INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
kick-start:
Jezdí na crf 450 a jen cross je s ní velmi spokojený vblátě a na měkčím terénu drží. Dal za ni kolem litru rozměr 110,90,19.
- ViTTek
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: SeveroVýchod
- Motorka: TT 600S
- Věk: 37
- Tel: 731 587 67nula
- Web
0 0
Honza XT:
Vím jen to že žlutý pruh znamená měkčí směs - guma spíš na enduro a delší podniky. A červený pruh je tvrdší směs - spíš na motocross.
Pojedeme zkratkou... 
- Vlk
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: kde jsou dobří lidé
- Motorka: KTM EXC-F 350, HSB FE450, Triumph Tiger 800 XCx
- Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
- Tel: mám
život je pes a my jsme jeho patníky
- Honza XT
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: EXC 250
4 1
kick-start:
Dik za ten katalog. Objasnilo mne to ty barevny pruhy a oznaceni super a super light.
Jáárda:
Ja mam ted taky C19 a tezko rict. Jenze uz je sjeta. Zatim jsem ji aspon otocil. Taky nejsem expert na gumy, tak se ptam ostatnich. Premejslim jestli zase koupit C19 nebo tu C21 nebo neco jinyho.
- Honza XT
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 1
Jáárda napsal(a):ViTTek napsal(a):Honza XT:
Vím jen to že žlutý pruh znamená měkčí směs - guma spíš na enduro a delší podniky. A červený pruh je tvrdší směs - spíš na motocross.
červený pruh hlubší vzorek - motocross žlutý pruh mělčí pruh - enduro
Takze to neni smes, ale vyska spuntu? No bylo by to logicky. Pro nesoutezni pouziti pak ale nema smysl kupovat zluty pruh. Nebo ne?
- Honza XT
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 1
Jáárda napsal(a):Honza XT:
Takze to neni smes, ale vyska spuntu? No bylo by to logicky. Pro nesoutezni pouziti pak ale nema smysl kupovat zluty pruh. Nebo ne?
je to nějaké FIM pravidlo pří soutěžích kuli ochráncům či co . Kupuju ty červené Mitasy a jsou homologovány myslím 20%silnice/80%terén . Žlutou sadičku jsem měl jednou (myslím C06 a C07 teď už nevím ) a sjeli se mnohem dříve, logicky. Tak jsem začal dávat ty červený a měmím je tak po 1000km
Jo to je ono. Gumy pro FIM maji redukovanou vysku spuntu oproti tem na MX pry kvuli tomu, aby tolik nenicily prirodu
- ViTTek
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: SeveroVýchod
- Motorka: TT 600S
- Věk: 37
- Tel: 731 587 67nula
- Web
0 0
Jáárda:
Nemyslim si že by špunty byly různě vysoké. Ty gumy s EKO vzorkem vypadají jinak - vzorek je asi poloviční výšky. Barevné označení značí směs. Jde to poznat i na omak. Nemám to ze své hlavy - tak mi to bylo vysvětleno u prodejce.
Pojedeme zkratkou... 
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
Sally06:
No jestli ti vydržela jedna přední guma 3 roky, tak to teda klobouk dolů, to je opravdu dost. Já na předek obouvám Metzeler Unicross a za sezonu je po ni. Tu aktuální jsem obouval někdy v únoru a teď už je zralá zas na výměnu. a to ani není krosová pneu... je určená přímo na enduro. A právě si chci koupit teď tu C-19 nebo C-21, ale myslím, že tyhle mi nevydrží ani tu jednu sezonu.
Editoval Noend (22.11.2010 15:50:15)
- haus1
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: kousek od MB
- Motorka: 690EnduroR ; EXC 450 Six Days ; XRV 750 RD07 ; CRF 1000A
0 0
C 21 je o poznání hustší než C 19. Já měl C 21 na LC-4 Adventure a vydržela mi při ježdění cca 60% terén 40%silnice (silniční rychlost do 110km ) něco přes 4 tisíce a vypadala ještě docela slušně a byla stále použitelná i v terénu. Nejvíc na ní kupodivu neubejvali prostřední špunty ( ty se jen zkosily ) ale ty špunty mezi krajen a prostředkem, prostě ty mezi.
Podle mě je C 21 dobrá na těší endura nebo pro někouho kdo se neobejde bez větších přesunů po silnici a potřebuje aby ta pneu na asfaltu něco vydržela. Na lehkou motorku bych si ji ale nedal.
Na lehký motorce jsem ke svý velký spokojenosti jezdil Dunlop 756 a pak jejího nástupne Geomax MX51 který tady ale výše někdo hanil. Takže si pak vyber
Editoval haus1 (22.11.2010 19:20:32)
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
18 3
Sally06: Pokud najezdíš, co píšeš, tak se nedivím, že ti tak dlouho vydrží guma. Já letos nalítal 80 Mth, což představuje ke 4 000 km a pouze terén,poslední dobou spíše hard. Zadek jsem přezouval 3 x a předek 2 x. Jezdil jsem Dunlop 756, potom Geomax, Pirelli i Bridgestone a v současné době za cenu kolem 1000 Kč jsem nadmíru spokojen s Mitaskami. V tomhle počasí zadek C 12 je asi to nejlepší, co jsem jezdil , na předku mám nyní Maxxis M 7307 za cenu kolem 900 Kč.
- dudydrz
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: xtrainer 300
- Věk: 38
- Tel: 725311272
2 1
sally 06:proč řešíš homologaci když nemáš spz?honzoXT vidím že moje michelinka se ti moc nelíbí
- Honza
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
- Motorka: DRZ 400S (07')
- Věk: 35
13 0
Sally06:
no čím víc čtu, rady jakou pneu tím víc pak člověk neví, jeden jí vychválí do nebe, druhej poplive, chce to fakt zkusit, každej jezdí něco jinýho a jinej styl a terén jsem zvědavej na tu Maxxisku M7305, mám ji objednanou, ale nějak jim to trvá, snad stihnu ještě vyjet než zmrzne zem na motorkářích jedne napíše, že to není guma, ale kámen = nebrat, druhej, že v pohodě tak pak si vyber ovšem já to měl jednoduchý nic moc jinýho co sedí na moje rozměry není
Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Já vám povidám všechno je to na pytel.
Kupte pásy, zima se blíží.
Dej koním pít...
- Honza XT
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 1
Honza:
Ja myslim, ze maxxis 7305 je celkem dobra guma. Hodne vydrzi a pokud neni extra bahno, je srovnatelna s ostatnima. Samozrejme vzorek je hustsi, takze se driv zalepi, ale neni to zadna tragedie. Mam je na DRZ. Na takovou moto, pokud delas i obcasny jizdy po silnici, ale chces zachovat dobry vlastnosti v terenu je idealni.
- Jindrs
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: Husaberg 550/Suzuki TL1000R
- Věk: 30
- Web
0 0
predek jezdim mitas C19 zadek mitas C18 na zadek uz nic jinyho nechci a na predek jeste vyzkousim toho jezka od maxxisu
- Vlk
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: kde jsou dobří lidé
- Motorka: KTM EXC-F 350, HSB FE450, Triumph Tiger 800 XCx
- Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
7305 jsem koupil na léto 2009, jezdit se v nich dalo super na šotolině, kamenech, prašných cestách. Najel jsem na nich 2500 km a neubývaly. Jak přišel podzim a blátem, listy, tak musely dolů. Přešel jsem na Bridgestone M404, ty se taky moc nesjíždí, ale trakci mají podle mne lepší a jsou univerzálnější. Maxxisky čekají na dojetí na léto 2011.
život je pes a my jsme jeho patníky
- Honza
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
- Motorka: DRZ 400S (07')
- Věk: 35
13 0
lacerta82:
už došla, taky sem to bral přímo od maxxisu nebo to tam aspoň píšou, že sou oficiální dovozce a chyba byla na straně PPL ve čtvrtek 18. sem to objednal, v pátek to dali do PPL a PPL mi to dovezlo dneska kolem třetí odpolendne.... no rychlost nic moc nálepku mám taky snad bude čas to ještě testnout, počasí je celkem proti, padal dneska sníh což nevadí, ale jestli zamrzne, tak na to kašlu a budu muset vyčkat na jaro
vlk: já měl vzadu E09, takže pro mě to snad bude skok vpřed
Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison
jezdim Michelin S12 celej rok a max. spokojenost, na blate drzej skvele a maj i pomerne slusnou vydrz
|