ty to neumíš, a tahle motorka Ti nepomůže. Plnej plyn? Jo, když chci vypálit vejfuk. A to si říkám jooo, to ses na tý louce předved, vzít na louce za plyn, to umí každej, no a ten triálek, kládičky, stráně...prostě tam buď vlítnu, a nebo tu svoji techniku tolik nevyužiju, protože ten spodek 125 mě v té stráni nechá. 
Dnes sedím v garáži, koukám na tu silikonovou nádheru, koupu jí karburátor v benzínu a meju airbox, ždímu filtr v érbox ojlu od motůlu, a jsem nasranej, že jsem nedal na svoje uvážení, a nekoupil si tu královskou 300, kterou jsem mohl do začátku uškrtit, a učit se jí ovládat, a pak ji otevřít, a užít si ten spodek. Ale tu 125, tu už neotevřeš. Já osobně Ti ze své zkušenosti radím, na nějaký pomýšlení o 125 nebo 200 se vykašlej. I na 250, s tím, že z toho uděláš kitem 300 (....zjisti si na kolik to vyjde wink ) ber forum a rady tady s velkou rezervou, sleduj na čem jezdí světová špička etrémní enduro ( viděl jsi tam nějakou 125 nebo 200 ?  ) a všechno si hlavně pořádně promysli, protože až tu motorku přivezeš, tak za půl roku můžeš být stejně nasranej jako já. A i když ji můžeš prodat, tak ta investice do motky se Ti nikdy nevrátí, a je lepší vždy koupit něco, na čem se naučíš, sžiješ se s tím, a zůstane Ti to. Ty do toho asi nebudeš sypat tolik, ale investovat budeš. Já investoval, protože jsem myslel, že si ji už nechám, když to na ni půjde...ale ono to na ní nepůjde...

Tak asi tak wink

Tady se můžeš podívat na motorku, která se zásadně nekupuje, protože je od silikonu wink Koupil jsem za 60, a troufl bych si prodat za 65. A to je to rok 2008, na který je téměř vše nové.   Myslíš si, že motorky po kterých Ty koukáš, mají hodnotu 60 tisíc ? Já myslím že ani zdaleka ne.

http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=10438

Držím palce wink

Editoval MichalEXC (18.07.2014 19:39:16)


Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.

 offline 

 

#143 18.07.2014 19:40:19

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


bandita1988:

Dobrý podvečer, chtěl jsem po Vás, abyste napsal jak to skutečně bylo, protože vím, že SLOVA mají ohromnou sílu. Díky Vám a Vaším příspěvkům, jsem tu nyní označován za prase co se o motorku nestará a dost možná i za podvodníka nebo snad zloděje.

Dost mně to mrzí i v tom, že si snad někdo může myslet, že jsem bazarista, co stáčí km/MTH a chystá motorky tak, aby na tom rýžoval a podváděl lidi. GAG GAS, o kterém se tady bavíme, je moje soukromá motorka, s mxbazarem má společné jen to, že je tam vystavená. Jinak jenom poskytuju "virtuální" prostor pro lidi, kteří shánějí něco kloudného na MX a Enduro, aby to nemuseli shánět po všech čertech. V žádném zisku z toho nejsem, ba naopak. Ale zatím mě to baví...

K tomu prodeji:

Ozval jste se telefonicky ve středu odpoledne, že máte o moto zájem a že byste hned ve čtvrtek po obědě pro moto přijel. Mně to nevyhovovalo neb hákuju v práci a řekl jsem že jsem schopen snad nejdřív v 19h. Nakonec jsem Vám vyšel aspoň trochu vstříc a domluvil to na 18h i za cenu toho, že si to v práci musím naddělat.

Aniž byste motorku viděl napsal jste tuto SMS:

Kdybych si dojel pro moto hned zitra, dostal bych slevu na benzin a na vozejk? Za 56tis moto hned zitra vezmu.Nasel jsem jeste jineho gase za 55tis, ale s benzinem atd. me to vyjde na 56tis tak kdybyste slevil tisicovku cca v 18:30 jak skoncim v praci a domluvime se na zitra

Moje odpověď:
Dobry den, nezlobte se. Cena je pevna a uz tak je velmi dobra s ohledem na stav a doplnky, ktere jsou na moto.

Vaše odpověď:
OK. diky. K veceru zavolam a vezmu ho.Napiste mi prosim jen co davate k moto. Zamluvil jsem vozik a poprosim, pripravte smlouvy, ja si jeste neprestehoval tiskarnu

Moje odpověď:
OK. Smlovy nachystam. NEBUDE VADIT, ZE MOTO NENI 100%CISTA PRED PRODEJEM? JE TROCHU OD PRACHU OD POSLEDNI VYJIZDKY. Uz bych to nestihl do zitrka poumyvat. K motu budou blinrky, podblatnik s osvetlenim SPZ, zrcatka, priskrcovaci kit a manual. Oproti zakladu je na moto ALu kryt pod motorem, ALu bastry, vyztuhy chladicu, odvzdusnovaci ventilky na tlumicich. K motu pridavam ZCELA NOVY A NEPOUZITY SPOTREBNI MATERIAL - PASTOREK, ROZETA, VZDUCHOVY FILTR, PREDNI A ZADNI DESKY, LOZISKA DO KOL, SVICKU. PRIDAM I NEJAKY ZBYTEK OLEJE, AT VITE, CO SE TAM LEJE A NA MOTU JE PLNA NADRZ BENZINU.

Vaše odpověď:

NAPROSTO SUPER. UMYTA NEUMYTA VUBEC NEVADI. JEN ME JU MUSITE POMOCT PRIKURTOVAT NA VOZEJK:-) BUDU SE TESIT


Myslím, že tohle pro pořádek stačí a doufám, že si to někdo přečte.


Jasně, že vím, že kdyby motorka byla umytá, vypadá jinak, ale chtěl jsem vyjít vstříc a i já jsem chtěl moto prodat neb příští týden bude v garagi nová. Kdybych tušil, jak se to tu obrátí proti mně, už bych na takový "rychlý" prodej nekývl.

Na závěr přidám další fakta z Vaší návštěvy:

NIKDE A NIKOMU - ANI V INZERÁTU - jsem netvrdil, že motorka je v luxusním stavu. Není nová, ale nikdy mně nikde nenechala a dostával to, co potřebovala. Ano, mohl bych na ni koupit nový plasty, naplácat litr silikonového oleje a přidat samolepky MONSTER P_ČO a jsem přesvědčen, že právě VY ji koupíte.-)  Odborník by spíš ocenil, že od roku 2007 jsou na motu ještě originál plasty i polepy, jejichž hrany jsou ještě přetaženy páskou, aby je při mytí vapka nestrhla... Před tímto jsem měl ještě dva GASe EC 300 (2000 a 2004) a do teď oba jezdí, takový jsem prase... Naopak jsem Vám ještě říkal, že na motu je nefunkční ten slavný gasácký budík, že by bylo dobré v zimě udělat přepákování a mrknout na ložiska v kolech, které dávám zadax k motu a že na motu je čerstvě dělaný píst (TMS) a dělané přední tlumiče (BVMO)...

Obdivuji zrak Vaší přítelkyně, která, aniž by vysedla z auta, bezpečně poznala, že zlatý O-ring, který byl bohužel pokryt vrstvou prachu a Motorex chain lube, je rezavý! Řetěz nebyl čistý, ale není vytahaný, pastorek i rozeta v pořádku. Co jiného je na motorce, která je hlavně z plastu a hliníku rezavého? Koleno je jako nové, ani neťuklé a nikdy nenahřívané, rám má ze spodu ALu kryt a má boční plasty, aby se nešoupal od bot. Tak co tedy bylo dál orezlé?

K Vaší projížďce:

Jestli Vám ode mě přišlo arogantní, že jsem se před zkušební jízdou dotázal na to, zda máte peníze a zda mně s motorkou nehodláte ujet bez zaplacení, za to se omlouvám, ale jednou už jsem takto o motorku přišel. Dle mého je to normální se takto zeptat.

Obdivuji vaše odborné závěry "že motorka nemá spodek". Z Vaší obavy o výkon motorky a dle vašeho vysloveně "endurového posezu typu zadek na blatníku" jsem raději přepl mapu na OBLÁČEK a o tomto jste byl informován. Tento jízdní režim se používá za mokra, kdy je motorka "tupá" aby byla zajištěna lepší trakce zadního kola. Na sluníčko již po vaší projížďce 200m tam a zpět po asfaltu nedošlo. Pro vaší informaci - za celou dobu jste svým jízdním stylem ani neotevřel přívěru, takže vlastně ani nevíte, jak motorka jede a11

Stojí li moto "po kopci" stává se, že boční stojan je "krátký" a motorka je tím pádem víc nahlá. Ano, v takovém případě může dojít k tomu, že přepadem z plovákovky kape benzín. Uzvařeli jsme kohout a OK. Pokud byste se s tím nehodlal smířit, mohl jsem vám přihnout jeden plíšek u plováku a tento problém by byl vyřešen - na ten další, s nedostatkem benzínu při plném plynu, byste si pak ale musel doma přijít sám, neb by hladina v karbci byla špatně nastavená.-)

Ať to ale nenatahuju.

Loučil jste se stím, že motorka, je v pořádku, ale je moc silná a nemá klíček, ani žádnou spínací skříňku, že byste nemohl třeba nechat motorku někde v Brně před nějakým kšeftem nebo restaurací... Pane, toto není motorka na ježdění pro rohlíky nebo do hospody. Má zámek řízení a ten byl i s klíčky k motu.


Bylo asi velmi těžké mně říct svůj  PRAVÝ dojem z moto před tím než jste odjel. Raději jste zvolil tuto velmi ohleduplnou formu komunikace, díky které se mně bude moto opravdu dobře prodávat... Byl jsem ochoten Vám ty 2tis slevit, protože jste přijel, viděl a zkusil. Po internetu nebo přes sms slevu spekulantům nedávám. Ze zásady.-)

Nicméně, újma, kterou jste prohlídkou mojí motorky utrpěl asi byla tak velká, že jste tu na fóru napsal minimálně 3 příspěvky v různých diskusím o tom, jak jste vyhodil 1000 korun, které jste kvůli mému podvodnému inzerátu projel. Za to se velmi omlouvám, a pokud si stále myslíte, že jsem Vás okradl nebo podvedl, pošlete mně přes SZ nebo po SMS číslo vašeho účtu, já Vám tam tu tisícikorunu pošlu. Nejsem zloděj ani podvodník, a pokud ta tisícikoruna bude stačit k tomu, abyste tu nešířil další nepravdy, rád ji obětuji.

Jak to tak po sobě čtu, jsem vlastně rád, že jsem motorku neprodal Vám. Stejně byste se na ní nesvezl a ještě byste si ublížil.

Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale když se do lesa zavolalo, tak se les musel ozvat taky. Názor ať si udělá každý sám. Pro pořádek sem dám zítra foto aktuálního a UMYTÉHO stavu a můžete si to s inzerátem porovnat. Každá mince má dvě strany, a toto je ta druhá. Nevím, proč je tu skoro každý prodejce automaticky pranýřovaný jako nějaký darebák...

 offline 

 

#144 18.07.2014 20:02:23

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2844
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


MichalEXC:

Tak s tímhle plně souhlasím  ano 
A musím říct že vybrat vhodnou motorku do začátku aby člověku sedla a nějakou chvíli si ji nechal je mooooc obtížné. Třeba mně se hodně dobře učilo na tupém 4T 600ccm, ten velkej obsah odpustil strašně moc chyb a ze všeho mně vytáhl...
Já osobně bych si na učení hárd endura nekupoval hned do začátku 2T, zase na druhou stranu to právě na něm se naučíš správně využívat spojku a dávkovat přední- zadní brzdu  wink 
Asi každému podle jeho gusta  heh2 


Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

 offline 

 

#145 18.07.2014 20:05:50

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


MXbazar.cz:
Takze to co tady pises je skoro pravda a ja sem te v zadnem prispevku neposkodil a rikam jen to ze neodpovida fotkam cos na tom nepochopil.To ze sem poprve v zivote sedel na ostrym dvoutaktnim enduru v kratasech a tilku a ktomu na silnici ve vesnici kdy sem si s pucenou motorkou nemohl dovolit za to tahat to se moc omlouvam.Ono je rozdil tahat na silnici kde sem mel vykon od spoda a moto znal.A kdyz sem ti rekl ze sem jezdil jen na silnicnich tak si mi oznamil ze to neni jawa ze se radi jednicka dolu.Promin ze su zvyklej na neco jineho.Uz vim ze priste za to mam tahat.Slunicko uz sem tam ani nechtel bylo mi blbe se vozit a pak ji nebrat a uprime me bylo trapny ti rict ze se mi vubec nelibi.

A nekolikrat opakuju ze sem byl zklamanej vzhledem oproti realite.
O tom ze sem nevedel ze to nema spinacku o tom sem napsal to je moje blbost.A slevu sem chtel z duvodu nefunkcniho budiku a abych kdxz jedu takovou dalku vozik a benzin atd.Mozna si prehraj v hlave ton a jednani.To ze sem vyhodil do vzduchu litr je pravda.
A ano motorka na zacatek je silna kdyz vidim co to dela na mracek kdyz se za to zatahne tak nevim co bych delal v lese.
Takze te tady nikdo neposkodil protoze si sem inzerat ani nevlozil a muj odkaz nikoho nezajima a kdo si to procte cele tak vi.Moje chyba ze sem si nenechsl poslat aktualni fotky.A este jedna vec nevim proc me vykas vcera si mi nevykal  a nerozhazuj penezma kdyz sou to jen reci

Editoval bandita1988 (18.07.2014 20:06:20)

 offline 

 

#146 18.07.2014 20:20:45

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


MichalEXC napsal(a):

No nic, já Ti trochu pomůžu, a napíšu Ti svoji zkušenost. Nemínim to po sobě číst, a opravovat tak na chyby kašli.

Pro svojí první motorku jsem vyrazil z důvodu, že za 1. na fotkách vypadala krásně a za 2. jezdila ji 19 letá holka. Chtěl jsem KTM, pro tu jsem byl rozhodnutej jednoznačně. A věčně blbý kydy o KTM, s těma ať jdou všichni tak leda do pr***. Vůbec mě to nezajímá. Kupuju si to, co se mi líbí, a ne to, co se líbí jiným. Já na tom budu jezdit. Chtěl jsem 300. Ale byla to moje první motorka, a kámoš mě to vymluvil s tím, že  jsem nikdy na ostrej nejezdil, a vůbec nevim co to dělá, a že 300 je královská třída a na naučení mě 125 stačí. Moc jsem mu nevěřil. Přeci jen 125 je 125. Ale jelikož já motorku nikdy neměl, tak jsem si nechal poradit. On sám jezdí na KLX 650 a říkal, že z 300 by měl strach.
Rozpočet byl jasně danej. 30.000.- a deset na výbavu. Helmu jsem měl doma dřív než motorku, samozřejmě v oranžovej kombinaci, a rukavice od Thora, který jsem si zkoušel u televize a představoval si jak to valim v lese do výhezdů přišli hned s helmou. Cenu raději psát nebudu.
Volba padla na rok 2008. Starší lemru jsem nechtěl. No a přišla první facka a probuzení. Za 30 táců to prostě sehnat nešlo. tak jsem zvýšil o deset. Hledal jsem hledal, nenašel. Za 40. 45, 50, bylo jich dost, ale na ta, na kterou jsem čekal.  Pak jsem našel tu svou. Ale cena 65.000.- ... seděl jsem tři dny u kompu, zíral, no a šel do banky. Ta motorka musela být prostě moje. Takže z 30 na 65 smile Tak fajn. Volal jsem majiteli, zda jsou fotky aktuální, a řekl že motorka je focená pro inzerát. Ten tam dlouho nebyl. Že holka ji prostě chtěla, ale je to na ní moc splašený.
Sehnal jsem auto, naložil kámoše, a hurá na cestu. Dali jsme spicha ve městě, a dovedl nás až ke garážím. Motorku vytlačil, já ji kolem dokola obhlédl, a měl jsem po 15 vteřinách jasno. Tuhle chci. Motorka nepoškrábaná, čistá, chytla na šlápnutí, kámoš jí projel, říkal jo všechno ok. přišla taková ta klasika. Jestli něco sleví. Řekl max. 5.000.-, protože je třeba udělat pístní sadu. Dohodnuto. Podepsal jsem papíry a hurá domů.
Druhý den jsem ji hned jel projet. Nechápal jsem, co ten malej motůrek dokáže. Vždyť je to jen 125! Ale bomba. Motorka jela jako píchlá svině. a blablabla. Plno dojmů, a mluvil jsem o ni jen v superlativech. Výjezdy..pfff, stačí vzít za plyn a tohle prostě letí nahoru. Blbej, neznalej všeho kolem endura. Taky to tak dopadalo. V teplákách a keckách...věčně dojebaný kotníky, kolena, díra v lýtku od stupačky... No nic, tak že se tedy podívám na ten píst. Sundal jsem válec, píst máznutej. Ten prý bude stát 1500.- Dobrý, sada stála kolem 2.500.-, ale což. Jenže tady se projevila moje povaha, a tady to asi vše začíná u každého jinak. U mě to bylo takhle...hmmm, ten válec stojí za prd, tak víš co, já nechám udělat nikasil....šup...další tisíce...volám pánovi...kdy byla dělaná ojnice, a nevěděl..on ji prý neměnil....hmmm, super...do tý doby jsem pročetl pár stránek na foru, a taky to, že se rády dívají ven z motoru když se na ně kašle...a jelikož motka měla 162 Mth, tak to by chtělo asi vyměnit ne ? ...šup...ale když už budu půlit motor, tak to by chtělo přeložiskovat ne ? ...a dát nový guferka což ? ...šup....víc jak desítka v pytli...no a teď už budu jezdit...no ale když už je ten motor, tak to by chtělo udělat repas tlumičů ne ? ....šup....další peníze...a co ložiska kolech ?...šup.....a co ty gumy ?....ten vzorek nebere...šup....nějaká ta tlama, rozbitý např. domeček plynu....docela ledová sprcha když jsem viděl cenu za nový...šup...další peníze v pytli....no a ty olejíčky.....přeci tam nenaleju nějakej Denicol.....co prej je nej? ...no Motul bo Motorex...takže motul 800 2T....šup ať se holka má. A 95 oktanovej benzín ? mmmm ten jí není dost dobrej...tak kupuju výhradně 100 oktanů. Líp to startuje...aby ne za ty prachy. Do motoru taktéž Motul, samozřejmě pravidelná výměna po 10 Mth, výměna brzdovky, do chladiče jedině Motokůůůůl, no a když jsme u tý kapaliny tak samozřejmě destičky, no a co ten hnusnej černej řetěz? To chce novej, a x kroužkovej od ČZ, a černej ? mmmm zlatej....hele a ty polepy...jsou odřený...a tak dáme nový což ?...ty hnusný gripy...nový...a ty chrániče co maj kluci..ty blááástry bo bástry bo co....super...to tam koupim...šup...za 3 týdny jsem je mrsknul do kouta a nechci to už na motorce ani vidět. Mmmm hele ty pěkný ucpávky do řidítek...v eloxu...oranžový...paráda....šup tam s nima.....no a ty vole....trhlej potah na sedačce....šup novej. No a najednou si člověk všimne, že z toho původního: uděláš pístní sadu za 1.500.- a pak jen jezdíš, to nějak ustřelilo na dalších víc jak 45.000.-
No a jezdíš, zkoušíš, domů chodíš v tom lepším případě dojebanej, v tom horším nejdeš dojebanej domů, ale k doktoru....no říkal jsem si napřed to chce boty, no a SG 12 jsou prej nej co můžou bejt, tak šuuuup pro ně...jako jo, nestěžuju si, ale místo kotníku to odnesli vazy v koleni....tak šup...ortézy na kolena. Dalších skoro 20.000.- v prdeli.
Dneska mám top výbavu, protože zdraví je jen jedno, a enduro Ti dřív nebo později dá najevo, že jsi jen člověk, a člověk se snadno zničí, a vymazlenou KTM. Když přijedu z vyjížďky, umožní mi to v první řadě zdraví ( což znamená, že jsem se na vyjížďce nedojebal ) a pak čas, tak motorku ihned meju vapkou. Pak osuším, a hádej co pak. Celou ji nastříkám silikonem nebo konkorem. Takže to, že Ti tu někdo napíše, že v zásadě napatlaný motorky olejem nebrat,na to se můžeš víš co....Pak obhlídnu šrámy, na motorce, na sobě, a jdu domů.
No a pak jednoho dne jedu na vyjížďku s jedním odsud, a nejen že se dojebu tak, že se zas týden plazím, 14 dní sotva lezu, a 4 týdny cítím tu stejně skurvenou bolest, jako když jsem si natrhal vazy v kolenou, ale navíc zjistím, že umim uplný hovno.
No tak jedeš do Enduro školy, aby jsi se něco naučil a abys předešel těm nešťastným situacím s následným zraněním, a tam zjistíš, že ta skvělá vymazlená motorka, o který jsi mluvil v takových superlativech, do který jsi nasypal víc jak 45 litrů aby byla ta nej, voněl ji sprejíčkama, a hýčkal nejdražšíma olejíčkama, Ti prostě chybu neodpustí, a že pokud jezdit extrem enduro, a trialový pasáže, tak je Ti ta 125 k hovnu. Protože to, co se zdálo být v počátku jako píchlá svině, tak najednou nejede. Protože dnes už víš něco víc o využití trakce, jak na to, jak ten výjezd zdolat, a že k tomu ne vždy a ba spíš ve většině případů, nebudeš moct mít full gas. A zde je největší kámen úrazu 125, protože ona ten spodek prostě nemá. Vážím 65kg, mám převod 13/50 a je to prostě v prdeli, pokud opravdu neumíš jezdit.  Když jsem v enduro škole viděl ( jak tu již zmínil Janek ) co na tý dváce Roman vyjel, a v jaký pohodě, tak ona to ta dváca zvládne...ale musíš to umět. A Ty to neumíš, a tahle motorka Ti nepomůže. Plnej plyn? Jo, když chci vypálit vejfuk. A to si říkám jooo, to ses na tý louce předved, vzít na louce za plyn, to umí každej, no a ten triálek, kládičky, stráně...prostě tam buď vlítnu, a nebo tu svoji techniku tolik nevyužiju, protože ten spodek 125 mě v té stráni nechá. 
Dnes sedím v garáži, koukám na tu silikonovou nádheru, koupu jí karburátor v benzínu a meju airbox, ždímu filtr v érbox ojlu od motůlu, a jsem nasranej, že jsem nedal na svoje uvážení, a nekoupil si tu královskou 300, kterou jsem mohl do začátku uškrtit, a učit se jí ovládat, a pak ji otevřít, a užít si ten spodek. Ale tu 125, tu už neotevřeš. Já osobně Ti ze své zkušenosti radím, na nějaký pomýšlení o 125 nebo 200 se vykašlej. I na 250, s tím, že z toho uděláš kitem 300 (....zjisti si na kolik to vyjde wink ) ber forum a rady tady s velkou rezervou, sleduj na čem jezdí světová špička etrémní enduro ( viděl jsi tam nějakou 125 nebo 200 ?  ) a všechno si hlavně pořádně promysli, protože až tu motorku přivezeš, tak za půl roku můžeš být stejně nasranej jako já. A i když ji můžeš prodat, tak ta investice do motky se Ti nikdy nevrátí, a je lepší vždy koupit něco, na čem se naučíš, sžiješ se s tím, a zůstane Ti to. Ty do toho asi nebudeš sypat tolik, ale investovat budeš. Já investoval, protože jsem myslel, že si ji už nechám, když to na ni půjde...ale ono to na ní nepůjde...

Tak asi tak wink

Tady se můžeš podívat na motorku, která se zásadně nekupuje, protože je od silikonu wink Koupil jsem za 60, a troufl bych si prodat za 65. A to je to rok 2008, na který je téměř vše nové.   Myslíš si, že motorky po kterých Ty koukáš, mají hodnotu 60 tisíc ? Já myslím že ani zdaleka ne.

http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=10438

Držím palce wink

Na to nevim co napsat jen ze dekuju moc

 offline 

 

#147 18.07.2014 21:26:46

pretekardano
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 178
Založená vlákna
Místo: Hlohovec
Motorka: YZ250F, RM250 enduro(carpimotor)
Věk: 30
0 0

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


bandita, bandita....skús si prečíťat môj príspevok pár dní do zadu! Ak chceš byť korektný, tak si mal napísať:"dnes som zbytočne vyhodil 12 za vozík a benál svojou HLÚPOSŤOU!"
Predajca sa ti prispôsobí, a potom sa mu takto odvďačíš. Mal si mu povedať že nevieš čo chceš, že nevieš o endurách ani prd, že kupuješ IBA podľa vzhľadu a že vlastne ideš iba zadarmo skúšať! Potom by to bolo korektné a ak by mal záujem ti ju ešte predviesť, mohli ste sa baviť iným tónom. Ak to takto plánuješ robiť ďalej, radšej si zober aj bodyguarda. Nie všetci ľudia sú takto trpezlivý.

mxbazar: z tohto dôvodu som tu ani ja moju moto neinzeroval, tiež mi vypisovali rôzni odborníci, hned chceli lepšiu cenu atď...
               Ale aspoň ma neznechucovali svojimi "odbornými posudkami" na fóre.

michalexc: nehádž flintu do žita, čakáš že za rok bude z teba Jarvis? Pamätaj, že na ovládatelnosť 125 budeš rád spomínať. Oproti 300 je to bicykel, po každej stránke. 300 2T ťa tak rýchlo unaví, že nestihneš vela trénovať. Neodpustí ti tolko chýb ako 125. Ano, dokáže ísť do akéhokolvek kopca aj na volnobehu, ale musíš byť schopný udržať predok na zemi a v požadovanom smere. Uč sa držať moto poriadne kolenami a pracovať telom, tieto kubatúry(300) majú iné zotrvačné hmoty...

 offline 

 

#148 18.07.2014 21:41:57

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


bandita1988:


1) Termín "skoro pravda" neznám. Je jen pravda nebo lež... Napiš prosím, co nepravdivého jsem ti o motorce řekl. Děkuji.
2) Tykám jen přátelům a známým, určitě ne lidem, kteří mě haní...
3) Tvůj citát : "A nekolikrat opakuju ze sem byl zklamanej vzhledem oproti realite" mně prosím vysvětli, čtu ho zleva i zprava a nerozumím mu, ale pokud tím myslíš, že motorka vypadá jinak než jak byla na fotkách v inzerátu, zítra ti sem vložím foto umyté motorky. O tom, že motorka nebude na prodej umytá jsi věděl, viz tvoje sms "NAPROSTO SUPER. UMYTA NEUMYTA VUBEC NEVADI" Kdybys chtěl aktuální foto neumyté motorky, neměl bych problém poslat. Naopak, nedovolil bych si prodat motorku po výměně pístu, aniž bych na ní nejel a nevěděl, že je vše OK a vše sedlo jak má
4) Plané řeči nevedu, peníze na rozhazování nenám. Nechceš, nech být, ale nestěžuj si jak malý
5) To, že jsi nikoho svými pravdivými a přesnými výroky nepoškodil není pravda. To bych si tu s tebou nedopisoval...
6) Tohle fórum čte dost lidí a dokonce si ten odkaz otevřeli, to bych snad jako majitel stránek na kterých je inzerát vylepený mohl vědět, odkud mu lidi na stránky chodí
7) Vkládej ještě větší citace, ať ten můj příspěvěk co nejrychleji zapadne

Editoval MXbazar.cz (18.07.2014 21:43:20)

 offline 

 

#149 18.07.2014 21:44:07

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


pretekardano:

co to pises za sracky to sorry ale ja se neprijel zadarmo povozit dojel sem s penezma i vozejkem.Jasne ze o tom vim hovno proto je cele tady to tema.Ja bodyugarda rozhodne nepotrebuju

 offline 

 

#150 18.07.2014 21:45:03

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


A kupuju ocima musi se mi libit abyt v dobrym stavu a proste se mi nelibila

 offline 

 

#151 18.07.2014 21:47:00

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


MXbazar.cz napsal(a):

bandita1988:


1) Termín "skoro pravda" neznám. Je jen pravda nebo lež... Napiš prosím, co nepravdivého jsem ti o motorce řekl. Děkuji.
2) Tykám jen přátelům a známým, určitě ne lidem, kteří mě haní...
3) Tvůj citát : "A nekolikrat opakuju ze sem byl zklamanej vzhledem oproti realite" mně prosím vysvětli, čtu ho zleva i zprava a nerozumím mu, ale pokud tím myslíš, že motorka vypadá jinak než jak byla na fotkách v inzerátu, zítra ti sem vložím foto umyté motorky. O tom, že motorka nebude na prodej umytá jsi věděl, viz tvoje sms "NAPROSTO SUPER. UMYTA NEUMYTA VUBEC NEVADI" Kdybys chtěl aktuální foto neumyté motorky, neměl bych problém poslat. Naopak, nedovolil bych si prodat motorku po výměně pístu, aniž bych na ní nejel a nevěděl, že je vše OK a vše sedlo jak má
4) Plané řeči nevedu, peníze na rozhazování nenám. Nechceš, nech být, ale nestěžuj si jak malý
5) To, že jsi nikoho svými pravdivými a přesnými výroky nepoškodil není pravda. To bych si tu s tebou nedopisoval...
6) Tohle fórum čte dost lidí a dokonce si ten odkaz otevřeli, to bych snad jako majitel stránek na kterých je inzerát vylepený mohl vědět, odkud mu lidi na stránky chodí
7) Vkládej ještě větší citace, ať ten můj příspěvěk co nejrychleji zapadne

Nech to klidne promazat

 offline 

 

#152 18.07.2014 21:50:25

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


Vsechno sem si vymyslel chtel sem vzit starou pucenou felckou a vozikem na vylet ze si zarajtuju na super motorce a ze stravim 4hodiny v aute abych pak pomluvil majitele
Sem naprostej blazen .......

Ty vykas a detem co neznas?

 offline 

 

#153 18.07.2014 21:55:00

pretekardano
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 178
Založená vlákna
Místo: Hlohovec
Motorka: YZ250F, RM250 enduro(carpimotor)
Věk: 30
0 0

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


nemyslel som bodyguarda na fóre, ale v skutočnosti big_smile
Pokial máš o sebe vysoké mienenie, tak robíš velmi dobre že chceš začať s endurom(hard endurom).
Keď budeš do nitky spotený, dobitý, unavený, tep 200, voda vrie, padáš dole koopcom po chrbte, dvíhaš moto z posledných síl.............to ťa vráti do reality

 offline 

 

#154 18.07.2014 21:56:56

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


pretekardano napsal(a):

nemyslel som bodyguarda na fóre, ale v skutočnosti big_smile
Pokial máš o sebe vysoké mienenie, tak robíš velmi dobre že chceš začať s endurom(hard endurom).
Keď budeš do nitky spotený, dobitý, unavený, tep 200, voda vrie, padáš dole koopcom po chrbte, dvíhaš moto z posledných síl.............to ťa vráti do reality

no ja nemyslim na foru nemam zrovna padesat kg :-)
vsak na to se tesim jak si sahnu na dno

 offline 

 

#155 18.07.2014 21:58:22

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


A posledni vec co pisu panu mxbazar neposilej mi sms s pismenkama asi 5 nesmyslnych sms

 offline 

 

#156 18.07.2014 22:36:04

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


bandita1988 napsal(a):

Vsechno sem si vymyslel chtel sem vzit starou pucenou felckou a vozikem na vylet ze si zarajtuju na super motorce a ze stravim 4hodiny v aute abych pak pomluvil majitele
Sem naprostej blazen .......

Ty vykas a detem co neznas?

Tak vy pokračujete v dalších urážkách a pak mně napíšete SZ Dnes 21:47:39 s číslem účtu u kterého není ani kód banky a textem "Se ukaz jakej ses chlapak"

Nezlobte se, ale už snad nemyslíte vážně... Podmínka snad zněla jasně: Nejsem zloděj ani podvodník, a pokud ta tisícikoruna bude stačit k tomu, abyste tu nešířil další nepravdy, rád ji obětuji.

Tímto rezignuji na tohle téma a9

 offline 

 

#157 18.07.2014 22:50:39

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


Tak co nekde nejaky ktm pekny?

 offline 

 

#158 19.07.2014 08:48:38

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1678
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


Za me Husar 650 big_smile nebo mozna aji 600 by stacil

Kluci nechte ho zit.do sporu nevidim,ale zklamani ze vzhledu u uplneho zacatecnika zvykleho ze ma za 60 krasnou silnicku uplne chapu

Ja rikam poradw ze kluci od silnicek maji jednoduchy zivot.jen lejou olej a benzin a motorky jsou levne.

 offline 

 

#159 19.07.2014 09:36:49

Prochal11
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1461
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
Věk: 39
Tel: 774154754
5 3

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


bandita1988: Kup si funglofku jinak nic nekoupíš,enduro je prostě jinej segment na tom moc metrosexualu a buzen nejezdí tam panuje spíš taková anarchie  big_smile na 2T se vyser pač to tvým štylem jízdy akorát zadřeš
2T nemá moc rád jízdu-ala 100metrové brždění motorem chce to furt točky a spojkovat jinak si v prdeli.
PS: Škoda že se ti neotevřela přívěra, možna by si měl krupnuto v chatích a prodejce by ti musel zaplatit čištění big_smile 


Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)

 offline 

 

#160 19.07.2014 10:22:14

Re: enduro pomoc hustopece aneb kdo mi poradi v zacatkach


Prochal11:

buzna metrosexual?Ano kluci na silnicnich masinach lejoubolej benzin a prezouvaj.Motorky sou vetsinou v peknym stavu protoze to nejsou zavodni endura to je snad jasny.Ale nevim proc bych to mel zadrit

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů