Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Impregnace nano nebo nah..no?

#1 14.02.2013 10:46:31

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberec
Motorka: 200 neposedných Kubíků
Věk: 45 už
7 6

Impregnace nano nebo nah..no?

Zdarec, máte někdo přímou zkušenost s touhle impregnací na textilu (enduro bundy, kalhoty) a nebo na cross botech?
ISOKOR LOTOS
http://www.impregnovat.cz/lotos

nebo NANO Concept
http://www.nano-concept.cz/potahy-calou … uze-250-ml

nebo USA výrobkem ULTRA EVER DRY
http://www.spillcontainment.com/everdry

Koupil jsem teď bundu SCOTT MX G09 ve výprodeji za super prachy a něčím bych to napajcoval, aby to nepromoklo...

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/3140_scott_bunda.jpg

Editoval badyšot (14.02.2013 11:00:37)

#2 14.02.2013 13:06:06

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

Re: Impregnace nano nebo nah..no?

badyšot:
Zatím jediné, co jsem s úspěchem vyzkoušel, je tohle:
http://www.direto.cz/Detail-zbozi/Silic … /43871568/
obvykle si chodím do Hudy sportu. Ale počkej na Vlka, třeba dá lepší tip z horolezecké praxe...

Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

#3 14.02.2013 13:42:58

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

badyšot:

Objednal jsem si ten NANO concept, tak uvidíme...

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#4 14.02.2013 15:03:00

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

badyšot:

firma ULTRA EVER DRY má šílené video k impregnaci  smile hlavně teda ta pasáž s rukavicema

http://youtu.be/IPM8OR6W6WE

#5 14.02.2013 15:48:42

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 6

Strejda-GC:

jo, no tak oni mají celkem všichni výrobci úchvatná videa. Mě právě zajímá, jak dlouho to vydrží poté, co si to nastříkáš. Třeba na bundě, kalhotech, botech. Někde na těch českých píšou, že to vydrží i cca 10x vyprání. Vadit by tomu mělo nejvíc mechanické namáhání, tudíž že to sedřeš. Hlavně i ta údržba by mohla být super. Po té co zmokneš tak žádné dlouhé sušení? ou2 To by se mi líbilo na výletech cool 

#6 14.02.2013 16:09:44

impregnace na oblečení je spíš jako "doplněk" k nějaké bundě s membránou... postříkat bundu a náhle se z ní stane nepromokavá, je sice krásná myšlenka, ale utopická, kdyby to tak chodilo, tak Gore-Tex zkrachuje a bude dělat jen spreje... navíc pokud ta bunda nemá podlepený švy, tak je ti impregnace na prd...

to stejné s botama, které hodně rychle ošoupeš... navíc jako u bundy, se ti tam voda dostává švy...

#7 14.02.2013 17:22:52

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 6

Williams:

hele to je mi celkem jasný. Nehodlám si to nastříkat na bavlněný triko a používat to místo neoprénu při potápění a1 Ochrana švů na botách je mi taky jasná. Goretex taky nespasí všechno a stejně na to musíš použít nějakou ochranu, jinak skrz to taky teče. Mám Goretexový boty (pohory) a takovou mám zkušenost. Podlepený zipy na Enduro bundě, kerou chci používat hlavně proto, aby mi nebyla zima neočekávám, stejně se v tom budu válet tongue . To už se dostáváš do jiný cenový kategorie s těmahle materiálama..
Zajímá mě, jak se to chová na normálních běžných materiálech typu Cordura a pod. a jakou to má výdrž v porovnání s jinýma konvenčníma sprejema, co se používají na impregnaci.

#8 14.02.2013 20:51:27

badyšot:

Já jsem použil impregnaci z www.impregnovat.cz - isokor lotos na kalhoty a boty, dělal jsem to v řijnu a po nastříkání to opravdu fungovalo. Ale dělal jsem to 2x, protože poprvé jsem to málo nastříkal. Chce to pořádně namočit.  hmm 

#9 14.02.2013 21:14:04

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 6

milan1570:

no dík za první online zkušenost. A proč říkáš fungovalo? Už to nefunguje? Jaká je výdrž atd? Šup sem s tím!

#10 14.02.2013 21:24:59

badyšot:

fungovalo, protože teď nejezdím, ale co jsem měl možnost najezdit na podzim tak max spokojenost, kalhoty i boty suché a i bláto se na tom nedrželo , teď budu impregnovat i bundu

#11 16.02.2013 22:53:51

badyšot:

jo ještě jeden poznatek, také jsem nastříkal sedlo a to je super !!  smile 

#12 16.02.2013 23:11:15

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Karlovy Vary
Motorka: Husaberg FE 450,Harley Davidson V- ROD
Věk: 27
Tel: 774576005
3 0

ano  ano  ano  ano  ano  ano  ano  ano  ano  druhá věta

badyšot napsal(a):

Williams:

hele to je mi celkem jasný. Nehodlám si to nastříkat na bavlněný triko a používat to místo neoprénu při potápění a1 Ochrana švů na botách je mi taky jasná. Goretex taky nespasí všechno a stejně na to musíš použít nějakou ochranu, jinak skrz to taky teče. Mám Goretexový boty (pohory) a takovou mám zkušenost. Podlepený zipy na Enduro bundě, kerou chci používat hlavně proto, aby mi nebyla zima neočekávám, stejně se v tom budu válet tongue . To už se dostáváš do jiný cenový kategorie s těmahle materiálama..
Zajímá mě, jak se to chová na normálních běžných materiálech typu Cordura a pod. a jakou to má výdrž v porovnání s jinýma konvenčníma sprejema, co se používají na impregnaci.

Editoval brisano (16.02.2013 23:11:41)

#13 17.02.2013 14:25:18

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Tak Goretex a podobné fólie fungujou velice dobře, co jsem zkoušel kdysi své první rukavice s memebránou, tak normálně ve vodě a vnitřek byl suchej, ale propustnost ven je potřeba řešit. Někdy se mi ruce při větší námaze zpotily a nestačilo se vlhko odvádět, s impregnací by to bylo uplně v řiti. Sice bude hezký, že vám ty naimpregnovaný hadry vodu nepustí dovnitř, ale pod nima budete zpocený jako prase. Já tyto nástřiky beru jako dobrou třeba na boty a na oblečení jen do deště, jinak při běžném ježdění to musí být spíš k horším. Pár kapek neohrozí a do deště je to potřeba řešit další vrstvou.
Inpregnace zalepí totálně povrch, to je ten hlavní rozdíl oproti paropropustným fóliím. To už je lepší softshelld oblečení.

Editoval kornout (17.02.2013 14:27:09)

umím prd, ale strašně mě to baví lol

#14 17.02.2013 20:49:04

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 6

kornout:
jo, dobrý postřeh. Jenže nanotechnologie má zachovat propustnost materálu, tzn. ven vodní páry jdou, kdežto voda dovnitře ne. Ta kapka vody je moc velká prostě, protože ta nanotechnologie má udělat síťovou strukturu, takovou pavučinu. Proto jsem se ptal jestli s tím má někdo naživo zkušenost v porovnání s normální impregnací.
Půjdu vyzkoušet ten americkej zázrak, protože mě zajímá, že to je dvousložkový, oproti těm 2 dalším typům, které jsou jednosložkové. cool 

#15 17.02.2013 23:22:25

Souhlasím s kornoutem. Navíc dneska se membrány sunou šílenou rychlostí vpřed a každý se předhání kdo bude mít větší vodní sloupec a jaká bude paropropustnost. Takže obyčejné vybavení s membránou se dá již sehnat za rozumný peníz a možná se vy finále vyplatí víc než furt impregnovat (přesto, že má membrána také omezenou životnost cca 4 roky)

S impregnací nemám dobré zkušenosti, proto jsem její odpůrce.

#16 18.02.2013 07:43:19

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

badyšot:
Promokne všechno kromě igelitu  lol . Ale i "igelitové" materiálu zvlhnou a máš pocit že jsi mokrý. To je totiž Tvoje osobní vlhkost, která se nemá kam odpařit.
Téměř absolutně nepromokne oblečení z GORE-TEXovou membránou, pokud je dobře udělané. Má i výhodu, že dokáže skutečně odvést přebytečnou páru z lidského těla. Podobně se chová i Gelanots. Oblečení z těchto dvou materiálů odpovídá taky jejich cena.  ano2 K tomu je dobré toto oblečení udržovat podle návodu výrobce, který přímo doporučuje prací i impregnační prostředky. Osobně jsem skeptický k použití GTx membrány v botách.  ne 

Na silnici a do bahna GTX nebo Gelanots nepoužívám, ceny jsou dost velké na to, abych je rozerval (padám rád a často  a29 ). Ale používám je na lezení, na kolo, na skály, na hory, na běhání, na lyže. Fungují, pokud se udržují v kondici speciálním pračkovým mýdlem a čas od času se použije impregnace přímo na ně určená.

Pak je dlouho a douho nic a pak nastupují různé membrány od různých výrobců, případně materiály zaručující voděodolnost a paropropustnost. Žádnou zázračnou voduodpudivost a paropropustnost nečekej. Pokud pojedeš ve slejváku třeba hodinu, tak budeš stejně mokrej jak myš. Ale každopádně impregnace těchto materiálů trošku pomůže. Většinou ale sníží paropropustnost.

Doporučuju hlavně zjistit co máš za materiál a přímo na něj sehnat impregnaci. Impregnaci raději do pračky než ve spreji. Sprejovku jen jako nouzovku vzít sebou na cesty, kde večer nastříkáš bundu a ráno vyjdeš. Dnes je i dost impregnací které fungují na bázi polymerů (docela dost jim věřím) a ty vyžadují buď sušičku nebo aspoň teplo. Takovou třeba impregnuju rukavice a pak je dám na noc na topení.
Takto ošetřené oblečení je ale nutně prát ve specielním pračkovém mýdle (nikwax apod.), nikdy ne v prášku!
Osobně používám výrobky od fy Nikwax.
Ufff, to jsem se rozkecal. Pokud by chtěl někdo vědět víc nebo přímo doporučit prostředek, tak písněte.
Vlk

Editoval Vlk (18.02.2013 07:53:41)

život je pes a my jsme jeho patníky

#17 18.02.2013 10:54:16

badyšot
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 6

Vlk:
Díky za obsáhlé info.
Je to jednoduchá bunda z materiálu Cordura - nylon. Dal bys nějaký tip na impergnaci, kterou máš vyzkoušenou na tyhle materiály? Ta impregnace do pračky mě docela zajímá. Tu nanotechnologii chci vyzkoušet a uvidíme...

#18 18.02.2013 22:23:27

Vlk:
Je vidět že s nanoimpregnací nemáš žádnou zkušenost. Jel jsem dvě hodiny v lijáku v kalhotech nanoimpregnovaných a sucho !!!  wink 

#19 01.03.2013 08:09:03

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

Suchman:

Užjsi ten Nano Concept testoval? Chci si objednat něco na boty na normální chození. Díky

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#20 01.03.2013 08:36:49

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

milan1570:
Opravdu nemám s nanoimpregnací žádné zkušenosti. Ve Tvém vyhodnocení ale chybí z jakého materiálu ty kalhoty byly (pokud třeba GORETEX, tak 2 hodiny musí vydržet i bez impregnace), jak jsou staré (nové látky mívají dobrou voduodpudivost do doby, než se vlákna začnou uvolňovat) a taky nehodnotíš, zdali gatě odváděly pot, pokud jsi se v nich pohyboval (třeba při slušnějším enduru se jezdec hodně zapotí  a29 ).

život je pes a my jsme jeho patníky

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů