Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (111)
Srazy (68)
Výlety (106)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Motorka prestala vyrabat prud

#1 19.05.2017 17:39:17

Motorka prestala vyrabat prud


Dobry den na mojej Gas gas ec 300 2008 my svietily svetla a zničoho nič prestali svietit všetko som skontroloval a le prišiel som nato že z ozapalovanie vobec nejde prud takže to je asi cievka da sa to opravit alebo nove zapalovanie ?

 offline 

 

#2 19.05.2017 18:39:51

Helmut
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 240
Založená vlákna
Místo: Strážnice
Motorka: KTM EXC 300
Věk: 88
Tel: chytřejší než já
1 0

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibor:

Třeba tady  http://www.previjeni-regulatory.cz/


Jedu. Doufám. Improvizuji. Padám.

 offline 

 

#3 19.05.2017 18:59:51

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 10298
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibor:

"Nejde prud" znamená co?
Můžeš konkrétně popsat, co jsi čím a jak měřil?

Zkusím ti pomoct  cool   ano   key 


Řiť, ať jedeš lip    Skype: raduz161

 online 

 

#4 20.05.2017 07:12:11

peetrs66
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 223
Založená vlákna
Místo: jilemnice
Motorka: gas gas ec300
Věk: 47 už ne
Tel: už ne
0 1

Re: Motorka prestala vyrabat prud


taky jsem nechal převinout
někde mám snad napsaný co jsme měřili


http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/2952_20160901_152503.jpg

Editoval peetrs66 (20.05.2017 07:13:44)


Jezdím jen tak rychle, jak můj anděl strážnej lítá
musíš gasovat !!!

 offline 

 

#5 21.05.2017 11:01:40

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Pri zadnom svetle sa mi spojily kably + -  a nemam v obuheu poistku  takže my odpalilo zapalovanie ? da sa to ešte opravit ? Dik za odpoved

 offline 

 

#6 21.05.2017 12:07:00

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 956
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: ČZ 250/475 (62'), DRZ 400S (07')
Věk: 30
12 0

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibor napsal(a):

Pri zadnom svetle sa mi spojily kably + -  a nemam v obuheu poistku  takže my odpalilo zapalovanie ? da sa to ešte opravit ? Dik za odpoved

Tohle ti zapalování neodpálí. Do zkratu je vinutí cívek každou chvíli, díky funkci regulátoru.


Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

 offline 

 

#7 22.05.2017 10:59:38

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Tak čo sa mohlo stat ?

 offline 

 

#8 22.05.2017 11:46:09

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Cokoliv. Chce to schema multimetr a hledat "smudlo" wink ....neco zafungovalo jako pojistka a prepalili se.

 offline 

 

#9 22.05.2017 21:50:14

Re: Motorka prestala vyrabat prud


dal som dole zapalovanie a prepipnul žlty kabl ktory vedie prud na svetla a je okej tak neviem čo to može byt  heh11 

 offline 

 

#10 23.05.2017 01:35:04

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 10298
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibore, umíš s multimetrem?
Máš nějaké základní ponětí o veličinách, které ním můžeš měřit?
Jen zjišťuju, abychom sladili úroveň, na které se můžeme bavit.

Pokud máš, co vlastníš za multimetr? Nějakej marketovej nebo něco "lepšího"? Rozsahy jsou automat nebo manuál?


Řiť, ať jedeš lip    Skype: raduz161

 online 

 

#11 23.05.2017 09:31:54

Re: Motorka prestala vyrabat prud


mne nejde napetie z toho kabla čo my vždy išlo všetko som prešiel kostru atd. a zistil som že my vobec nejde napetie z toho žletoho kabla čo ma isc a je prinom dalši kabl na pridavne smerovky alebo čo ten je biely z neho my tiež išlo napetie a teraz nejde ani z jedneho tak si myslim že to je zapalovanie


http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/5678_18624867_1472166826138548_1059887518_n.jpg

 offline 

 

#12 23.05.2017 10:36:34

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibor:Schema GG jsem viděl jen jednou někde tady na fóru a přišlo mi to nějaký komplikovaný. Mám za to, že všechny kabely od zapalování jdou do CDI, nemá to klasický regulátor/usměrňovač ..... pokud ti jde motorka nastartovat a nenaměříš žádný napětí na výstupu pro světla z altíku - měřit hodnotu střídavýho napětí na multimetru - tak je cívka KO
Kolik ti vede kabelů z altíku?

 offline 

 

#13 23.05.2017 10:50:46

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Kolik kablu z čoho z altiku teraz neviem čo to je a motorka nema baterku a ako zistim že je cvievka KO a maju sa tie navinute cievky hybat ?

Editoval Dalibor (23.05.2017 11:15:20)

 offline 

 

#14 23.05.2017 11:26:54

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 10298
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Dalibor:

Kluku, zeptám se tedy jinak. Umíš změřit elektrický odpor tím zařízením, co máš k dispozici?
Není to napětí ani proud, žádné propípnutí, prostě jen odpor. Měří se to v Ohmech, značené jako omega Ω (ohm).

Pokud to svedeš, tak změř odpor mezi tím tvým koncem žlutého kabelu(nejlépe aby v cestě nebyl žádný jiný člen) a tělěm zapalka (to, co montuješ na kartery - šasi) a sděl hodnotu.

Přečti si to 2x a stačí jen napsat třeba 15Ω nebo nekonečno nebo 0Ω. rozumíš?


Řiť, ať jedeš lip    Skype: raduz161

 online 

 

#15 23.05.2017 11:39:50

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Telem zapalka ? to je kde

 offline 

 

#16 23.05.2017 11:45:32

Re: Motorka prestala vyrabat prud


takhle ?


http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/5678_18676390_1472252632796634_514290058_o.jpg

 offline 

 

#17 23.05.2017 14:39:25

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 10298
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Motorka prestala vyrabat prud


A už se mi dál nechce moc psát. Neodpovídáš na to, co se tě ptám. A to pak nebaví člověka tratit čas.

Vidím, že nemáš ani základy+market multimetr = dost těžká kombinace..
To se pak těžko radí, napovídá, instruuje.

Poslední pokus - máš kámoše, co s tím umí a má alespoň základy elektrotechniky?
Pokud ne, jdi do servisu.
Radám nebudeš rozumět a učit tě základy nikdo nebude. Ale můžeš nastudovat a pak se zeptat znovu  wink 


Řiť, ať jedeš lip    Skype: raduz161

 online 

 

#18 23.05.2017 15:38:40

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Příspěvky: 10298
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Ale rada na závěr, až seženeš někoho, kdo jí bude rozumnět:
Změř odpor vývodu cívky proti kostře.

Nekonečno=ok
nějaká hodnota v řádedesítek, stovek a tisíců ohmů = KO.

To je první, co máš měřit.

Z manuálu zjisti hodnoty odporu cívek při měření do trojúhelníku a porovnej je

Tady bys měl mít jasno.

Operace na 2 minuty, když tomu rozumíš/umíš s multimetrem.

Když si nebudeš jistej v tom porovnání, napiš, co a jak jsi měřil, kolik naměřil a poradím.


Řiť, ať jedeš lip    Skype: raduz161

 online 

 

#19 23.05.2017 20:30:48

XDeeKsanR
Pokročilý
Fotogalerie
Příspěvky: 112
Založená vlákna
Místo: Bystré City(SVK)
Motorka: GasGas EC 250
Věk: 20
0 0

Re: Motorka prestala vyrabat prud


Raduz:
Klobúk dole pred tvojou trpezlivosťou  a2 . Neviem aký to ma ročník, ale vinutie nemá 3 fázový výstup. Normálne buď 2 vodiče na regulátor, alebo len jeden a druhý kostra. Meranie veru ani nie na minútu. Ale komu niet rady...


Keď sa chce, dá sa všetko..

 offline 

 

#20 23.05.2017 21:39:31

Re: Motorka prestala vyrabat prud


sorry že to neviem ale každy sa to musil naučit alebo nato prist smile   video navodby bol dobry mam tak ako to roby na tom video ked to prepne na ohm tak mam to premerat ? https://www.youtube.com/watch?v=f8MmrXsEpjQ

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů