INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
YZ 250 2T nebo YZ 450f
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Olomóca
- Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
- Věk: 33
- Tel: Redmi Note 8 PRO
Re: YZ 250 2T nebo YZ 450f
OFFMOTO:
mě se ten Gas EC300 hodně zalíbil po přečtení testu v ČMN. Ale nevim jestli bych doma unesl 2T Uvidím po víkendu...
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
OFFMOTO:
Právě sem taky eště nejel na enduru 2T 300. Vyzkoušim si v sobotu Kačermanovic EC300 a taky ty nov činsky krosky Shineray 250 a tu novou 450. Su na to docela zvědavej. Na Slovensku se to už nějakou dobu prodává a ani v testu to nedopadlo nijak špatně
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Když už jsi zabrousil k tomu Shinerayovi... Koukal jsem teď na Kroupu jak s tim jel na závodech. Vzhledem k tomu, že to zrovna nebyla trať která by vyžadovala maximální výkon, tak zrovna s výkonem opravdu problém neměl vůbec. Zvuk to má pěknej a zní to spíš jak 450. Dokonce jel asi půlku závodu před mym kámošem kterej jel na TM 300 a neni to žádnej šmrdlal. Myslim že mě dal dokonce i kolo, ale já jel jinou kategorii. Spíš bylo trošku vidět, že má podvozek problém s jeho váhou cca 100kg, pač mu tlumiče chodily až k dorazům na místech kde jiný motorky měly ještě rezervy. Po závodu měl vyteklou přední vidli, ale to se může stát na čemkoli. To je trošku to čeho bych se bál nejvíc a to že udělat dobrej podvozek je věda a pochybuju, že číňan byť když okopíroval značkovej výrobek, to udělá na stejný úrovni. Jinak celkově to zpracování nevypadalo sice jako jako u momentální špičky, ale přesto to bylo slušný a nikde z toho ani neblil olej.
Dej koním pít...
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Co to je "2T Enduro"?
Píšete, že EXC 300 a třeba GasGas 300 jsou endura "vhodnější" do lesa než 2T krosky? Proč? Mimo třeba větší nádrže...
Podle mě to jsou 2T krosky se světlem, žáden rozdíl v motoru jsem nepozoroval.. Je to pořád stejný, do lesa nepoužitelný, 2T.. Na EXC 300 jsem vsázel, protože při tom objemu by člověk čekal nějaký spodek, ale je to pořád 2T se vším všudy.. Spodek žádný, v pomalých pasážích jedině spojkovat, no mě to vůbec neuchvátilo.. Použitelnost stejná jako 2T 125ccm krosky..
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
C.J.:
Tak co sem slyšel tak EXC 300 je nejpoužitelnější do lesa, ale dá se to nastavit tak, aby to jelo jak kroska. Záleží jakej kus zkoušels. Včera sem zkoušel Gas EC300 a spodek to má hodně měkkej, dá se hodně podtočit, majitel je v lese hodně spokojenej, ale na trati jak přidá plyn tak to letí až moc. Já bych to ale mit nemohl. Jede to fakt moc. Jak se otevře přívěra, tak to leti jak raketa. A po včerejších zkušenostech se Shinerayem už su skoro na 100% rozhodnutej, že jdu do 4T 250
Jinak měl sem CR 250R ´01 a tam byl motor pro enduro absolutně nepoužitelnej, moc ostrej, byla to prostě kroska. Ten Gas byl podstatně příjemnější, dobrej spodek, ale 2T charakter motoru mi prostě nesedí.
- Carlitos13
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ústí nad Labem
- Motorka: 1090 adv r
- Věk: 40
- Tel: 731309504
0 0
Navrc,prosím tě jaky byl ten Shineray,ja ted prodal Husku wr 360 a o něčem přemýšlím,mam možnost Yz 250 f
- Carel
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: moje Jižní čéchy
- Motorka: Exc 250/19
- Věk:
5 1
Třeba huska WR 360 se nechá taky dost podtáčet takže když jedu v lese pomalejc (což je zdim skoro furt ) tak stačí dát 2-3 a jedom vrkáš plynem. Já to nemam v ruce takže se u toho občas dost trápim ale že bych musel furt spojkovat nebo řadit to ne. Z nízkejch otáček se to vrknutím plnynu "zberká" dobře a potom když je plácek a dáš jí "pod vocas" otevře přívěra nastává rošambo
... hop, přes potok ...
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Carlitos13:
Shineray mě fakt celkem překvapil. Motor jede, sbírá se v pohodě, ale nějakej ten krouťák chybí - je to 250. Ale aji vykonově dostačující. Nemohl sem to otestovat v lese, jenom na piskovně a na MX trati. Na té přerovské rokli mi chyběl nějakej ten poník při jednom výjezdu. Jinak ovladatelnost dobrá, hodně sem si s tim dovoloval - snad budou nějaky fotky a videa. Jenom trochu těžší na předek, nejde moc na zadní a trochu to vadí do zatáčky. Co ale bylo špatny, tak jim vubec nefungovala přední vidlice - moc oleje. Po připomínkách se nechal olej upustit a hned to bylo o něčem jinym, ale eště to trochu oleje chtělo upustit - na hlubokych dírách to kopalo dost do ruk. Pak by ta motorka byla fakt hodně dobrá, ten Kroupa jak na tom jezdí, tak prej má rád tvrdej podvozek, tak mu to vyhovovalo. Ale zas ani při skocích s mou "muší" váhou to nemělo problémy.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
C.J.:
Čeče jseš uplně mimo  Pravděpodobně jsi na tom v lese nejel, nebo se ti dostala do ruky uplná jebka. S EXC300 (a stejně tak i s Gasem nebo jinm 300 2T endurem) se dá jet ještě pomaleji než s jakymkoli 4taktem. Právě proto se tokaždýmu tak líbí. Na takovejhle triálek to je jako dělaný. 4T ikdyž má dobrej spodek, tak prostě nejde pod určitý otáčky. Tomu 2T to je jedno. Jak jsem psal, oproti krosce to má mnohem pomalejší převodovku, motor naladěnej hodně do spodku a znatelně měkčí podvozek. Na motocrossový trati to zase stojí za pytel, protože tě má zadní kolo tendence furt někde přebíhat a tlumiče choděj zbytečně moc daleko. Třeba na rolety je to EXC poměrně nevhodný. Porovnávali jsme to teď s kámošovym RMZ 450 a na roletách se svojim EXC nemám šanci jet tak rychle ani kdybych se na hlavu postavil. Choděj mi tlumiče až skoro k dorazům a pak už tě to rozhodí. Na tý krosce jsem byl furt tak v půlkách zvdvihu a jízdy byla plynulejší. V lese při kličkování mezi stromama, nebo při nějakym triálku to je přesně naopak. RMZ tě furt někam tlačí a EXC je ve svym živlu.
Dej koním pít...
- Carlitos13
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ústí nad Labem
- Motorka: 1090 adv r
- Věk: 40
- Tel: 731309504
0 0
Navrc
A cena je tech 59tis? znamý mi nabizí to yz250f 04 za 25tis rozebraný ma k tomu nový píst nikasil atd,kromě ventilů řetězu těsnění a pár drátů chybí,tak přemýšlím? do čeho by jsi šel ty?
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Carlitos13:
Tak záleži v jakym stavu to YZ je a na kolik tě vyjde zprovoznění. Ten Shineray je za 59tis kroska bez dokladů. Taky záleží co chceš jezdit. Jestli chceš jezdit motokros, tak bude určitě lepší YZ-F. Podvozek a váha bude určitě jinde. Zas když chceš hobby enduro, tak ten Shineray má výhodu že má startér, motor má krásně měkkej průběh a dá se podtočit aniž by to cukalo. S YZ-F si zas moc nezaenduruješ - vysoky volnoběžny otáčky, dlouhá jednička, krátky ostatní kvalty. Ale některym je to jedno. Viděl sem borca co s tim jezdi enduro a nemá problém. Je těžky někomu poradit s výběrem motorky, protože každymu sedí něco uplně jinyho. Ale začátkem roku by měla být v nabídce kopie Hondy CRF 250X a mělo by to byt s dokladama za nějakych 75tis Myslim že si na to asi počkám
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Navrc.TT-R:
S tim podvozkem jsi mi bohužel potvrdil to co jsem si myslel taky. A to že je to měkký a ne uplně dotažený. Nicméně je jasný, že za ty prachy nemůžu čekat podvozek na úrovni öhlinse. Tim olejem se dá přitvrdit jen lehce, pač hladinu můžeš vepředu většinou zvednout max jen o cca 3cm od základního nastavení. Když tam dáš víc, tak to přestane chodit v celym pásmu, takže bys to musel řešit jinýma pružinama. V zadu to bylo evidentně taky měkký. Možná by jim stálo za to udělat vývoj vlastními silami za pomoci nějakého českého zkušeného podvozkáře. Podle mě by se za pár tisíc dal ten podvozek znatelně vylepšit, kort kdyby to dělali ve většim množství. Motor si myslim, že má pro většinu běžných lidí výkonu dost a nedostatek poznáme akorát tak ve výjezdu. Když s tim 100kilovej Kroupič stíhá i 450kám, tak to nebude o výkonu. Ale fandim jim, jen ať zdokonalujou.
Dej koním pít...
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Semis:
já sem někde psal že to má měkkej podvozek? Já sem s tim skákal dost a podvozek pracoval. naopka sem chtěl předek změkčit
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Navrc.TT-R:
Ne, ale psal jsi že moc nefachal
Dát tam oleje tolik, že už nechodí tlumič v celym rozsahu nesmysl, pač to nemůže přinýst nic pozitivního. Toho si mohli hoši všimnout ještě než to na tu předváděčku vezli. To že je měkčí než u běžnejch motorek jsem vypozoroval já na posledních závodech a Kroupa mi to jen potvrdil, ale na druhou stranu kolik běžných uživatelů se s tim opravdu na ty dorazy dostane...? Kort když jde o uživatele, kteří nevyžadují za každou cenu namáklou techniku jako má třeba TM za 200tis, ale koukají v první řadě na cenu.
Dej koním pít...
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Semis:
já sem psal že předek nechodil, protože tam bylo moc oleje. To aji po skocích chodilo tak o 3cm a bylo to jak kdyby tam byly jenom železny trubky. Neobjel sem ani pul kola a jel sem to nejkratší cestou vrátit. Pak odpustili olej z vidlic a hned to chodilo skoro celou dráhu a hned se mi na tom jelo dobře, ikdyž byl předek tvrdší. Chtělo tam dát hladinu oleje jaká tam patří a myslim si že by ten podvozek byl fakt dobrej. Šak se uvidí jaky budou fotky a videa. Ale je jasny že ten podvozek nemá na motorky za 200tis, tak jak píšeš
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Se neboj, já to pozoroval celej den na závodech Jen jsem se pak nedostal k projetí, pač jsem musel odjet.
Dej koním pít...
|