Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse

#781 03.01.2015 11:57:01

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Příspěvky: 4392
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Cca 14dnu zpatky s nama jedna byla. V pulce kola (cca8km) mu odesla elektrika na koncaku u stojanu a uz to nenatocil. Po oprave elektra opet nic a resume je ze je pridrena,pry mu snad nekde po ceste vychcala voda..
Novy motor pry cca 12tis tak di neho jde tak jsem zvedav na dalsi kus  heh2  jinak dopredu to jelo,kluk zatim nic nejezdi tak uvidime jestli bude obcas s nama likvidovat co to vydrzi. Po odlozeni to nastartovat je ocistec,aleslon tento konkretni kus. Pry se to hodne zlepsi po montazi nejakeho jineho karbce,ale to uz jsou zase prachy a nez se to dostane na nejakou kulturni jezditelnost a spolehlivost tak tam podle me zahuci za stejne prachy jak za nejakou normalni motorku...

 offline 

 

#782 03.01.2015 12:45:47

Brůča
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 253
Založená vlákna
Místo: Plzeň
Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
Věk: 51
Tel: funkční
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Jarynn: Jezdím to a už jsem to koupil s Keihinem................bohužel osazeným něčím, co jsem nenašel ani v katalogu dílů na Hondu. Jehla má písmenou kombinaci kterou nikdo nezná, TPC konektor není kam zapojit, takže poloha klapky je motorce neznámá, od řazení také žádné info - zřejmě to jezdí na konstantní mapu a konstantní předstih. Na karburaci jsem musel zvednout hladinu a otryskovat jinak. Jezdím hlavní 156 (origo 142) a jakž takž to startuje. Na jiné motorce je 168 a startuje OK. Mě to na 168 nejede ve vršku a po ubrání střílí do výfuku. Jinak na stojánku žádný spínač nemám a nikdy jsem neměl. Elektro jsem opravoval u krku - po pádu jsem skřípnul svazek mezi rám a chladič - a potom upadlé mínus od baterie - uklepané - což bylo horší. Vzalo si to při startu mínus po ostatních tenčích mínusových  drátech a ty se spekly. Obě elektro závady pouze odpojily světla, blinkry, startér a pod. motor ale běžel a šel nastartovat pákou.
Po zvednutí hladiny musím po odložení a opětovném startu použít ochuzovač - páčka na řidítkách. To je současný stav a uvidím co to udělá v létě - to může být vše jinak. Mám najeto přes 3000km a měnil jsem ložiska v kolech, přepáčku přetěsňoval vidlice a v záruce oprava volnoběžky starteru a přerušovač blinkrú.

 offline 

 

#783 03.01.2015 13:10:27

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Příspěvky: 4392
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Brůča:

Tato mela ke stojanu 3drat a hrozne blbe vymysleny,asi to okopcili z nejakeho cestaka,videl jsem to az rozpadle ale v podstate vacka a po kruznici kontakty,tusim ze jeden vzdy rozpojeny a druhy spojeny,v blate jsme to nejak neresili. Asi to vylepsili kvuli homologaci ci co.. Nejel jsem na tom,ale az to pojede a majitel bude ochotny tak se urco svezu treba jen pro zajimavost...

 offline 

 

#784 03.01.2015 13:25:28

Brůča
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 253
Založená vlákna
Místo: Plzeň
Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
Věk: 51
Tel: funkční
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Raduz TT600r napsal(a):

Jak tak přicházím postupně k různým důležitým informacem, nebude to jen o kopírování nějaké licence, ale hlavně a to přrdrvším o materiálech, postupech při opracování, finálních úpravách povrchů, kalení, cementování atd.

Jinak koupit za 99 a prodávat o 900km později jeté za 95, to bude možná velké překvapení, za kolik prodá.
Nápis Showa na vidlici mě vnesl úsměv do tváře.

Ale tak alespoň se něco děje.

Zrovna včera jsem navštívil jednoho motokrosaře - přední vidlice, zadní centrál, přední kolo i s kotoučem, zadní kolo s kotoučem (je to 19ka), oba boční dekly motoru a pytel plastů....................cena 7000Kč. Tak možná až nebudu mít co dělat, postavím to celé na Showu, dekly s nápisem Honda a komplet hondí plasty. To potom bude úsměvů lol 
Levně jsem to koupil a lze to levně udržovat v chátrání. To byl i důvod, proč to mám. Postupně to lze za přijatelný peníz "dodělat" k obrazu svému. Jde jen o to, aby nenastalo dříve "dodělat" to do šrotu.
Ojetiny budou díky příznivým cenám zajímavé - nové je to drahé. Ale aby byla ojetina, musí si to někdo jako nové koupit.

Panáček po ulomení ventilu na originál Hondě to rozprodává na díly...............nezjistil, že by tam mohl za 12000Kč namontovat motor od číňanů.  a21 

 offline 

 

#785 03.03.2015 15:12:00

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2580
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Tak jsem měl možnost si ji projet, tak jsem neváhal. Pro hobíka OK, pokud předtím nejel na něčem "lepším", pak by to asi nechtěl, protože je třeba doladit. Motorka je oproti mé EXC 450 rok 2005 pocitově o dost lehčí, má hodně nízko těžiště, pěkně ovladatelná, škoda že nemám porovnání přímo s CRF 450X. Dole je trochu tlustší oproti EXC450, asi tím sníženým těžištěm. Brzdy fungují hodně dobře, spojka se hezky ovládá, oproti hydraulice na mé dost staré KTM je ovládání spojky přesnější. Čínský karbec moc dobře nefunguje, je fakt nutné vyměnit. Uváděný výkon to určitě nemá, což není na škodu, je dostatečný. Jedinou vážnější výtku bych měl k převodovce nebo spíše řazení, na konkrétním kuse šlo řazení dost ztuha a bez žádné odezvy, nic nezaskočí, necvakne, prostě žádná odezva, že k přeřazení došlo. Jak to je na jiných kusech? Každopádně celkový dojem na mě udělala dobrý, uvidíme jak se ukáže dále  wink 

 offline 

 

#786 03.03.2015 17:40:29

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Tuhle motorku, si koupí akorát šílenec.   a31 

 offline 

 

#787 03.03.2015 18:53:18

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1640
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


C.J.:
Tak to je docela zajímavé hodnoceni. Já mel chvíli v rukou tu Brucovu, a pocitove mi proti exc 450 04 přišla těžší smile. Trochu mi vadilo startování (špatné točí startér, to už mi chybí). Ale jako lama bych ji asi ani nedokázal uhonit a využit. Pro houbaření určité OK, a Bruca na ni zajel i slušné umístěni v offroadmaratonu. Na extrém a závodní nasazeni jsou jiné hracky.


Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

 offline 

 

#788 03.03.2015 19:23:14

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2580
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Jo startér jsem neměl možnost vyzkoušet, baterka KO, takže jsem musel nakopávat..

 offline 

 

#789 06.03.2015 19:49:04

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2580
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Brůča napsal(a):

Všímálek: VV MX 250 R bych si nekoupil z důvodu, že motor není žádná "kopie, klon, zlodějina, krádež" a to, co lze nahradit něčím jiným je podvozek, brzdy, kola, plasty.
                AJP bych si nekoupil z důvodu, že téměř nic se nedá koupit jinde, než jako origo díl AJP - což znamená závislost na dovozci/výrobci.

Vozím se ale na VV MX 450 R, což je " kopie, klon, zlodějina, krádež" Hondy CRF 450 X. Vše pasuje záměně - potřeboval jsem lamely spojky - koupil jsem na CRF a v klidu dal do Číny. Jezdím spojku Rekluse.........opravdu jsem nikde nepátral, zda americký výrobce vyrábí spojku pro VV MX , ale klidně koupil spojku na CRF a namontoval do Číny. Teď budu objednávat přední destičky a opět v klidu objednám destičky pro CRF. To platí pro simerinky, ložiska, páčky, filtry a pod. A to, že někdo začne vyrábět deset let starý model terénního motocyklu za přijatelný peníz je jen k dobru věci. A je jedno, zda to vyrábí v Číně, Kuvajtu, Mongolsku a nebo kdekoliv jinde na světě - důležité je, aby to bylo servisovatelné - což znamená, aby byly díly. A to můj stroj splňuje. A že to není konkurenční závodní stroj - jasně, není - za ty peníze to snad ani nikdo neočekává - je to stroj pro radost, a díky dostupnosti dílů k této vlastnosti má podstatně blíže, než třeba VV MX 250 nebo AJP.

Jinak pro C.J - já tam mám karburátor Keihin a také to není žádná hitparáda. Ale jsem amatér, hobbík, žádný profi mechanik - proto mě modelově starý motocykl plně vyhovuje. Budu-li mít závodní a soutěžní ambice, budu požadovat špičkový sportovní nářadí a to nesplňuje ani jeden z těchto strojů.

Tímto končím svojí aktivitu v tomto tématu a pokud jsem někomu cosi způsobil tak se omlouvám - rozhodně to nebyl žádný záměr. Jen se snažím ukázat i jiný pohled na svět - pohled mrd.la lesopolního pro kterého vlastnictví špičkového stroje je na nižší úrovni, než pohyb na něčem, co má alespoň trochu zubaté kolečko hrabající hlínu.

Ta záměnnost a hlavně  dostupnost dílu je super  ano 

S tím karbcem, musí to poladit, pak jsem zvědavý jaké to bude pak. Teď to startovalo jen v rovné poloze, když stál v kopci tak nechytla, podle mě se to uchcávalo, za jízdy střílela, v nízkých otáčkách se po přidání plynu dusila.  Aby motorka "fungovala", tak jsem ji musel držet pod krkem a spojkovat, což ale neodpovídá mému"důchodcovskému stylu "  lol  Ale pak fungovala dobře. Přišlo mi to spíše jak kroska, schválně jsem porovnával katalogy dílů, ale převodovka je fakt na chlup stejná s CRF-X.. 

Trochu mě "překvapila" elektrika, co si matně vzpomínám, tak na levé straně kolem krku řízení dráty spojené dutinkama v průhledné bužírce. Je to tak origo?

Ještě bych měl dodat, že od novoty měl nějaký problém s volnoběžkou startéru, trvale drhla a tak to blbě startovalo startérem i kopačkou. V záruce vyměněna.

Je fajn, že záruka je "na všechno", ne jako KTM nebo Honda (kde i u tupé XR 400 bylo v záručním listu napsáno, že záruka je 3 měsíce..). Má KTM už toho má za sebou dost a celkem mě děsí, že bych měl kupovat někdy jinou, jetou.. Z toho mám fakt hrůzu. Příště nejlépe novou, ale s cenama se všichni zbláznili. Gasy bývaly v akci od 128tis, dnes loňksá EC300 ve výprodeji za 159tis, model 2015 za 199,900  lol  EC 250 E za 191.900 Kč.. Takže Gas je mimo, zbývá ještě "exotická" Ossa Explorer, ale taky vylítli s cenami a letošní stojí 165tis, model 2013 150tis..

A když se dívám na aktuální ceník KTM, tak se tomu mohu jen smát, protože 250tis ze EXC 450 a nebo 206tis ze EXC 200, to je fakt mimo realitu.

Takže - china let´s go!  lol 

 offline 

 

#790 17.08.2015 10:24:20

Childeater
začátečník
Fotogalerie
Příspěvky: 3
Založená vlákna
Místo: Českobudějovicko
Věk: 36
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Zdravím, pánové.

Jsem tady nový a zaregistroval jsem se proto, že jsem hledal nějaké informace právě o tomhle číňanovi. Nejsem úplná motolama, ale určitě motolama stran endur - měl jsem zatím choppera (Honda Magna) a následně Thunderace. Teď si pojíždím okolo komína CZ 175 a zachtělo se mi stroje, který bude mít trochu výkon, ale bude lehký, rozumně odolný polňačkám a loukám (jezdím okolo řek na ryby) a dost výkonu i na přesun po silnici. Napadlo mne, že bych mohl zkusit tuhle čínu a nazout na to trochu civilnější pryže, žádnej drapák a používat to jako takovej lehce terénní motard.

Žádnej ostrej zápřah na bahnění, nebo tratě.

Prosím o názor, kdyžtak přehodnotím.

Díky!

 offline 

 

#791 17.08.2015 13:43:36

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Příspěvky: 4392
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Childeater:

Stokrat omilane- jedna.u nas jezdila,dokonce byla s nama na Ukrajine... Kup si nejakou mene exotickou motku a budes spokojenejsi. Ver mi,nefunguje ani z poloviny jak by mela a to ve vsech ohledech-kvalita pouzitych materialuje tragicka....proste nestoji za moc no.

 offline 

 

#792 17.08.2015 14:09:50

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 11376
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Přehodnoť to, jak píše Jarda, ušetříš peníze, čas, nervy a zklamání. wink 


Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

 offline 

 

#793 17.08.2015 14:50:23

Childeater
začátečník
Fotogalerie
Příspěvky: 3
Založená vlákna
Místo: Českobudějovicko
Věk: 36
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


OK, díky za názory.

Zkusím prolézt fórum a třeba mě něco trkne. Kdyby měl někdo tip a chtěl se podělit třeba do SZ, abysme nezasírali vlákno s off-topic, ocením.

Nějakej ekvivalent týhle číny, kterej bude mít dlouhý servisní internvaly a bude začátečníkuvzdornej... :-)

Ch.

 offline 

 

#794 17.08.2015 15:03:32

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1514
Založená vlákna
Místo: Morava
Motorka: GG EC 250 TPi
Věk: střední
6 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Childeater:

vyber si tupou 250ku je jich dost, Yamaha WR 250 R, Honda CRF 250 L, Kawa KLX 250, jsou trochu těžší než ostré, ale furt dobrý, nájezd mají hafo km, dobře pojezdíš lehký offroad a ještě můžeš vzít i tvoji kočku, páč jsou většinou otypovaný pro 2  ano 

http://www.motorkari.cz/motokatalog/hon … -250l.html

http://www.motorkari.cz/motokatalog/kaw … x-250.html

http://www.motorkari.cz/motokatalog/yam … -250r.html

Editoval offroaderTE (17.08.2015 15:09:34)


Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)

 offline 

 

#795 17.08.2015 15:19:56

Childeater
začátečník
Fotogalerie
Příspěvky: 3
Založená vlákna
Místo: Českobudějovicko
Věk: 36
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Děkuji za názory a za nasměrování...  beer 

Dovolil jsem si ještě dotazy do SZ

 offline 

 

#796 17.08.2015 21:36:43

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Childeater: Ještě mrkni na DRZ 400 S. http://www.motorkari.cz/motokatalog/suz … z400s.html


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#797 11.10.2015 21:23:57

Šéďa
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 387
Založená vlákna
Místo: Plzeňský kraj
Motorka: Ktm exc 450
Věk: 30
Tel: mám
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Tak jsem se byl dnes podívat ve Stříbře na MX Motul Cupu,byli tam dvě VV 450mx  které výkonově na trati byli k nerozpoznání od japonců.V depu jsem s kluky prohodil pár slov jednu prej jezdí 2011ku a druhou kupovali novou 2015ku prej má na tej 15ce najeto 50MTH a na motor kromě oleju ještě nešáhnul,ani ventily(podotýkám že to nebyli dealeří VV450)sice si  jí koupil rovnou bez kol a tlumičů od prodejce za 60tis. dával si tam rovnou svoje s hondy a jinej výfuk ale řikal že jinak bez problémů... Na tej 2011ce když dělal motor tak prej podle manuálu hondy a prej všechny hodnoty a momenty jsou stejný jako u Hondy i prej všchny díly jsou shodný s Hondou akorát že oproti Hondě to stojí třetinu.Jsem rád že jsem to narozdíl od ostatních rejpalů viděl na živo a nevařim tady z vody... tongue 


Když řežu....., musíte mi přidat plyn.

 offline 

 

#798 11.10.2015 21:44:30

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Příspěvky: 8201
Založená vlákna
29 22

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Šéďa:

no a co jako  lol 

 offline 

 

#799 11.10.2015 21:48:41

chalka
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2130
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: WR450F
Web
7 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Asi si jednu taky poridim  usch 

 offline 

 

#800 11.10.2015 22:11:16

Šéďa
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 387
Založená vlákna
Místo: Plzeňský kraj
Motorka: Ktm exc 450
Věk: 30
Tel: mám
0 0

Re: Sebrané info o VVMX450 nejen od prodejce + diskuse


Strejda-GC:A nic každej začínající jezdec nemá na to koupit si Rakouskou motorku za 200tis. buď oplasovanou  KTM,Husaberg, nebo ted Husqvarna. lol ..Tak píšu náké info i VV MX450 jako možné variantě pro jezdce které brzdí v ježdění finance.  A ty kecy že do toho nacpou víc než do KTM tak ty si nechte od cesty, u Ktm se platí půlka ceny jenom za značku... A tohle téma je o VVMX450 tak když o té motorce nemáš žádný info o které by ses podělil tak si piš rači do témat o KTM apod... tongue 


Když řežu....., musíte mi přidat plyn.

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů