Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Kauza foťák

#61 21.08.2014 15:35:16

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1037
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Re: Kauza foťák


jirka87: toje peklo....   
takova pekna slecna by to byla nejakym normalni fotakem, takhle vidis ze je fousata jak trpaslik...  big_smile


neskutecne ostry, az na stiny, trebas pod pusou, tam to myslim cip nejak nepobral...
no jeste maji rezervy ale je to skoro neuveritelny...

 offline 

 

#62 21.08.2014 17:49:48

Re: Kauza foťák


jirka87:
OVF, EVF, OMD.... OMG zni to fakt ouuuplne eemericky, ale co takhle to napsat cesky? je to velky problem prihodit tech par uderu do klavesnice navic? Na zkratky  tu mame jine mistry

Pises Sony A7 uz ma ten hledacek koukatelny, a co ty zminovane Sony NEX-7 a NEX-6? ty patri do te mene koukatelne verze?
Jeste bych prosil zodpovedet ty dve otazky (prispevek 56) tykajici se hodnot ISO a ovladani externiho blesku pomoci zablesku (CLS). Jsou to celkem zasadni vlastnosti kdyz uz to tady srovnavame s temi zrcadlovkami.
A taky bys mohl prihodit nejake ty dalsi tipy na APS-C bezzrcadlovky ktere stoji za zvazeni jako dalsi mozna alternativa k tem Sony NEX-7,6.
Ja se o tyhle fotaky nikdy nezjimal ani je nikdy nedrzel v ruce tak toho chci vyuzit zeptat se nekoho kdo s tim ma praktickou zkusenost. A pokud to nebude obtezovat tak celym nazvem, tak jak to tady pisu ja (Sony NEX-7, atd.....).

 offline 

 

#63 21.08.2014 21:24:56

motoline.cz
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1428
Založená vlákna
Věk: 40
Tel: 724938355
10 1

Re: Kauza foťák


pánové díky moc za příspěvky. Jsem zahlcen materiály a snažím se v tom trošku zorientovat. V současné době to směřuje k tomu, že možná ani těch 10 nebude potřeba utratit a skončím u nějakého našlapanějšího kompakta (včera jsem ještě nevěděl, že existuje rozdělení na kompakty atd.. :-) )


Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.

 offline 

 

#64 21.08.2014 22:40:33

Re: Kauza foťák


Tak jsem zkousel pohledat nejake vhodne objektivy na bajonet Sony E, sirokac a nejakou svetelnou 50mm. No moc se toho nedela. Sirokac jsem nasel jen jeden 10-18mm/f4 a portretaky dva 50mm/f1,8 Sony a 60mm/f2,8 Sigmu. Na bazarech z toho neni k sehnani vubec nic.
V prispevku c.26 pises

jirka87 napsal(a):

Co je ale vážně super a to i na to hraní a jde na to sehnat mrda levnejch objektivů je systém NEX od Sony.

Mohl by jsi sem hodit odkaz kde je ta mrda tech pouzitelnych objektivu? Asi spatne hledam, ale ja toho moc pouzitelneho nenasel.


Taky jsem jeste ze zvedavosti proletel nabidku objektivu na bajonet 4/3 a je to opet velka bida. Sirokac jeden, pevny portretak zadny. Zakladni zoomy 3 temer totozneho rozsahu a svetelnosti lisici se pouze cenou plus jeden za extra palku 60tis. tot vse. Do setu k fotakum s bajonetem 4/3 davaji objektivy s bajonetem Micro 4/3 spolu s redukci zdarma, protoze jinak by tam nesel namontovat. A to se opravdu vyplati.

Suma sumarum, tel je na vyber dost, od levnych az po ty nejkvalitnejsi v cenovych relacich od uchazejicich az po ty predrazene. Tady bych problem nevidel ze si neni z ceho vybrat. Bohuzel na telo se musi u fotoaparatu dat taky nejaky objektiv a tady je to s vyberem vic nez spatne. Takze k cemu je mi dobre telo kdyz na nej nemam co dat?
A tim bych z me strany tuhle debatu ukoncil.

Editoval kick-start (22.08.2014 00:24:10)

 offline 

 

#65 22.08.2014 09:39:50

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1678
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: Kauza foťák


Kick Start - hele už toho mám na svou osobu z tvé strany docela hodně. Nevím přesně o co ti jde. Já už jsem ti 2x napsal, že jestli mě chceš zesměšnit, vyber si kategorii o které já nic nevím a neorientuju se.

Ty ve svém posledním příspěvku píšeš o dostupnsoti těl a pak o nedostupnsoti sklíček. To tak až není. Jen hledat...Ale pravdu máš v tom, že tak růžové jako u systému Canon/Nikon toho není. Ale na druhou stranu obrovská výhoda je, že systém micro 4/3 je mezi značkami kompatibilní. Objektivy Olympus/Panosonic...jsou záměnné.

Neporovnávej 4/3 a MICRO 4/3...To je jinej systém a 4/3 jako taková je víceméně mrtvá. (Staré Olympusy řady E)

A co se týče tebou zmíněného crop faktoru 2x, tak to je naopak pro některé fotografy extrémní výhoda, protože lze nasadit třeba Nikkor nebo "L" Canon 400mm a máš z toho 800mm ohnisko s neměnnou světelností pochopitelně. Kde koupíš 800/5,6 objektiv za takové prachy ?

A mě třeba naprosto nadchnula tahle možnost. Je to sice vtipné, ale za ty prachy super a dobře se mi s tím fotilo : http://www.fotoradce.cz/recenze-objekti … anekid1525

Dotazy pokládáš vyloženě víc, než asertivně - jsi z toho nějaký nasraný. Tobě totiž nic není dost dobré. Vidíš všude problémy místo možností ne

Toto (odkaz níže)  ti zpřístupní milion objektivů na hraní. A pokud už i tady položíš otázku co je to za zkratku m42, tak jsi opravdu kup mobil a foť mobilem. m42 bys znát měl. Existuje to víc než 50let.

http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=216175 a k tomu třeba toto : http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=319553

A kupříkladu po dokoupení (uznávám, ne zcela levné) redukce z bajonetu A na E u Alpha systému se pak dá nasadit cokoliv od Sony/Konica-Minolta na NEX - extrémně výhodné pro někoho, kdo má třeba A77 nebo A7 a k tomu nex - může využívat celé své spektrum objektivů na NEXovi. Pak lze nasadit třeba i luxusní 70-200/2,8 G SSM :

http://chthoniid.zenfolio.com/img/s2/v5 … 8555-3.jpg  (byť to vypadá jakkoliv vtipně)


Co se týče výše poptaných zkratek. Projevoval jsi se jako velmi znalý. Dost nato, abys doporučoval foťák. Nakonec se ukázalo, že ani nechápeš rozdíl, mezi elektronickým a optickým hledáčkem a poptáváš stavový displej na mikroformátech smile

EVF - electronic viewfinder - el. hledáček
OVF - optical viewfinder - optický hledáček = klasika zrcátko, hranol
OMD - děláš si srandu ? 3x jsem tady psal, že je to model Olympusu. Jak ti mám asi rozepsat zkratku, která je prostě názvem modelu ? To je totéž jako NEX

Promiň, ale toto není ani zábavné a ani normální. Já odpovím každému rád, ale ať se normálně ptá a neplýtvá záměrně mým časem, jako to děláš ty a myslíš si jak nejsi vtipnej. Promiň, třeba je to jinak a pletu se v tobě, ale já to vidím na základdě tvých příspěvků takhle.

Editoval jirka87 (22.08.2014 10:23:34)

 offline 

 

#66 22.08.2014 11:13:16

Re: Kauza foťák


jirka87:
Tohle vlakno nectes jen ty a ja, ale hromadu dalsich lidi a je tu spousta starsich rocniku co nevladnou angl. Ja si ty zkratky odvodim, ale spousta lidi uz ne. A taky me to jako cecha docela trha oko kdyz vidim v jedne vete ctyri angl. zkratky kdyz by slo krasne napsat elektonicky hledacek, nebo zkracene el. hledacek.

Neprekrucuj veci co jsem tady napsal. V mem prvnim prispevku jsem uvedl at si dotycny napred zajde do prodejny vyzkouset fotak prakticky. Tva nasledna reakce na to byla rekl bych az neprimerena a od toho tu do sebe sijeme. Jelikoz ja se o bezzrcadlovky nikdy blize nezajimal, procetl jsem si o nich par stranek na webu a co jsem nevedel, nebo si nebyl jisty jak funguje tak sem se te jako odbornika - role do ktere jsi se sam takhle jmenoval, zeptal.
Porovnavam to samozrejme se zrcadlama protoze ho pouzivam a neco malo o tom uz jako pokrocily amater vim. Funkce co a na mem D90 pouzivam se snazim porovnat se systemem bezzrcadlovek. Proto jsem se te ptal jak je to s tim ISO a CLS. Bohuzel misto odpovedi na konkretni dotaz jsem se dockal odstavce uvah co a jak odbornici odborne odboruji. Pritom stacilo napsat vetu: zakladni ISO je, ted placnu, 100-6400 zbytek je dopocitana hodnota ASA.
Objektivy jsem zkouknul vcera vecer a co jsem nasel a dojem jaky to na me udelalo jsem popsal v mem pslednim vcerejsim prispevku.
No nezob se na me, ale koupit si novy fotak a davat na to objektivy z konce minuleho stoleti za pomoci redukce mi neprijde zrovna dvakrat stastne. Nebudem tu rozvadet uvahy o tom ze skla konstruovana na kinofilmy ne vzdycky podavaji perfektni vysledek na digitalnich aparatech. Nemluve o nemoznosti autofocusu a vetsinou i mereni expozice.
Dnes pises ze 4/3 bajonet je mrtvy, inforamace je to pro me samozrejme nova, muzu se ale zeptat, proc jsi tu vcera v nekolika prispevcich doporucoval Olympus E-M5  jako dobrou volbu kdyz tady dnes napises ze bajonet ktery pouziva je "vicemene mrtvy"

 offline 

 

#67 22.08.2014 11:23:58

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1678
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: Kauza foťák


kick-start napsal(a):

jirka87: Dnes pises ze 4/3 bajonet je mrtvy, inforamace je to pro me samozrejme nova, muzu se ale zeptat, proc jsi tu vcera v nekolika prispevcich doporucoval Olympus E-M5  jako dobrou volbu kdyz tady dnes napises ze bajonet ktery pouziva je "vicemene mrtvy"

Olympus OMD EM5 je MICRO 4/3 !!!!!! Si přečti pane bože ten odkaz co jsi sám do svého textu vložil ty znalče ne

Staré Olympusy E-1 až E-5 jsou jen 4/3 a to je tento vrak : http://www.dpreview.com/reviews/Olympus … yside1.jpg

EXPOZICI TO NORMÁLNĚ MĚŘÍ A DOPOČÍTÁVÁ CLONU TY CHYTRÁKU

Vzdávám to. To nemá cenu. Ty to ani nečteš a pořád na mě vytahuješ nějaké nemysly. Odkazuješ tady na OMD EM5, kde máš ku*** už v popisu napsaný formát micro 4/3 a pak se tady rozčiluješ, že si protiřečím.

Ty prostě nejsi normální. Nebo jsi ztratil brýle.

Omlouvám se všem, kdo případně tenhle brak čte, ale udržet se v klidu, když se mě tady snaží nějaký člověk neustále na něco "dostávat" a přitom si ani nepřečte odkaz, který sám vloží, neustále je přesvedčen, že má pravdu a přitom ji už poslední 3 stánky nemá, tak to jde velmi těžko.

Kdo bude chtít, tomu úplně normálně poradím nebo ho odkážu na jiného člověka, který přesně ví co a jak - SZ

Editoval jirka87 (22.08.2014 11:37:22)

 offline 

 

#68 25.08.2014 08:00:20

Re: Kauza foťák


S tim Olympusem E-M5 jsem to posral, prehledl jsem format snimace vs. bajonet. Takze za to sorry.
Mohl by jsi sem ale konecne napsat jak je to s tim ISEM a CLS u tech Sonaku NEX-7 a NEX-6. Ptam se te na to jiz po treti a porad se tomu vyhybas. Vsude na netu u techto fotaku maji totiz uvedenu tu max. ASA hodnotu. I na Sony webu to tak maji, hold obchodni politika, vypada to lepe. Me ale zajima jaka je ta skutecna zakladni hodnota. Ja to nemam kde zjistit. Nejblizsi obchod s fototechnikou mam 90km daleko a tobe staci jen zapnout fotak a kouknout do menu.
A ted jeden prakticky dotaz. Dokazes sehnat za nejakou zajimavou cenu ojektiv 10-18mm/f4 a 50mm/f1,8. Oba Sony bajonet E. Proste sirokac a padesatku na NEXe. Bazos, Paladix a podobnou webovou inzerci si prolezu. Nejaky tvuj zdroj, jestli mas?

 offline 

 

#69 26.08.2014 12:41:39

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1678
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: Kauza foťák


Kick - na nic ti odpovidat nehodlam. nevyhybam se, ale proste s tebou jiz nebudu debatovat. Predvedl jsi se pekne a ja v tomhle uz nehodlam figurovat. Jsi jen provokater, to je vse.

Ostatnim : Toto lze zcela jednoznacne pri trose casu u PC vymacknout i ze slusneho kompaktu. Uprava neni nijak dramaticka a rozhodne neni o 100% jinde, nez puvodni fotka, byt byla hodne neostra diky spatne optice.

Probehlo Slovensko a mel jsem s sebou na test jeden fakt spatny objektiv. Jsem zvedav, jak tu recenzi budu psat, protoze neco tak tristniho jsem v rukou jeste nemel sad

Nevadi. Co tim chci rict je to, ze smerovat vse stylem - utratim hodne penez, budu mit kvalitni fotku je stejne nesmysl, protoze mimo jine rozhoduje i ten faktor - V JAKE VELIKOSTI to budu komu predkladat, ukazovat, tisknout, ci jen archivovat v PC.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/3767_palad.jpg

Editoval jirka87 (26.08.2014 12:47:47)

 offline 

 

#70 26.08.2014 19:53:35

Re: Kauza foťák


Před dvěma roky jsem si od jednoho hodně zapáleného fotografa koupil Nikon D200 s objektivem NIKKOR 18-200 mm. Výbornej foťák, ale naučil jsem se s ním tak 5% toho, co skutečně umí. Není to o tom, že si koupíte zrcadlovku za mrda peněz a myslíte si, že tím nafotíte super fotky. To jsem si myslel taky, ale ani hovno. Tyhle foťáky mají spoustu funkcí a mimo jiné si nastavujete i objektiv. Je to o spoustu hodin učení. Fotil jsem pro jeden portál závody čtyřkolek, někdy se fotky povedly, jindy, ne. na ukázku jich sem pár přikládám. Na závěr chci říct, že i dnešní kompakty umí dělat super fotky, stačí se jen zeptat toho správného člověka, nechat si poradit a učit se.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2844_dse_1723.jpg

 offline 

 

#71 26.08.2014 20:09:14

Helmut
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 242
Založená vlákna
Místo: Strážnice
Motorka: KTM EXC 300
Věk: 88
Tel: chytřejší než já
1 0

Re: Kauza foťák


Asi moc nepřidám do diskuze s mojím tvrzením, že i s mobilem je fotka dobrá na to internetové ořezané sdílení...
Namátkou 3 fotky z mobilu.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/538_fre.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/538_salza.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/538_erzb.jpg


Jedu. Doufám. Improvizuji. Padám.

 offline 

 

#72 05.09.2014 10:32:10

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 1678
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Re: Kauza foťák


pída napsal(a):

Není to o tom, že si koupíte zrcadlovku za mrda peněz a myslíte si, že tím nafotíte super fotky. To jsem si myslel taky, ale ani hovno. Tyhle foťáky mají spoustu funkcí a mimo jiné si nastavujete i objektiv. Je to o spoustu hodin učení.

Není co dodat, to je 100% pravda.

Helmut : A proč ne ? Pokud jsi to fotil ty, jde vidět, že jakýs cit pro kompozici máš. Na tisk to asi moc nebude, ale o tom se ani nebavíš. Já už jsem zdegenerovanej určitými postypi a "standardem" a ty fotky jsou jakoby mírně HDR a ta prostřední taková vyžehlená, ale na tuto skutečnost má vliv přinejmenším 5 věcí od algoritmu pro zmenšení/změnu rozměru až po vložení sem na web, který to může také zprasit po svém (facebook je v tom mistr).


Janek : Zmíněná "fotoškola" není špatná. Žádná fotoškola sice nenaučí vrozený cit, ale dá se to tvrdě vypěstovat. Já patřím do skupiny těch, co musí tlačit na pilu, aby to focení k něčemu bylo. Nemám na to žádný talent.

Já doporučuji poněkud stroze vypadající, ale výbornou stránku http://fotoroman.cz/techniques2.htm (expozice, kompozice, clona tajemství zbavená apod. jsou výborné články) a díly na www.fotoradce.cz. Na obou je vše popsáno zcela pochopitelně, logicky a do začátků je to naprosto výborné čtení.

Editoval jirka87 (05.09.2014 10:33:49)

 offline 

 

#73 05.09.2014 10:41:31

milanosor
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 290
Založená vlákna
Místo: Hulín
Motorka: Cross prodany :-( , BMW R1150GS ADV
Věk: 34
0 0

Re: Kauza foťák


jirka87:

Jirko, delsi dobu se nemuzu dokopat k tomu, abych si na netu poradne nastudoval vztahy mezi nastavenim fotaku a prosteredim kde se foti. Nevis o nejakym dobry clanku neco jako fotoskola? Neco jsem cetl na megapixelu, ale je tomu uz tak rok, takze vim zase prd.

Jsem foto ne profesional, vetsinou jsme mel jen mini automaty, protoze rozhodujici na cesty pro me byla velikost. Loni jsme ale poridil aspon neco trochu nastavovaciho, tak se s tim chci aspon trosku sladit. Mam Olympus XZ-2. Za kazdou radu budu rad.Fotky se mi obcas vydari ale myslim, ze by to mohlo byt lepsi. Diky M.


http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1990_p8122105.jpg




http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1990_p8150128.jpg




http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1990_p8170330.jpg




http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1990_p8101825.jpg




http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1990_p8170236.jpg

Editoval milanosor (05.09.2014 10:50:13)

 offline 

 

#75 05.09.2014 11:51:45

pospa5
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 302
Založená vlákna
Motorka: YZ 125, TTR 600
1 0

Re: Kauza foťák


Tohle mi přišlo celkem dobrý http://www.digimanie.cz/fotime-s-koalou/

 offline 

 

#76 21.04.2020 08:37:48

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2844
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Re: Kauza foťák


Ahoj, rád bych oživil tohle staré téma. Najde se tu stále někdo, kdo má zkušenosti s focením? Požadavky mám jednoduché... Chtěl bych aby se kvalita fotek vyrovnala alespoň Nikon D7000 (nějaký slušný objektiv)... Poradíte nějakou alternativu, konkurenta? Popř. něco skladnějšího co se bez problému vleze na cestovní moto/kolo?


Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

 offline 

 

#77 21.04.2020 09:10:30

Toman
Bahnomil
Fotogalerie
Příspěvky: 568
Založená vlákna
Místo: Brno-venkov
Motorka: GG EC 300 Tpi
Věk: middle age
1 0

Re: Kauza foťák


Zrcadlovka se ti bude špatně nahrazovat "kompaktem" pokud chceš mít stejnou kvalitu fotek.  Já podědil malý sony G (DSC-HX60) a to je na moto ideální. Používám ale spíše jen na motodovolených kvůli videu, kde se dá slušně zoomovat. Jinak dnes se slušný mobil vyrovná klasickým "starším" kompaktům. Zrcadlovka s objektivem 24-85 nám už asi dva roky leží v šuplíku :-(

 offline 

 

#78 21.04.2020 09:19:30

motohellrider
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2025
Založená vlákna
Motorka: gasííík
3 0

Re: Kauza foťák


Toman:

Fuji XT3 ano 

 offline 

 

#79 21.04.2020 09:58:29

pospa5
Bahňák
Fotogalerie
Příspěvky: 302
Založená vlákna
Motorka: YZ 125, TTR 600
1 0

Re: Kauza foťák


Vybrat se dá ledas co, ale asi by to chtělo znát přibližnej rozpočet.

 offline 

 

#80 21.04.2020 10:08:56

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Příspěvky: 2844
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Re: Kauza foťák


Toman:

Zajímavý tip  smile Nemáš nějaké foto pro představu jak to fotí? Je fakt že telefon mi fotí pěkně ale ta ostrost co dokáže ta zrcadlovka to je fakt super  smile 

motohellrider:

věřím že bude super  ano  ale cena mimo můj rozpočet....

pospa5:

Semnou a cenou je to vždy boj.... jsem strašně náročný člověk, který by chtěl topku za pár kč  heh2 Takže strop je 10000kč... Nemám problém koupit i pěknou bazarovku  a1 


Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

 offline 

 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů