Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast

#1 16.05.2012 18:00:50

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Zdravím,
jelikož sem nemohl nikde u nás sehnat výztuhy chladičů na DR-Z 400 S ( na E u nás k mání jsou, ale nepasují) a kryty na víko spojky a zapalování byl sem nucen tyto věci shánět po eshopech mimo ČR. Tím pádem bych se s Vami chtěl podělit o svoji zkušenost a dát sem takovej "návod" jak na to. Předem připomínám, že jsem ještě před 3mi týdny neměl s tímto žádnou zkušenost, takže nejsem žádný odborník, ale lama, která do toho teprve proniká tongue 

PayPal

O PP je toho napsáno na internetu mraky, takže ve zkratce. Jedná se o takovu el. peněženku k okamžitému zaplacení Vašeho nákupu, peníze se převedou okamžitě a jedno do jaké měny PP přepočítá CZK dle aktuálního kurzu na danou měnu. Tím že je převod peněz okamžitý a bez poplatku, je to výhoda pro Vás i pro prodejce.

Co potřebujeme k zřízení PP:

- účet nejlépe s internetovým bankovnictví ( mám na mysli přístup ke svůmu účtu, není nutné mít povolené platby na internetu)
- aspoň základní znalost angličtiny ( ovšem není to bezpodmínečně nutný)
- chvilku času
- meilovou adresu

Registraci provedeme na stránkách www.paypal.com já postupoval dle tohoto návodu  http://paypal-registrace-cz.blogspot.com/ něco je tam mírně odlišené, ale nic zásadního.
Po úspěšném založení účtu máme dvě možnosti:

a ) přidat kreditní kartu a zadat její údaje tj. číslo a PIN ( podrobný návod opět na internetu) pak si PP stáhne z vašeho účtu pro kontrolu 1 USD pro ověření kreditní karty a připíše Vám je na účet PP a můžete nakupovat. Zaplacením pomocí PP se převede z vaší kreditky částka pomocí PP na PP účet příjemce.

Já touto cestou nešel, jednam nemám embosovanou platební kartu a ani tak zaběhlé společnosti, jako je PP jsem nechtěl sdělovat údaje od karty tedy PIN a její číslo. Kdo má dva účty, tak je možnost si jeden nechat na internetové nákupy a PP a na ten případě přeposílat částku z hlavního účtu. Samozřejmě, že u PP je možno nastavit limiti čerpaných peněz atd. Do podrobností jsem to až tak nestudoval, jelikož nemám v plánu, žádné velké obchodovaní smile .   

b) nabít si PP účet klasickým převodem peněz. http://subrjiri.info/2010/04/08/jak-pos … na-paypal/ dle tohoto návodu.

tady tak vypadá příkaz u Poštovní spořitelny.
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/389_pp.jpg
Na zkoušku je dobrý poslat malou částku, jestli to vůbec dojde smile 

Ten kód v kolonce "zpráva (přijemci i plátci)"  je to "Transfer ID" 
Někde jsem vyčetl, že PP a účet u banky musí být na stejné jméno jinak transakce neproběhne, ale nemám to ověřené.
Převod peněž trvá cca 3-4 pracovní dny. O převodu jste informování meilem.

Takže abych to shrnul, použil sem volbu b) jelikož je defakto asbolutně bezpečná, peníze na PP účet si pošlete v takové vyšši, jaká je potřeba, takže nehrozí zneužití atd. jako v případě kreditky. Ikdyž tohle je hodně nepravděpodobné smile 
Jak jsem psal vyše, po nabití již můžete nakupovat, na měně nezáleží PP si to převede. Platba proběhne tak, že v eshopu vyberete způsob platby PP a po kliknutí na ikonku budete přesměrování na přihlášení na PP a potvrzením zaplatíte a částka se Vám strhne z PP účtu.

Záložení účtu na Ebay.

Využil jsem českou mutaci http://www.ebay.cz/ . Samozřejmě Vámi zadané přihlašovací údaje fungují i na originálním portálu ebay.com.
Nakupování je snadné, vyberete zboží, mrknete se na hodnocení prodejce, zadáte počet kusů, zda prodejce posílá do Evropy, zaplatíte PP a pak už jen čekáte na balík. smile  Případně musíte přihazovat a vyhrát aukci.


Ještě bych doplnil k tomu PP, je možnost do 45 dní podat reklamaci např. z důvodů že balík nedošel, poškozené zboží atd. PP kontaktuje prodejce a v případě uznání Vašich nároků,  Vám bude vrácena plná částka. Jen pro pořádek komunikace při reklamaci je samozřejmě v angličtině.


Něco k nákupům ze zahraničí.


USA

Takže nákup z USA se vypaltí pouze v případě, že věc u nás není k sehnání nebo je velmi předražená neboť:

- poštovný z USA je raketa
- je nutný si uvědomit, že náš zlodějskej stát Vás odrbe o celní poplatek a DPH a platí následujcí (snad to mám správně):

  do 22 EUR je zásilka bez CLA a DPH 20%
  do 150 EUR Vám vyměří jen DPH
  nad 150 EUR platíte CLO a DPH   (více k poplatkům na stránkách celní správy)

DPH se počítá i z dopravy vyk!  vyk! 
 
což mě opravdu rozčílilo.... že se DPH počítá z ceny zboží, to bych překousnul, ale z dopravy tomu nerozumím proč a považuju to za zlodějnu.

Ještě cca před rokem bylo bez CLA  a DPH zboží do 150 EUR, jenže politici měli asi málo na rozkrádání a8 

No a pro představu je nejlepší příklad usch 

Toužil jsem po výztuhách chladičů http://www.unabiker.com/mm5/merchant.mvc neboť nikoho jinýho, kdo by je na DR-Z 400S dělal jsem nenašel.

Cena za samotné chrániče je 95 USD, což je +- adekvátní.
Pošta cca 54.35 USD, což je celkem raketa, ale co se dá dělat.

Meilem jsem se prodejce optal jestli mi je pošle do ČR. Nebyl problém, posílá do celýho světa. Tak jsem je tedy objednal a zaplatil PP.

- odečtená částka z PP účtu  149.35 USD tj. 2914 CZK a22  raketa, ale co nadělám..

Zasilka měla dorazit za cca 3-5 praovních dní. Objednával jsem 30. dubna a 11. dubna došel doporučený dopis z celní pošty v Praze, že tam má balíček a mám zaslat potřebné dokumenty tj. ( je možno se tam dostavit osobně)

- prohlášení, že se jedná o zboží neobchodního charakteru
- plnou moc, k pověření zastupovaní se Českou poštou v celním řízení ( najdete na stránkách české pošty)
- popis zboží ( co to je, k čemu, materiál z čeho to je)  roll 
- kopie, případně PrtScr faktury z eshohu z rozepsaným zbožím a cenou za dopravu.
Toto vše zašlete na uvedený meil.

Poslal jsem to 11.5. tedy v pátek, v sobotu ráno ( se divím, že dělaj) došel meil, že zásilka je předána k celnímu řízení.

No a 15. 5. v úterý tady byl balíček s celním výměrem:

od CLA jsem byl osvobozen (jinak základ, dle faktury se počítá jen z ceny zboží), ale daň mně neodpustili a tu vypočítali z částky 3011 CZK tj.  z ceny zboží + dopravy !!(rozdíl ceny je dán jiným kurzem USD, než v době platby na PP) tj. 602,20  CZK  a9  a9  a9  a jako třešnička na dortu je celní poplatek 180CZK  ee3  ee3  

Suma sumárům mě ty výztuhy vyšly na 3696 CZK  lol raketa jako prase...  polovina této částky je doprava + zloďějské výpalné státu.

Takže poučení pro příště, takhle ne. Z USA nakupovat jen ve vyjmenčních případech viz. výše.

A odkud tedy nakupovat? Nejlépe ze zemí EU, nepalatíte DPH ani CLO a poštovný např. z UK je 8 GBP a balíček Vám dovezou až dom za cca 8 dní.
Takže za sebe doporučuju Ebay a UK shopy, kde je dostatečnej výběr věcí na enduro a cross.

Snad to někomu pomůže.

Honza

Editoval Honza (16.05.2012 18:13:43)


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#2 16.05.2012 19:06:57

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Se vším souhlasím... jen si dovolím doplnit. Jinak na celnici jsem už skoro jako doma, min. 2x do měsíce tam jdu se s nimi trošku pohádat.  big_smile Bohužel to, že je limit tak nízko můžeme poděkovat EU, stát ani pošta to nechtěli, taky se to odkládalo až na poslední možný termín, protože to straaašně zdržuje dodávky zásilek.

Jinak ceny poštovného se dají na eBay domluvit nižší. Sami netuší jaké jsou ceny poštovného do ČR a dávají někdy zbytečně velké částky, proto se vyplatí se s nimi nějak domluvit ještě před koupí. US obchodníci jsou velmi vstřícní a dá se s nimi suprově domluvit. Počítám, že sis to posílal Express což je zbytečné, vzhledem k tomu, že to ČP stejně zdrží -> nevyplácí se to. Jediný rozdíl v tom Express je, že právě pracují i přes víkend, proto ti došel ten email v sobotu.

Jsou tři druhy poštovného přes USPS:
1. First class - někdy to jde 14 dní někdy měsíc až dva. Doba dodání je až 6 měsíců. Ale je to nejlevnější varianta, chodí se na malé a levné věci. Cena služby cca 5-20 USD
2. Priority - Obvykle 14 - 20 dní, zásilka se už dá podrobně sledovat přes Tracking Number, takže když se ztratí víte kde se zasekla a je nějaká šance na vrácení peněz atd... Cena cca 20-50
3. Express - Dodání tak do 5 - 14 dní. Kompletní balíček služeb co jen od pošty můžete chtít, ovšem tomu odpovídá i cena 40 - .... (pak už se vyplácí uvažovat o DHL, FedEx, UPS atd..)

Osobně nejlepší zkušenost s DHL, kolem 10 dopoledne koupeno zboží v Seattlu. Druhý den kolem jedenácté dopoledne zvoní člověk od DHL u mě doma.  lol A v ruce drží vyúčtování cla. A cena byla jen 20 USD a balík byl velký jako krabice od helmy. Za celní řízení nechtěli nic navíc, to jsem čuměl jak blázen  ano 

Největší svině je Česká pošta, protože vymýšlí neustále nějaké způsoby jak nás obrat. Ty jsi zaplatil 180 za to, že to za tebe vyřídili, ale když já tam jdu osobně, tak zaplatím 96,- České poště a to si to všechno oběhám sám  roll  roll  Jednou jsem tam měl velký balík, tak jsem si to zkontroloval oběhal a chtěl poslat dál na mojí adresu, protože jsem se s tím nechtěl tahat. Paní za přepážkou mi sdělila, že si budu muset zaplatit dle ceníku ČP donášku vyk!  vyk!  Jako, že jsem normálně klidný, tak tenkrát jsem se vztekal. Po 3h hodinách jsem nakonec zvítězil big_smile


A nějak jsem nepochopil, proč ti přepočítávali cenu? Radši posílej výpis z PayPalu, tam je to všechno rozepsané a je tam i částka v CZK (ovšem pokud se ti to ztrhává z karty, což asi není tvůj případ)

Editoval Williams (16.05.2012 19:08:38)

 offline 

 

#3 16.05.2012 19:13:09

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Williams:

Poslal jsem výpis z PayPalu, tak nevím jak se dostali na tu částku.
A dík za recenzi a doplnění.


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#4 16.05.2012 22:43:18

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Ono je pár způsobů, jak téměř neplatit DPH a CLO, při objednání kamery GoPro HD se mi to podařilo, neplatil jsem nic - ale nebudu k tomu nabádat a1 


Full Gass

 offline 

 

#5 16.05.2012 22:47:59

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Honza: hele a co ti nesedí na tom, že DPH ti naměřili z částky 3011 Kč?


Full Gass

 offline 

 

#6 16.05.2012 23:06:46

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Mar_o-46: Navedu já tedy... big_smile

1. Cena zásilky, dohodnout se a napsat na papír k celní deklaraci pod 20 USD (musí napsat prodejce) ALE pokud to jde z US no problémo, ale pokud to jde z Hong Kongu, tak to nepomůže... proto nastupuje 2. varianta
2. na googlu si založit email a anglicky napsat dopis o tom co obsahuje zásilka a trošku si zapřehánět  lol 
3. DPH zaplatit, ale přijít s fakturou na menší částku (nekontrolují čísla plateb a nijak neověřují, dá se to přepsat na přijatelnější číslice)


edit: nesedí mu, že si to přepočítali na aktuální kurz, ten den zrovna horší, než při placení nákupu... osobně jsem to nikdy nezažil a zdá se mi to divné... I KDYŽ je to možný, teď jsem si vzpomněl, že jsem jedna věc mne stála 1074,- vyměřili DPH 205,- a pár dní na to jsem tam šel pro zboží so stálo 1054,- a DPH bylo 207,- big_smile sice rozdíl je minimální, ale vrtalo mi to celou dobu hlavou jak je to možné big_smile

Editoval Williams (16.05.2012 23:12:30)

 offline 

 

#7 16.05.2012 23:08:19

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1289
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Mar_o-46:
Nabádať k tomu nemusíš, ale tých pár spôsobov by ma zaujímalo smile
Ak myslíš spôsoby typu - požiadať predajcu aby napísal pri odosielaní do papierov "gift" v hodnote 10 € - tak tie už myslím dávno nefungujú  nee1 


exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

 offline 

 

#8 16.05.2012 23:45:51

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Williams: jo ta třetí varianta je víceméně neprůstřelná, já to udělal takhle: zaslal jsem 50 USD prodejci, na to mi vystavil fakturu, zbylých 250 USD jsem doposlal zvlášť big_smile 

Samozřejmě že celníci krom faktury chtěli výpis z účtu a paypal screen, jenže vše sedělo na těch 50 USD, takže v pohodě.

Jinak je důležité, aby byla částka rozepsána za zboží a poštovné, jednou jsem si přes DHL zasílal nějaké oblečení za 200 USD včetně poštovného, jenže to nebylo rozepsáno a dle ceníku DHL mi napařili poštovné okolo 350 USD, takže mi DPH a clo vyměřovali z 550 USD, to ve mě opravdu vřela krev big_smile 


kiwibibo: no Gift už působí jako červený hadr na býka, to právě potom jdou.

Jo a když jsem zasílal pár zásilek obchodního charakteru z číny na firmu, to byla teprve sranda smile 


Full Gass

 offline 

 

#9 17.05.2012 07:10:16

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Mar_o-46: no protože ve výpisu z PP byla cena 2914 CZK, ale na faktuře od celníků jako základ pro výpočet DPH 3011 CZK

Ten výpis jsem jim samozřejmě poslal.

Editoval Honza (17.05.2012 07:10:58)


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#10 17.05.2012 09:48:33

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


to Honza: tohle všechno srajdolítání mě zvedalo můj už celkem vysoký tlak, takže jsem objednávku z USA předem vzdal a raději to pořešil domácí výrobou a cca o 1300 levněji. Nicméně, jsi to tady pěkně rozepsal, musím tě pochválit ano2  ano Jinak brals i dekl na spojku? Já jsem teď udělal kopyto deklu a budu ho dělat z lamina.

Ze zemí EU se neplatí DPH? Clo bych pochopil, ale DPH? To by pak celkem šlo.

Editoval Ataman (17.05.2012 09:50:51)

 offline 

 

#11 17.05.2012 10:56:55

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Jinak strašně hodně dílů je na allegru, když jsem sháněl díly, mnoho jsem nalezl u polských kolegů anebo na německém ebayi. Ale to se jednalo spíše o použité díly.


Full Gass

 offline 

 

#12 17.05.2012 11:22:32

logickbomb
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 141
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 450e
Věk: 19
Tel: kelímky od jogurtu
2 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Mar_o-46 napsal(a):

Jinak strašně hodně dílů je na allegru, když jsem sháněl díly, mnoho jsem nalezl u polských kolegů anebo na německém ebayi. Ale to se jednalo spíše o použité díly.

Jo poláci jich potřebujou hodně s tim jejich stylem ježdění big_smile big_smile big_smile big_smile

Jinak pokud vim, tak za balík ze zemí eurozóny bys neměl platit to DPH napočítané v česku, jak tu někdo psali že mu to počítali i s poštovnym a neplatíš ani clo.. jinak samozřejmě platíš DPH v konrétní zemi ale to už je v ceně výrobku ne? smile 
taky se mi osvědčilo nakupovat přes e-bay z anglie.... poštovný vesměs okolo 8 liber a do tejdne sem to tu měl..

 offline 

 

#13 17.05.2012 12:20:29

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


logickbomb: Ono je to všechno vlastně opatření EU proti dovozu zboží mimo EU. Ovšem evropský trh nenabízí takové možnosti jako americký  roll V Hong Kongu mají zase naopak vývozní daň.

A pokud si objednáš věci mimo EU, tak daň platíš 2x... Pokud tedy nejsi obchodník, to se pak všechno děje jinak, složitěji...

 offline 

 

#14 17.05.2012 14:37:49

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Williams: pokud to taháš obchodně, není to zas o moc složitější z hlediska placení daní a CLA, akorát je tam trošku více té "byrokracie" pro mnohé výrobky je potřeba mít různé certifikáty apod., poplatky jsou však stejné (clo, dph)


Full Gass

 offline 

 

#15 17.05.2012 16:42:52

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Ataman:

jj bral jsem tyhle http://viewitem.eim.ebay.cz/SUZUKI-DRZ- … 56169/item

a spokojenost, ještě jsem je teda nepřilepil na motor, ale co jsem zkoušel sedí bez problémů a matroš je kvalitní

Editoval Honza (17.05.2012 16:48:13)


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#16 22.05.2012 11:13:50

JindraMZ
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 349
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM 690 Enduro R, MZ 660E Baghira, Yamaha XT 350
Věk: 32
Web
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Honza napsal(a):

Zdravím,
a ) přidat kreditní kartu a zadat její údaje tj. číslo a PIN ( podrobný návod opět na internetu) pak si PP stáhne z vašeho účtu pro kontrolu 1 USD pro ověření kreditní karty a připíše Vám je na účet PP a můžete nakupovat. Zaplacením pomocí PP se převede z vaší kreditky částka pomocí PP na PP účet příjemce.

Já touto cestou nešel, jednam nemám embosovanou platební kartu a ani tak zaběhlé společnosti, jako je PP jsem nechtěl sdělovat údaje od karty tedy PIN a její číslo. Kdo má dva účty, tak je možnost si jeden nechat na internetové nákupy a PP a na ten případě přeposílat částku z hlavního účtu. Samozřejmě, že u PP je možno nastavit limiti čerpaných peněz atd. Do podrobností jsem to až tak nestudoval, jelikož nemám v plánu, žádné velké obchodovaní smile .

Nenapsals to úplně přesně - nejedná se totiž o PIN (pomocí kterého např. vybíráš peníze z bankomatu), ale CVV kód, který se běžně uvádí při všech platbách na internetu. Jestli se tomu teď bráníš, tak věř, že pokud někdy budeš chtít kupovat třeba letenky, tak se jeho použití stejně nevyhneš. PayPal slouží právě k tomu, aby jsi tento kód a číslo karty nedával kdejakému pochybnému obchodníkovi. Já PayPalu věřím, mnohem větší strach má z toho, když platební kartu fyzicky podávám pokladní - ta si ji může kdykoliv pod pultem okopírovat.

 offline 

 

#17 22.05.2012 16:43:53

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1010
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


JindraM:

Dík za upřesnění.


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#18 22.05.2012 21:25:38

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 777
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Kolik by stál dovoz mašiny například z GB? Jsou tam docela dobré ceny. smile

 offline 

 

#19 22.05.2012 21:34:12

Mar_o-46
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 214
Založená vlákna
Motorka: Honda XR400
Věk: 20
0 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


Fru: no, jednou jsem četl článek, co obnáší dovoz mašiny z USA, pěkně se to prodraží+neskutečné množství byrokracie kolem, i když jak z GB nevím, tu na karpentnou nepotřebuješ nic z GB  big_smile 


Full Gass

 offline 

 

#20 24.05.2012 18:58:29

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 777
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Re: Jak na PayPal případně Ebay a nákupy mimo vlast


No jo jde mi spíše o poměr cena/stav. V GB jsou ty ceny hezké i kdybych si měl udělat GO. Chtěl bych už asi i něco s papírama, koukám po nějaké Yamaze WR. S motorkářema se u nás roztrhl pytel a jsou tu i takoví borci co jezdí po tmě bez světel, mají vykuchaný výfuk a ještě jezdí ve 2ku na motorce pro 1ho, X-MOTO XB 35. Zachvíli se to tu přiostří tak bych chtěl už papíry. Cross je už na šibenici. A co ty proč chceš prodat XR?

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů