Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (120)
Srazy (70)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Roadbook

#81 23.03.2013 03:05:09

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Tak už nám to běží s proměnlivým generátorem pulsů na stole třetí den v kuse. Ověřeno, otestováno, odladěny detaily, písma jsou upravena na maximální možnou velikost.
V noci OLED displej neoslňuje, svítí to srovnatelně s běžnou palubní deskou.
Příští týden bude konečně první jízdní test na motorce a dohodím nějaké finální fotky.

Věc konečně dostala název AST, kolega si říká Anubis, tak je to AnubiSůvTripmaster

Úplný a hotový návod k finální verzi viz. https://docs.google.com/file/d/0B-IBT7w … sp=sharing

Přikládám základní desku tripmasteru, náhled. Reender vypadá moc pěkně.
Výroba desky domluvená v Číně po 10ks sériích. Bude to spolehlivější a snazší než se s tím piplat ručně a hlavně levnější.

Taky byla spočtena cena za celý tripmaster včetně dálkového ovládání.
Vyjde to na 2500 korun.
Prodražilo se to, protože třeba jenom kondenzátor, který podrží 8ms napájení po vypnutí tripmasteru, aby se mohla vždy bezpečně uložit data stojí hříšných 40 korun! A tak se to nasčítalo.
Pro info: Celý vývoj sežral 60 hodin práce.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2703_tripmaster-deska.png


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#82 24.03.2013 21:57:07

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Co umí náš palubní počítač AST 1.0 nového?
Měřit palubní napětí.

Byla zase chvilka času a protože už všechno funguje, přibylo do režimu BĚŽNÝ PROVOZ měření palubního napětí. Když už je to připíchnuté na palubní napětí, ať ho to monitoruje. V případě výpadku dobíjení informuje - ale pouze v režimu běžný provoz.

A kdyby některého elektronika zajímalo schéma, tak tady je.
https://docs.google.com/file/d/0B-IBT7w … sp=sharing
Chtěl bych to pak dát volně k dispozici komplet s dokumentací a kódem pro procesor, jestli si to někdo bude chtít postavit sám, ať si to užije.

A pokud někdo máte nějaký další nápad, co by v režimu BĚŽNÝ PROVOZ mohlo být, tak sem s tím. Program zabírá zatím 2/3 paměti procesoru, takže by tam toho ještě vešlo hodně. Je to naprosto oddělené od zbytku kódu, takže na závodní režimy TRIPMASTER a TRACKMASTER další funkce při běžném provozu nemají vliv.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2703_bezny_provoz_napeti.jpg


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#83 24.03.2013 22:07:45

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 699
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

Re: Roadbook


tyfoza:

kurňa, mě se to líbí čím dál víc ano ...asi si to budu muset pořídit nebo co:)
Jako Afričan monitoring dobíjení vítám heh2 , ale já osobně bych ocenil, kdyby se napětí v režimu běžného provozu zobrazovalo pořád, třeba místo jednoho počitadla kilometrů a upozornovalo to i na přebíjenísmile

 offline 

 

#84 24.03.2013 22:38:35

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Hugila: No šlo by to, ale ty si to můžeš přepnout, že uvidíš pořád voltmetr, rychlost, teplotu. A kilometry si přepneš, kdybys je chtěl vidět.
Přemýšlím, jestli to udělat, jak píšeš.
No reálně bych tam měl ty kilometry pořád a kdyby vypadlo dobíjení tak to upozorní.

hlavně, když přijdeš k motorce a měls jako poslední režim zvolen BĚŽNÝ PROVOZ, tak po zapnutí zapalování ti to stejně napíše, že nedobíjí  a zobrazí napětí. Až to nastartuješ a začne dobíjet, upozornění zmizí a bude tam to, co tam bylo poslední - běžný provoz - kilometry...

Jestli máš nějaký další nápad, tak sem s ním.


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#85 25.03.2013 06:45:22

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 878
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Re: Roadbook


tyfoza:

Výborný. Zeptám se možná blbě, tak sorry předem. Možná jste to tu už někde psali,ale poslední dobou sleduju vlákno jen zběžně, tak mi to mohlo uniknout.
Brácha by chtěl na motorku tachometr. Vzhledem k tomu, že má na kaši šnek, náhon i budík, tak se mu nevyplatí schánět orig věci. Říkal jsem mu ať si koupí GPS tacho Holux, ale když tak koukám na ten Tvůj tripmaster, tak by to bylo asi možná lepší. Jen nevím zda by bylo možné měřit celkové km bez možnosti nulování? Je to na TT600 a je užívaná i v běžném provozu, takže je docela vhodné znát celkové km kvůli servisním intervalům. Stačilo by asi počítadlo do 9999km bez desetinných míst a možnosti nulovat. Je problém tam něco takového naprogramovat ? Nebo to už nějakou takovou funkci obsahuje? Tyhle km by ani nemusely být běžně dostupné na displeji. Bohatě stačí když bude mít člověk možnost je po několikerým máčkutí zobrazit v třeba v jiném modu.


Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

 offline 

 

#86 25.03.2013 13:30:39

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Lasky: Mrkni , co to umí teď.
https://docs.google.com/file/d/0B-IBT7w … sp=sharing
běžný provoz je strana 6.

Jako tachometr to umí rychlost a má to dvě počitadla kilometrů, něco jako "denní" a "celkové", obě jsou nulovatelné, jako krátkým stiskem NULL a druhé dlooouuhým stiskem NULL. Takže když si to "druhé" nevynuluje, bude to fungovat jak říkáš.

Kilometry to počítá na pozadí, takže přibývají i když jedeš závod v režimu TRIPMASTER nebo TRACKMASTER.

Editoval tyfoza (25.03.2013 14:13:40)


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#87 25.03.2013 14:13:54

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


dnešní NOVINKA
Je možnost připojit teplotní čidlo, které snímá teplotu oleje - ideálně do výpustného šroubu.
Pak v režimu NO RACE - běžný provoz - vidíme pod sebou dvě teploty - venkovní teplotu a teplotu motoru.
Včetně upozornění na moc horký motor.


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#88 25.03.2013 16:45:18

Re: Roadbook


Trochu odbocim od diskutovaneho TripMasteru (jinak dobra prace a vypada to zajimave - drzim palce at to dopadne)

Rumas a nekdo dalsi tu zminil moji OffRoadNAVI (Mapy, RoadBook, gps TripMaster). Snazil jsem se dopsat trochu vice informaci na nove stranky (a jeste budu doplnovat), tak pripadne cerpejte zde (ty stare byly opravdu trochu neaktualni):
http://www.offroadnavi.cz

Jinak k dotazum co jsem postrehl:
- s formatem souradnic atd. na zavodech neni problem, umi to GPX a to je zaklad pro vsechny navigace
- multi funkce to urcite je - je to tak zamysleno, tedy netreba prave menit kvuli zavodu ani kvuli off-projizdce
- tripmaster je tam take ale zatim jen z GPS pozice (jinak funkce i s voladacem shodne) a v budoucnu bude na X710 patrne i moznost pripojit cidlo z predniho kola.

http://www.offroadnavi.com/uploads/images/Products/x710/X710_Side_0300.png


http://www.offroadnavi.com/uploads/images/Products/x710/X710_Side_0300_RB.png

 offline 

 

#89 25.03.2013 21:43:05

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 878
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Re: Roadbook


pihrt:

Čau tohle Tvoje zařízení se mi moc líbí. Letos to ještě nějak odkroutím, ale napřesrok plánuju pořízení nějaký dobrý navigace a tohle se mi moc líbí. Sleduju Tvoje stránky a už dřív jsem si stáhnul tu free aplikaci. Jenže jsem narazil na problém, kterej evidentně nemám jen já. Proti vám programátorům a IT specialistům jsem neandrtálec a ten pro tebe jednoduchej návod na stažení, či vytvoření vlastní mapy je pro mne a spoustu jiných lidí docela tvrdej oříšek. Klidně bych za tu mapu pustil nějekej přiměřenej peníz, kdyby to bylo někde ke stažení, protože sám už jsem si zabil hodně nervových buněk jak se nad tím vztekám a stejně mi to nejde.
Zkusil jsem tu aplikaci zatím jen na noťasu, ale nejde. Hádám, že to bude tím, že tam je jen to okolí Prahy a já jsem mimo tu mapu.
Nevíš jestli by někde byl odkaz ke ztažení už hotový mapy, třeba Evropy? Nemusela by byj ani moc podrobná. Já bych si to jen rád vyzkoušel jak to maká v praxi.


Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

 offline 

 

#90 25.03.2013 22:04:04

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 878
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Re: Roadbook


Už jsem si to přečetl na Cenduru.  Díky.


Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

 offline 

 

#91 25.03.2013 23:36:00

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Lasky: no jo smile To je mé domovské fórum cenduro.cz

pihrt: Taky se mně to zařízení moc líbí, už dlouho po tom pokukuju, ale jako zarytý „ajťák“ si říkám, že papír je papír. Proto řeším klasický tripmaster k papírovému roadbooku...


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#92 26.03.2013 10:31:59

Re: Roadbook


Lasky: ano o tom ze to je s mapou bez navodu slozitejsi vim a jak jsem psal na cenduru, uz pripravuju podrobnejsi navod jak na to a verim ze to pak zvladne kazdy -  a kdyby ne, neni problem se domluvit a mapy samozrejme muzu pripravit - je to pouze o domluve.

Tedy tady jsou dva atlasy, jeden detailni ale velkej a jeden testovaci s vice vrstvama, je to vzdy cela CR.
- http://ulozto.cz/xMmpGw1/topocz-iii-zip (velikost 1.2GB) komplet podrobna mapa
- http://ulozto.cz/xhw9qok/testatlascz-zip (velikost 24MB) testovaci cela CR, tri vrstvy, jen do urovne 10

Postup na instalaci samotneho atlasu je nasledujici:
- stahnete si zdarma aplikaci z http://www.offroadnavi.com/cz/produkty/download_cz
- tam kde mate OffRoadNAVI.exe vytvorte (nebo jiz existuje) podadresar "Maps"
- stazeny soubor je ZIP a v nem je vzdy jeden adresar, ktery ma nazev napr. TopoCZ_III nebo TestAtlasCZ
- tento adresar ze zipu zkopirujte do vytvoreneho adresare Maps
- spustte aplikaci a v menu polozka Maps a vyberte si ktery chcete pouzit...

Nebo nejjednodussi postup:
Dal jsem tedy primo do stazeni aplikace jiz maly altas cele CR, tedy staci stahnout zdarma posledni verzi aplikace zde:
http://www.offroadnavi.com/cz/produkty/download_cz

a jen rozbalte a spustte a jede to s celou cr (je to takova prehledovka)

 offline 

 

#93 26.03.2013 17:55:52

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


Tak vývoj tripmasteru AST 1.0 byl úspěšně ukončen.
Na cenduru k tomu měli ještě další připomínky pro rallye ohledně korekce přesnosti roadbooku. Tak už to umíme taky. Landal tam pěkně psal, jak šteloval obvod kola, aby mu seděl itík. My máme korekci v desetinách promile, jako mají profi tripmastery.
Taky se řešilo, jestli nastavovat TOTAL nebo PART nebo OBOJE, tak je to volitelné.

Návod k finální verzi viz. https://docs.google.com/file/d/0B-IBT7w … sp=sharing

Dostupné pro každého to bude od začátku května.
Díky všem! Za cenné připomínky.


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#94 26.03.2013 18:13:51

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 699
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

Re: Roadbook


tyfoza:

My máme korekci v desetinách promile, jako mají profi tripmastery.

které? ou2 

Ikona smile  mezi profi tripmastery ICO žádou takovou korekci nemá, tam si nastavuješ jenom obvod kola, nic jiného:)

RNS taky nic takového nemá, tak nevím, jedině že by to mělo IMO a11 

Editoval Hugila (26.03.2013 18:23:32)

 offline 

 

#95 26.03.2013 18:30:02

rumas
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 119
Založená vlákna
Místo: Písková Lhota
Motorka: HSQ FE450
Věk: 28
0 0

Re: Roadbook


ten tripmaster vypadá dost luxusně! jak bude vypadat ovladač na řídítka? budete dělat nějakej vlastní?
určitě na to mrknu na rbm!

ještě k uspořádání itíku
- máme to takhle: celkové km, pod tím vzdálenost do další. přijde nám to nejpřirozenější, nemusíš přeskakovat z políčka na políčko a máš to hned po sobě, ale jde určitě jen o zvyk
- pokud se itík dělá v RBEditoru, tak jinak než to mají např. na dakaru nebo pardál na krocanovi to nejde

náš itinerář:
http://www.offroadnavi.com/uploads/images/Gallery/x710/X710_Side_0700_RB.png

 offline 

 

#96 26.03.2013 23:14:00

doktor
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 112
Založená vlákna
Místo: Benešov
Tel: 606 660 601
0 0

Re: Roadbook


Hugila napsal(a):

... jedině že by to mělo IMO a11 

také ne

 offline 

 

#97 27.03.2013 00:51:15

tyfoza
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 87
Založená vlákna
Místo: Uherský Brod
Motorka: DL 650 K9
Věk: 35
Tel: 608 376 241
Web
0 0

Re: Roadbook


ad korekce presnosti itiku - dostali jste me - navrhl a psal to Landal tady: http://www.cenduro.cz/forum/viewthread. … post_40625
uz to mame v AST  smile 

dalkove ovladani mame vyresene, 3 klavesy, 3 odpory, vedou z toho dva draty; muzes pouzit jakoli hotove, 3 odpory a je to.
https://lh6.googleusercontent.com/-yI1LHa2MrQM/UVDMz8Qa5DI/AAAAAAAAS5c/lcg3yW7T3XU/s800/ast%2520ovladani.jpg
Jenom se to sesroubuje na tmel a je to.


Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

 offline 

 

#98 27.03.2013 07:02:28

Re: Roadbook


Pokud se nemýlím, tak ten elektronickej roadbook bere údaje z GPS... tudíž, pokud ztratí signál někde v horách je to v p...
Alespoň takový problém řešili kluci so s tím byli loni na Motoráj Maratonu.

 offline 

 

#99 27.03.2013 07:07:03

Re: Roadbook


rumas napsal(a):

ten tripmaster vypadá dost luxusně! jak bude vypadat ovladač na řídítka? budete dělat nějakej vlastní?
určitě na to mrknu na rbm!

ještě k uspořádání itíku
- máme to takhle: celkové km, pod tím vzdálenost do další. přijde nám to nejpřirozenější, nemusíš přeskakovat z políčka na políčko a máš to hned po sobě, ale jde určitě jen o zvyk
- pokud se itík dělá v RBEditoru, tak jinak než to mají např. na dakaru nebo pardál na krocanovi to nejde

náš itinerář:
http://www.offroadnavi.com/uploads/imag … 700_RB.png

S umístěním kilometráže je to jen o zvyku a během pár polí si na to člověk zvykne. Alespoň mě nedělalo problém jet podle obou možností.
... holt se musíš smířit s tím, že jsi podlehnul nákaze...

 offline 

 

#100 27.03.2013 11:36:18

rumas
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 119
Založená vlákna
Místo: Písková Lhota
Motorka: HSQ FE450
Věk: 28
0 0

Re: Roadbook


Hajnej:

jj, ten el. roadbook bere z GPS. Někde jsem ale četl od vojty, že do budoucna počítaj i s klasickým napojením, pokud  si pamatuji dobre  smile 

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů